ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σαρκοπενία εξάψεις: Η απώλεια μυών αυξάνει την ένταση των συμπτωμάτων στην εμμηνόπαυση

Σαρκοπενία εξάψεις: Η απώλεια μυών αυξάνει την ένταση των συμπτωμάτων στην εμμηνόπαυση

Σαρκοπενία εξάψεις: Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας μυϊκής μάζας λόγω των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στις ορμόνες του φύλου μετά την εμμηνόπαυση. 

Οι ηλικιωμένες γυναίκες με απώλεια μυών είναι λιγότερο πιθανό να έχουν εξάψεις που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η απώλεια μυϊκής μάζας και λειτουργίας ονομάζεται σαρκοπενία. Πρόκειται πράγματι για μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν με την ηλικία. Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο λόγω των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στις ορμόνες του φύλου μετά την εμμηνόπαυση. Άλλοι παράγοντες κινδύνου για σαρκοπενία περιλαμβάνουν έλλειψη άσκησης, χαμηλότερη πρόσληψη πρωτεϊνών, αλλαγές στα επίπεδα αυξητικής ορμόνης και αυξημένη φλεγμονή.

Λίγα λόγια για την έρευνα

Υπάρχει μια γνωστή σχέση μεταξύ της απώλειας μυών που συνδέεται με την ηλικία και την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, η σύνδεση μεταξύ της σαρκοπενίας και των διαφόρων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις, ήταν λιγότερο σαφής. Σε αυτή τη μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 300 Κορεάτισσες ηλικίας 40 έως 65 ετών. Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ. Hyuntae Park, από το Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Ιατρικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου της Κορέας στη Σεούλ, διερεύνησαν την σχέση ανάμεσα στην σύσταση του σώματος, τις εξάψεις και άλλα συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Ο Park και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι οι εξάψεις είναι λιγότερο συχνές σε γυναίκες με σαρκοπενία. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 8 Νοεμβρίου στο Menopause, το περιοδικό της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (NAMS).

Σημασία των ευρημάτων της μελέτης

Τα νέα ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά δεδομένης της γήρανσης του πληθυσμού και της σχέσης μεταξύ της σαρκοπενίας σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και της μειωμένης κινητικότητας, του αυξημένου κινδύνου πτώσεων και της μειωμένης διάρκειας υγείας και της ποιότητας ζωής. Οι ηλικιωμένες γυναίκες με απώλεια μυών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο:

  • μειωμένης κινητικότητας
  • δυσμενέστερης ποιότητας ζωής
  • καρδιακών παθήσεων
  • τραυματισμών που σχετίζονται με πτώση

Προηγούμενες μελέτες σε σχέση με τις εξάψεις είχαν επικεντρωθεί στον συσχετισμόη μεταξύ του δείκτη μάζας σώματος και της περιμέτρου της μέσης. Όμως μέχρι τώρα δεν είχε γίνει αξιολόγηση ως προς το ποσοστό λίπους έναντι των μυών. Οι εξάψεις είναι ένα από τα πιο κοινά και ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και σχετίζονται με πολλές χρόνιες διαταραχές. Ενδεικτικά, έχει αποδειχθεί πως σχετίζονται με παθήσεις όπως η παχυσαρκία, η αντίσταση στην ινσουλίνη και συνεπακόλουθα ο διαβήτης, η οστεοπόρωση και οι καρδιακές παθήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ορμονοθεραπεία : Eναντίον της γήρανσης

Πώς να ανάψετε την ερωτική φλόγα στην εμμηνόπαυση

Σεξουαλική υγεία : Βελτιώστε το σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση : Τρόποι για να έρθετε σε οργασμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα αποδεικνύει την αναγνώριση των εκφράσεων των συναισθημάτων του προσώπου και τη συμβολή στην κατανόηση του αυτισμού

Αυτισμός: Οι κοινωνικές δυσκολίες που σχετίζονται με τον αυτισμό μπορεί να αντικατοπτρίζουν διαφορές που γίνονται εμφανείς μόνο σε σενάρια υψηλής πίεσης και ορισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Τα ευρήματα αμφισβητούν την πεποίθηση ότι τα άτομα με αυτισμό δεν μπορούν να διαβάσουν επαρκώς τις συναισθηματικές εκφράσεις του προσώπου.

Πόσο καλό κάνουν τα ροδάκινα στην υγεία μας;

Ροδάκινα: Τα ροδάκινα είναι ένα είδος πυρηνόκαρπου, μαζί με τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα κεράσια και τα νεκταρίνια. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα πυρηνόκαρπα έχουν ένα κεντρικό κουκούτσι που μοιάζει με κουκούτσι. Τα ροδάκινα έρχονται σε λευκές και κίτρινες ποικιλίες και προσφέρουν αρκετές διατροφικές απολαβές.

Νέος ρόλος για τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στη λειτουργία και τη βλάβη των νευρώνων

Νευροεπιστήμη: Η κατάρρευση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού συνοδεύει πολλές νευρολογικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιληψίας και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, και νευροεκφυλιστικών ασθενειών της γήρανσης, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν πώς ο τραυματισμός του εγκεφάλου αλλάζει τα νευρικά κύτταρα

Εγκεφαλική βλάβη: Μια νέα μελέτη χαρτογράφησης εγκεφάλου διαπιστώνει ότι η βλάβη σε ένα μέρος του εγκεφάλου αλλάζει τις συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων σε ολόκληρο τον εγκέφαλο.

Οι μητέρες με διαταραχές προσωπικότητας επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους

Ψυχολογία: Όταν οι μητέρες αγωνίζονται στις δικές τους διαπροσωπικές σχέσεις, φαίνεται να εμποδίζεται η μετάδοση της ασφαλούς προσκόλλησης και της υγιούς σχέσης στους εφήβους.

Το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπολογιστή βελτιώνει σωστά την ισορροπία και αποτρέπει τις επισκέψεις στα επείγοντα

Αυτή η βάση για αυτό είναι ότι στοχεύοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια οπτικής επεξεργασίας, οι ασκήσεις βελτιώνουν την πιθανότητα ο εγκέφαλος να προσαρμόσει γρήγορα την κίνηση του σώματος για να αποτρέψει τις πτώσεις.