Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Τι αλλαγές γίνονται στο σώμα μας όταν χάνουμε την παρθενιά μας;

Σεξ: Τι αλλαγές γίνονται στο σώμα μας όταν χάνουμε την παρθενιά μας;

Σεξ: Διαβάζοντας το άρθρο μας, θα γνωρίσετε καλύτερα όλα όσα πρόκειται να συμβούν στο σώμα σας όταν αρχίσετε να κάνετε σεξ!

Εάν μόλις ξεκινήσατε το σεξ, θα αντιμετωπίσετε αρκετές αλλαγές στο σώμα σας. Γνωρίζουμε ότι έχετε μια λίστα με ερωτήσεις σχετικά με το τι θα είναι διαφορετικό από εδώ και στο εξής. Αν και αυτές οι αλλαγές διαφέρουν από άτομο σε άτομο, εδώ είναι μια λίστα αλλαγών που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε.

Τι αλλαγές γίνονται στο σώμα μας μετά το σεξ;

1. Μπορεί να πονάτε. Το επώδυνο σεξ είναι πραγματικό πράγμα και μπορεί να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για αυτό. Ωστόσο, οι λόγοι είναι αρκετά συνηθισμένοι και δεν πρέπει να φοβάστε τίποτα. Μπορεί να αισθάνεστε τον πόνο λόγω του τεντώματος του παρθενικού υμένα σας. Θα μπορούσε να οφείλεται σε έλλειψη λίπανσης λόγω ξηρότητας του κόλπου. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω ενός φαινομένου που ονομάζεται κολπισμός που είναι μια ακούσια σύσφιξη των μυών της πυέλου που καθιστά αδύνατη την είσοδο οτιδήποτε στον κόλπο. Έχει μια τυπική σχέση με τη σπορά του άγχους από την αυστηρή και θρησκευτική ανατροφή, τις αποσκευές του τραύματος ή ακόμα και την απλή σύλληψη. Μερικές φορές, εάν έχετε ήδη οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να σας προκαλέσει κράμπες στη μήτρα σας. Είναι η απελευθέρωση ωκυτοκίνης στο σώμα που προκαλεί συσπάσεις της μήτρας και ως εκ τούτου τον πόνο.

2. Μπορεί να υπάρχει κηλίδωση. Μπορεί να αιμορραγείτε μετά το σεξ, αλλά μπορεί και όχι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι απολύτως εντάξει. Μπορεί να αιμορραγήσετε όταν κάνετε διεισδυτικό σεξ για πρώτη φορά και αυτό μπορεί να οφείλεται στο σπάσιμο του παρθενικού υμένα σας. Ο παρθενικός υμένας είναι ένα λεπτό κομμάτι δέρματος που καλύπτει την είσοδο του κόλπου. Σπάει αρκετά εύκολα και το σεξ δεν χρειάζεται να είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο σπάει. Θα μπορούσε να σπάσει λόγω εκτεταμένων σωματικών δραστηριοτήτων όπως η ιππασία και άλλα αθλήματα, ή ακόμα και η χρήση ταμπόν. Ένας σπασμένος παρθενικός υμένας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει χαθεί η παρθενία σας.

Εκτός από αυτό, εάν εντοπίσετε λίγο κηλίδες, μπορεί να οφείλεται στη φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας που συσπάται κατά τη διάρκεια του σεξ ή λόγω της κολπικής ρήξης εάν κάνετε σκληρό σεξ. Το αίμα που προέρχεται από έναν φλεγμονώδη τράχηλο ή κολπικά δάκρυα είναι συνήθως έντονο κόκκινο. Εάν έχει πιο σκούρο χρώμα, πιθανότατα πρόκειται για υπολειμματικό αίμα από την περίοδό σας.

3. Μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση καψίματος. Είναι εντάξει αν αισθάνεστε ένα έγκαυμα όταν ταξιδεύετε στην τουαλέτα μετά το σεξ. Η ουρήθρα και ο κόλπος βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Το τέντωμα ή η ρήξη του κόλπου μπορεί να προκαλέσει προσωρινό αίσθημα καύσου. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε αυτήν την ενόχληση για μέρες, μπορεί να είναι κάτι σοβαρό.

4. Μπορεί να εμφανίσετε φαγούρα. Εάν σας ενοχλεί η επιθυμία να ξύσετε μια φαγούρα μετά το σεξ, πιθανότατα είστε αλλεργικοί ή ευαίσθητοι στο προφυλακτικό που χρησιμοποιήσατε. Θα μπορούσε επίσης να είναι ευαισθησία στο λιπαντικό εάν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο.

5. Μπορεί να πάθετε ουρολοίμωξη. Κατά τη διαδικασία του σεξ, μπορεί να συμβεί μεταφορά βακτηρίων από το έντερο στην κολπική κοιλότητα και μέχρι την ουρήθρα. Αυτό μπορεί να είναι η αιτία μιας επώδυνης ουρολοίμωξης που μπορεί να προκαλέσει κνησμό και αίσθημα καύσου.

6. Το μέγεθος των θηλών και της κλειτορίδας σας μπορεί να αλλάξει. Οι θηλές σας είναι γεμάτες με νευρικές απολήξεις που ταράζονται όταν διεγείρεστε. Προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και πρήξιμο του ιστού στο στήθος. Αυτή η σεξουαλική διέγερση οδηγεί επίσης σε στύση στις θηλές σας. Ομοίως, μόλις αρχίσετε να κάνετε σεξ, θα έχετε την κλειτορίδα σας να διογκωθεί κατά τη διάρκεια της πράξης. Ωστόσο, θα επιστρέψει στο κανονικό του μέγεθος μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης ροής αίματος στην περιοχή της πυέλου.

7. Θα νιώσετε το κύμα των ορμονών της ευτυχίας. Μόλις αρχίσετε να κάνετε σεξ, το σώμα σας αρχίζει να έχει αυξημένη ροή αίματος και μυϊκή ένταση σε μέρη όπως οι θηλές, η θηλή και η κλειτορίδα. Μόλις αφυπνιστείτε, παθαίνεις εξογκώματα, πρήζεται η θηλή σου και οι θηλές γίνονται σκληρές. Όλα αυτά συμβάλλουν στον οργασμό σας, όλα χάρη στην απελευθέρωση ωκυτοκίνης που συμβαίνει στον εγκέφαλό σας.

8. Η ελαστικότητα του κόλπου σας θα αλλάξει. Ο κόλπος σας ξέρει πώς να προσαρμόζει την ελαστικότητά του. Τα τοιχώματα και τα χείλη του κόλπου σας ανοίγουν αργά μετά τη διέγερση. Μην ανησυχείτε, ο κόλπος σας έχει σκοπό να επεκταθεί και να σας προετοιμάσει για σεξ.

Λοιπόν, τώρα γνωρίζετε καλύτερα όλα όσα πρόκειται να συμβούν στο σώμα σας όταν αρχίσετε να κάνετε σεξ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί έχετε πρησμένο κόλπο ή αιδοίο;

Συμβουλές που θα βελτιώσουν την ψυχική σας υγεία όταν αρρωσταίνετε

6 Tips για να ενισχύσετε την σεξουαλικότητά σας

Tips για καλύτερη σεξουαλική ευεξία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Close Icon