Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Το συχνότερο σεξ μπορεί να βοηθήσει τους επιζώντες από καρδιακή προσβολή να ζήσουν περισσότερο [vid]

Σεξ: Το συχνότερο σεξ μπορεί να βοηθήσει τους επιζώντες από καρδιακή προσβολή να ζήσουν περισσότερο [vid]

Σεξ: «Στο παρελθόν, οι περισσότερες μελέτες εξέτασαν τη βραχυπρόθεσμη σχέση μεταξύ συχνότητας σεξουαλικής δραστηριότητας και θανάτου σε καρδιοπαθείς», λέει ο Shlomit Brandis Kepler, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής στο τμήμα επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής στη σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Η έρευνα δείχνει ότι η οικειότητα είναι ένα σημαντικό μέρος της ανάρρωσης μετά από καρδιακή προσβολή. Οι ασθενείς με καρδιακή προσβολή μπορεί να φοβούνται ότι η σεξουαλική επαφή θα μπορούσε να προκαλέσει ένα άλλο επεισόδιο. Μια μελέτη υποδηλώνει, ωστόσο, ότι το σεξ μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει την καρδιά.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2019 στο The American Journal of Medicine έδειξε ότι οι επιζώντες από καρδιακή προσβολή που έκαναν σεξ περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα είχαν 27 % λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της μελέτης 22 ετών σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν καθόλου σεξ. Η πιθανότητα θανάτου ήταν 12 τοις εκατό λιγότερη για εκείνους που είχαν σεξουαλική επαφή μία φορά την εβδομάδα και 8 τοις εκατό μικρότερη για εκείνους που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα, αλλά εξακολουθούσαν να έχουν σχέσεις περιστασιακά.

Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν προηγούμενες έρευνες που υποδεικνύουν ότι το σεξ μπορεί να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με το  Johns Hopkins Medicine.

«Στο παρελθόν, οι περισσότερες μελέτες εξέτασαν τη βραχυπρόθεσμη σχέση μεταξύ συχνότητας σεξουαλικής δραστηριότητας και θανάτου σε καρδιοπαθείς», λέει ο Shlomit Brandis Kepler, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής στο τμήμα επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής στη σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. «Η μελέτη μας εξέτασε τη μακροπρόθεσμη επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στο θάνατο σε ασθενείς μετά από καρδιακή προσβολή και παρατήρησε μια αντίστροφη σχέση μεταξύ της αναφερόμενης συχνότητας σεξουαλικής δραστηριότητας και της θνητότας».

Πάνω από 22 χρόνια, ο Κέπλερ και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν 1.120 άτομα ηλικίας 65 ετών και κάτω (ο μέσος όρος ηλικίας στην αρχή της μελέτης ήταν 53) που είχαν επιβιώσει από καρδιακή προσβολή. Οι συμμετέχοντες, όλοι από το Ισραήλ, ανέφεραν τη συχνότητα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας όταν νοσηλεύτηκαν για το πρώτο καρδιακό επεισόδιο και στη συνέχεια μετά από πέντε χρόνια και ξανά μετά από 10 έως 13 χρόνια.

Σε γενικές γραμμές, οι επιστήμονες σημείωσαν ότι όσοι κάνουν σεξ συχνότερα ήταν νεότεροι. Η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας μειώθηκε με την ηλικία.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τους κινδύνους για καρδιαγγειακή νόσο

Eρευνητές στη Σουηδία ελπίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν drones για να ξεπεράσουν ασθενοφόρα καθώς ανταποκρίνονται σε περιστατικά καρδιακής προσβολής.

Η σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας/νόσου και καρδιακής προσβολής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυνανισμός στην περίοδο: H τεχνική αυτοφροντίδας που θα σε ανταμείψει

Αυνανισμός στην περίοδο: Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και τα επίπεδα προγεστερόνης μειώνονται, προκαλώντας αύξηση της τεστοστερόνης. Η άνοδος της τεστοστερόνης ρυθμίζει τη σεξουαλική ορμή, γι 'αυτό πιθανότατα νιώθετε πολύ "καυτή" αυτή την περίοδο και οι οργασμοί σας είναι πιο έντονοι.

Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ τον χειμώνα;

Σεξ χειμώνας: Έχετε παρατηρήσει ότι η ερωτική επιθυμία πολλαπλασιάζεται καθώς η θερμοκρασία πέφτει; Υπάρχουν 7 επιστημονικοί λόγοι για αυτό το φαινόμενο και σας τους παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Οι ορμονικές αποκρίσεις της αυτοϊκανοποίησης και τα οφέλη τους στην υγεία

Αυνανισμός οφέλη: Ο αυνανισμός απελευθερώνει ορμόνες και νευροδιαβιβαστές που βοηθούν στη μείωση του στρες και της αρτηριακής πίεσης, ενώ προάγουν τη χαλάρωση, η οποία μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο.

Το συναίσθημα της μοναξιάς μέσα σε μια σχέση

Τηλεφωνήστε στον φίλο σας ή περάστε χρόνο με την αδελφή σας. Μην ξεχνάτε να καλλιεργείτε τις άλλες σημαντικές σχέσεις σας. Θα σας υπενθυμίσουν ότι αγαπάτε τους άλλους και ότι εσείς οι ίδιοι αγαπιέστε.

Μπορεί η απιστία να προβλεφθεί;

Σεξ απιστία: Μελέτη αποδεικνύει πως η απιστία είναι προβλέψιμη, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, μέσα από επιστημονικούς αλγόριθμους.

Πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή μετά τα 50

Σεξ εμμηνόπαυση: Το να μιλάτε για το σεξ και την απόλαυση θα πρέπει να είναι το ίδιο με το να μιλάτε για οποιοδήποτε πρόκληση στη σχέση σας. Περιγράψτε καθαρά και αυθεντικά πώς «αισθάνεστε» για την κατάσταση και τι σας προβληματίζει, αντί να κατηγορείτε τον/την συντρόφου σας για αυτήν. Είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο και ένα ουδέτερο μέρος για να μιλήστε με κοινό στόχο σας να κάνετε το σεξ ευχάριστο και για τους δυο σας.