Σεξουαλική Υγεία

Σεξ εμμηνόπαυση: Συμβουλές για καλύτερο σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Συμβουλές για καλύτερο σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Η αυτοδιέγερση εξακολουθεί να είναι σημαντική για τη σεξουαλική σας υγεία. Οι προσωπικοί δονητές έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την αγγείωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η αυξημένη ροή αίματος όχι μόνο αυξάνει τη διέγερση, αλλά επίσης αυξάνει την παροχή οιστρογόνων στην περιοχή, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη λίπανση και την αναζωογόνηση.

Είναι γνωστό ότι το σώμα σας περνά από πολλές αλλαγές μετά την εμμηνόπαυση. Μπορεί, ωστόσο, να αναρωτιέστε, “Τι σημαίνει αυτό για τη σεξουαλική μου ζωή;” Για πολλές γυναίκες, η μείωση των οιστρογόνων προκαλεί κολπική ξηρότητα που μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Για άλλες μπορεί να επιφέρει πτώση στη σεξουαλική σας ορμή ή και τα δύο.

Ωστόσο, αυτή «η αλλαγή» δεν χρειάζεται απαραίτητα να πειράξει τη σεξουαλική σας ζωή

  • Βρείτε τα κατάλληλα λιπαντικά

Μετά την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης στο σώμα μειώνονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ατροφία (αραίωση του κολπικού ιστού), ερεθισμό, οίδημα και ξηρότητα. Η εμμηνόπαυση είναι συχνά η πρώτη φορά που οι γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται πόνο ή δυσφορία με τη διείσδυση σε τακτική βάση. Υπάρχουν πολλά λιπαντικά που μπορούν να βοηθήσουν, αλλά, πρώτα, πρέπει να προσδιορίσετε ποιο είναι καλύτερο για εσάς.

Τα λιπαντικά με βάση το λάδι ή το πετρέλαιο, όπως η βαζελίνη, είναι κολλώδη, παχιά και μπορούν να λερώσουν τα σεντόνια. Επιπλέον, μπορούν να κάνουν τα προφυλακτικά πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις είναι τα λιπαντικά με βάση το νερό, αλλά να είστε προσεκτικές με τα συστατικά, καθώς κάποια μπορεί να αλλάξουν την κολπική χλωρίδα και να σας κάνουν πιο ευαίσθητες σε μολύνσεις και βακτηριακή κολπίτιδα. Εξαιρετικές φυσικές εναλλακτικές λύσεις είναι το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο. Μια μικρή σταγόνα είναι το μόνο που χρειάζεστε.

  • Καλές δονήσεις

Η εμμηνόπαυση δεν εκδηλώνεται μόνο με σωματικές αλλαγές αλλά και ψυχικές. Οι γυναίκες αρχίζουν να σκέφτονται διαφορετικά για το σώμα τους και τη σεξουαλικότητά τους. Μην αφήσετε αυτό να καταπνίξει την αυτοεκτίμησή σας. Αντίθετα, γιορτάστε τον εαυτό σας! Η αυτοδιέγερση εξακολουθεί να είναι σημαντική για τη σεξουαλική σας υγεία. Οι προσωπικοί δονητές έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την αγγείωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η αυξημένη ροή αίματος όχι μόνο αυξάνει τη διέγερση, αλλά επίσης αυξάνει την παροχή οιστρογόνων στην περιοχή, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη λίπανση και την αναζωογόνηση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αμφοτερόπλευρη ωοθηκεκτομή πριν την εμμηνόπαυση οδηγεί σε ήπια γνωστική εξασθένηση

Ω, ναι! Μπορείτε να έχετε οργασμό μετά την εμμηνόπαυση - Δείτε πώς

Είναι επιτακτική η ανάγκη για ασφαλές και ποιοτικό σεξ στην τρίτη ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.

Οι Κουβανοί θα ψηφίσουν για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρένθετη μητρότητα

Άλλες προτάσεις του κώδικα περιλαμβάνουν τον σαφή καθορισμό των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και την πρόβλεψη ότι κανείς που έχει κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων δεν μπορεί ποτέ να υιοθετήσει παιδί.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ανθυγιεινές

Σεξουαλική υγεία: Όταν αναρωτιέστε τι είναι μια υγιής σεξουαλική ζωή, υπάρχουν μερικοί τρόποι στους οποίους μπορείτε να δώσετε προσοχή, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό μοιάζει με τη σχέση σας.