Σεξουαλική Υγεία

Ανθεκτικότητα: Συνδέεται με τη σεξουαλική υγεία στην εμμηνόπαυση

Ανθεκτικότητα: Συνδέεται με τη σεξουαλική υγεία στην εμμηνόπαυση

Ανθεκτικότητα: Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η ανθεκτικότητα συνδέεται με τη σεξουαλική υγεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση.

Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση είναι μία ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή για τις περισσότερες γυναίκες επειδή περιλαμβάνει μια μακρά διαδικασία προσαρμογών που μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα συναισθήματα και ακόμη και καταθλιπτική διάθεση. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η ανθεκτικότητα συνδέεται με τη σεξουαλική υγεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο «Menopause Journal».

Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση περιλαμβάνει σωματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές αλλαγές που μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη συνολική ποιότητα ζωής μιας γυναίκας. Επιπλέον, οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση είναι πιο ευάλωτες στη σεξουαλική δυσλειτουργία. Η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που μπορεί να περιλαμβάνει έλλειψη ικανοποίησης με τη σεξουαλική δραστηριότητα, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, πόνο με τη σεξουαλική δραστηριότητα, χαμηλή διέγερση ή δυσκολία επίτευξης οργασμού.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η σεξουαλική ικανοποίηση σχετίζεται με τη συνολική ποιότητα ζωής στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Η νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 101 συμπτωματικές γυναίκες στην εμμηνόπαυση, συνιστά την πρώτη φορά που η έρευνα επικεντρώθηκε στην επίδραση της σεξουαλικής υγείας στις βαθμολογίες ανθεκτικότητας των εμμηνοπαυσιακών γυναικών και στην ποιότητα ζωής τους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι βαθμολογίες ανθεκτικότητας ήταν σημαντικά υψηλότερες σε γυναίκες με υψηλές βαθμολογίες σεξουαλικής λειτουργίας και έδειξε ότι η ποιότητα ζωής που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση ήταν σημαντικά δεινότερη σε γυναίκες με χαμηλή ανθεκτικότητα.

Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ανθεκτικότητα μιας γυναίκας συνδέεται με τη σεξουαλική της υγεία, κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση. “Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τις πιθανές προστατευτικές επιδράσεις της ανθεκτικότητας καθώς σχετίζεται με τη σεξουαλική υγεία σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Αυτή η ικανότητα επιτρέπει στις γυναίκες να προσαρμοστούν στην αλλαγή, να αντισταθούν στην αρνητική επίδραση των στρεσογόνων παραγόντων και να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους λειτουργία πιο γρήγορα μετά από ανεπιθύμητα συμβάντα. Ευτυχώς. αυτό το σύνολο δεξιοτήτων μπορεί να ενισχυθεί, αντιπροσωπεύοντας ενδεχομένως ένα άλλο εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κλινικοί γιατροί για να βοηθήσουν τις γυναίκες με σεξουαλική δυσλειτουργία», δήλωσε η Δρ Stephanie Faubion, ιατρική διευθύντρια του NAMS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ισορροπήστε τις ορμόνες και διατηρήστε το ιδανικό βάρος στην εμμηνόπαυση

Μπορεί η άγρια κολύμβηση να είναι η λύση για τα συμπτώματα της εμμηνοπαύσης

Οι αλλαγές στην εμμηνόπαυση δεν χρειάζεται απαραίτητα να "πειράξουν" τη σεξουαλική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.

Η ευλογιά των πιθήκων ασκεί τεράστια πίεση στις σεξουαλικές κλινικές

Ευλογιά πιθήκων σεξ: Η ασθένεια, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πιθήκους, μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω στενής σωματικής επαφής, η οποία φυσικά συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές της σεξουαλικής επαφής.

Οι Ρεπουμπλικανοί εισάγουν τη «Διακήρυξη των δικαιωμάτων των γυναικών» για να προστατεύσουν τα επιτεύγματα των βιολογικών γυναικών

Το θέμα των βιολογικών αρσενικών που αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα βρέθηκε στο επίκεντρο της εθνικής προσοχής πρόσφατα, καθώς η τρανς γυναίκα Lia Thomas έκανε αγώνες στο πρωτάθλημα κολύμβησης και καταδύσεων NCAA 2022.

6 Tips για να κάνετε σεξ μετά τον τοκετό

Σεξ και τοκετός: Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τον σύζυγό τους μετά τον τοκετό. Διαβάστε τα tips που σας δίνουμε και απολαύστε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα.

Ερευνητές από την Καλιφόρνια αναζητούν γυναίκες πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν σεξουαλικά παιχνίδια για την επιστήμη

«Αυτή η μελέτη είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα γιατί είναι μια προοπτική μελέτη και θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τις αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία και τη λειτουργία του πυελικού εδάφους με την πάροδο του χρόνου σε σχέση με τη χρήση δονητή», είπε η Herbenick.