Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική θεραπεία: Τι να περιμένετε

Σεξουαλική θεραπεία: Τι να περιμένετε

Σεξουαλική θεραπεία:  Φυσικοί, ψυχολογικοί και συναισθηματικοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν σεξουαλικές προκλήσεις. Ο στόχος ενός σεξοθεραπευτή είναι να βοηθήσει ένα άτομο ή ένα ζευγάρι να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα και να αποκτήσει μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. 

Η σεξουαλική θεραπεία είναι ένας τύπος ψυχοθεραπείας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν τις σεξουαλικές τους προκλήσεις και να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ικανοποίηση. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους έχουν δυσκολία με έλλειψη διέγερσης, επώδυνη επαφή, αδυναμία να φτάσουν σε οργασμό ή άλλες σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Η σεξουαλική θεραπεία δεν απαιτεί και τους δύο συντρόφους. Μερικοί μπορεί να ωφεληθούν από ατομικές συνεδρίες θεραπείας, ενώ άλλοι μπορεί να βρουν τη σεξουαλική θεραπεία για ζευγάρια πιο χρήσιμη.

Τι είναι η σεξουαλική θεραπεία;

Η σεξουαλική θεραπεία είναι ένας τύπος θεραπείας ομιλίας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει άτομα και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την επίτευξη σεξουαλικής ικανοποίησης. Φυσικοί, ψυχολογικοί και συναισθηματικοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν σεξουαλικές προκλήσεις. Ο στόχος ενός σεξοθεραπευτή είναι να βοηθήσει ένα άτομο ή ένα ζευγάρι να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα και να αποκτήσει μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Η σεξουαλική θεραπεία δεν περιλαμβάνει σεξουαλική επαφή μεταξύ πελατών και θεραπευτών.

Πώς λειτουργεί;

Όπως με κάθε ψυχοθεραπεία, η σεξουαλική θεραπεία περιλαμβάνει συζήτηση. Γενικά, ο πελάτης και ο σεξοθεραπευτής συζητούν τυχόν εμπειρίες, συναισθήματα και ανησυχίες που μπορεί να συμβάλλουν στη σεξουαλική δυσαρέσκεια και τις προκλήσεις του πελάτη. Θα εργαστούν επίσης σε μηχανισμούς αντιμετώπισης που θα τους βοηθήσουν να χτίσουν μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εργασίες που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων. Οι σεξουαλικοί θεραπευτές μπορούν επίσης να αναθέσουν ασκήσεις που περιέχουν σεξουαλικό πειραματισμό.

Οφέλη

Η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τόσο άτομα όσο και ζευγάρια:

  • να αποκτήσουν μια ρεαλιστική κατανόηση του σεξ και της ευχαρίστησης
  • να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τις υποκείμενες αιτίες των σεξουαλικών προβλημάτων
  • να αναπτύσσουν και να διατηρήσουν μια βαθύτερη σεξουαλική σχέση με τον εαυτό τους και τους συντρόφους τους
    κάποιος δεν αισθάνεται άνετα με τον θεραπευτή του, μπορεί να το κάνει
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάθε τα πάντα για το ταντρικό σεξ

Πρωτοπαθής ωοθηκική ανεπάρκεια: Αίτια - Διάγνωση & Παράγοντες κινδύνου

Πότε χρειάζεται να απευθυνθούμε σε σεξολόγο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων υγείας για τους νέους LGB επιζώντες καρκίνου

LGB καρκίνος: Επισημαίνεται η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή για τους νέους LGB κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.