Σεξουαλική Υγεία

Σεξ θεραπεία: Τι είναι η σεξουαλική παρένθετη συντροφικότητα και πώς γίνεται;

Σεξ θεραπεία: Τι είναι η σεξουαλική παρένθετη συντροφικότητα και πώς γίνεται;

Σεξ θεραπεία: Η σεξουαλική παρένθετη αναπλήρωση είναι μια αμφιλεγόμενη και συνήθως παρεξηγημένη μορφή θεραπείας. Αλλά υπάρχουν ανέκδοτες ενδείξεις ότι μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό μέρος της σεξουαλικής θεραπείας για μερικούς ανθρώπους.

Η σεξουαλική παρένθετη αναπλήρωση είναι μια θεραπευτική πρακτική που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει ένα άτομο να γίνει πιο άνετο με το σεξ, το σώμα του ή και τις συναισθηματικές και σωματικές δεξιότητες που χρειάζονται για την οικειότητα. Ο πελάτης συνεργάζεται με έναν εξουσιοδοτημένο σεξοθεραπευτή και έναν άλλον ως υποκατάστατο σεξ ή αλλιώς με έναν παρένθετο σύντροφο. Άλλες μορφές σεξουαλικής θεραπείας δεν περιλαμβάνουν τη δυνατότητα σωματικής επαφής ή οικειότητας, η σεξουαλική παρένθετη αναπλήρωση την κάνει.

Τι είναι η παρένθετη συντροφικότητα;

Η σεξουαλική παρένθετη αναπλήρωση είναι μια αμφιλεγόμενη και συνήθως παρεξηγημένη μορφή θεραπείας. Λόγω των πιθανών ηθικών και νομικών επιπλοκών της, υπάρχει έλλειψη στοιχείων που την αφορά. Αλλά υπάρχουν ανέκδοτες ενδείξεις ότι μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό μέρος της σεξουαλικής θεραπείας για μερικούς ανθρώπους. Ένας άλλος όρος για τη σεξουαλική παρένθετη αναπλήρωση είναι η θεραπεία με παρένθετο σύντροφο. Τα υποκατάστατα του σεξ φέρουν επίσης τον τίτλο “παρένθετος σύντροφος”. Μύθοι και παρανοήσεις για τη σεξουαλική παρένθετη μητρότητα

Ο μεγαλύτερος μύθος γύρω από τη σεξουαλική παρένθετη αναπλήρωση είναι ότι είναι μια μορφή πορνείας. Υπάρχουν όμως σημαντικές διαφορές. Οι εργαζόμενοι του σεξ επικεντρώνονται μόνο στο να προσφέρουν σεξουαλική ικανοποίηση σε έναν πελάτη. Αλλά ο στόχος ενός παρένθετου συντρόφου δεν είναι η σεξουαλική ικανοποίηση ή η διέγερση, αλλά στοχεύουν να βοηθήσουν ένα άτομο να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει γύρω από το σεξ και την οικειότητα, είτε είναι σωματικά, κοινωνικά ή συναισθηματικά. Μπορεί να επικεντρωθούν σε τομείς όπως η χαλάρωση, η επικοινωνία και η εκπαίδευση κοινωνικών δεξιοτήτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι παρένθετοι σύντροφοι δεν έχουν ποτέ σωματική επαφή με τον πελάτη τους.

Ωστόσο, η νομιμότητα της θεραπείας με υποκατάστατο συνεργάτη είναι περίπλοκη. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι εναντίον του. Ωστόσο, μεγάλες επαγγελματικές οργανώσεις στους τομείς της ψυχολογίας και της κοινωνικής εργασίας αποφεύγουν να κάνουν οποιαδήποτε επίσημη δήλωση σχετικά με την ηθική της παραπομπής παρένθετου συντρόφου. Πολλοί άνθρωποι συμφωνούν ότι το κλειδί είναι να συνεργαστείτε με έναν εξουσιοδοτημένο σεξοθεραπευτή που μπορεί να καθοδηγήσει τη διαδικασία. Είναι μια μορφή θεραπείας που μπορεί να σας φανεί αρχικά αδύνατον να γίνει αλλά η αλήθεια είναι ότι αν την δοκιμάσετε θα απελευθερωθείτε σεξουαλικά και κοινωνικά και θα κάνετε μια νέα αρχή στη ζωή σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

CBD για ενίσχυση της σεξουαλικής υγείας; Tι λένε τα στοιχεία

Eξειδικευμένη φυσιοθεραπεία βελτιώνει τη σεξουαλική υγεία γυναικών με σκληρόδερμα

Ποια είναι τα πιο σέξι ανδρικά εσώρουχα;

Tips για να κάνεις σεξ χωρίς ενοχλήσεις στο κάμπινγκ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».