Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Τα ευεργετικά του οφέλη στην υγεία [vid]

Σεξ: Τα ευεργετικά του οφέλη στην υγεία [vid]

Σεξ: Ακολουθεί μια ανάλυση των κορυφαίων πλεονεκτημάτων της τακτικής σεξουαλικής επαφής.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το τακτικό σεξ μπορεί να δώσει πολλές ώθηση στην ευημερία σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το σεξ είναι ακριβώς όπως κάθε άλλη σωματική δραστηριότητα και τα οφέλη που παρέχει μπορεί τελικά να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής σας. Ακολουθεί μια ανάλυση των κορυφαίων πλεονεκτημάτων της τακτικής σεξουαλικής επαφής.

  • Βελτιώνει την ανοσία

Το σεξ μία έως δύο φορές την εβδομάδα βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychological Reports. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν 30 % αύξηση της IgA (ένα αντίσωμα που δείχνει πόσο καλά εργάζεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα) σε σύγκριση με εκείνους που δεν κάνουν.

  • Καρδιαγγειακά οφέλη

Οι σωματικές δραστηριότητες που ασκούν την καρδιά είναι καλές για την υγεία σας και ιδανικά θα πρέπει να ασκείστε τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή. Το σεξ είναι μία ελαφριά μορφή άσκησης. Ακριβώς όπως και η άσκηση, η σεξουαλική διέγερση αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, με τον αριθμό των παλμών ανά λεπτό να κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Ειδικότερα, οι άνδρες έχει αποδειχθεί ότι έχουν οφέλη από το σεξ. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Cardiology πρότεινε ότι οι άνδρες άνω των 50 ετών που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε σύγκριση με τους άνδρες που κάνουν λιγότερο συχνά σεξ.

  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Το τακτικό σεξ μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση, ειδικά για τις γυναίκες. Οι γυναίκες μεταξύ 57 και 85 ετών που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν υπέρταση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία και μείωση της λίμπιντο.

  • Ανακουφίζει από τον πόνο

Οι νευρολόγοι διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στο κεφάλι που σχετίζεται με ημικρανία σε μερικούς ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι ο πονοκέφαλος συχνά αποτελεί δικαιολογία για να μην κάνει κανείς σεξ!

Η έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία έδειξε ότι το 60% των ατόμων με ημικρανία ανέφεραν βελτίωση του πόνου μετά από σεξουαλική δραστηριότητα. Επιπλέον, το 37% των ατόμων με πονοκέφαλο ανέφεραν βελτίωση μετά από σεξουαλική επαφή.

Το σεξ μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών, των φυσικών παυσίπονων του σώματος. Σε άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Pain, οι γυναίκες βρέθηκαν να παρουσιάζουν μειωμένη ευαισθησία στον πόνο και είχαν αυξημένο όριο ανοχής στον πόνο όταν βίωναν ευχαρίστηση μέσω κολπικής αυτοδιέγερσης.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

Τα πλούσια δώρα του οργασμού στο δέρμα σου

Τα συχνότερα προβλήματα σεξουαλική υγείας μεταξύ των ανδρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς συμβάλλει η μουσική στη σεξουαλική ζωή;

Σεξ: Το να ακούτε τη μουσική που σας δίνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση μπορεί, με τη σειρά του, να εμπνεύσει περισσότερη συναισθηματική και σεξουαλική ευχαρίστηση με τον σύντροφό σας. Η μουσική μπορεί να συμβάλει σε μια αυξημένη αίσθηση σεξουαλικής ευεξίας σωματικά και ψυχολογικά.

Είναι ασφαλής η χρήση yoni egg; Τι λένε οι ειδικοί;

Yoni egg: Οι υποστηρικτές των αυγών yoni λένε ότι εμποτίζουν τον αναπαραγωγικό χώρο με θεραπευτική ενέργεια και ότι έχουν μια ποικιλία από υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία. Τι λέει ωστόσο η επιστήμη για αυτούς τους ισχυρισμούς;

Τα οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

Σεξ: Συχνά σκεφτόμαστε το σεξ ως μέσο για ευχαρίστηση, αλλά προσφέρει επίσης σωματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη. Το σεξ μπορεί να κάψει θερμίδες, να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας, να βοηθήσει στον πόνο και να μειώσει το άγχος.