Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Εμμηνόπαυση: Σεξ tips για γυναίκες στην εμμηνόπαυση [vid]

Σεξ Εμμηνόπαυση: Σεξ tips για γυναίκες στην εμμηνόπαυση [vid]

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης και τα συμπτώματά της φέρνουν συνήθως μεγάλες αλλαγές στη σεξουαλική ζωή, αλλά όχι απαραίτητα προς το χειρότερο. Το θέμα είναι να “βρούμε τις σεξουαλικές θέσεις που είναι άνετες”, λέει η σεξολόγος Sheri Winston, RN, CNM, LMT, συγγραφέας του Women’s Anatomy of Sexual Arousal: Secret Maps to Buried Pleasure.

“Πρέπει να γίνεις πιο δημιουργική”, προσθέτει. “Βλέπω γυναίκες στα ογδόντα και τα ενενήντα τους που κάνουν υπέροχο σεξ και βλέπω μερικές γυναίκες των οποίων η λίμπιντο σχεδόν έχει εξαφανιστεί. Οι γυναίκες που κάνουν ακόμα σεξ, επέλεξαν να διατηρήσουν αυτή την ενέργεια”, επισημαίνει.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να απολαύσετε τη σεξουαλική σας ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά:

  • Παίξτε σόλο.

Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η Ουίνστον συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.

  • Λίπανση.

Η αλλαγή των σεξουαλικών θέσεων μπορεί να αλλάξει την πίεση και την τριβή, αλλά εάν αντιμετωπίζετε σοβαρή κολπική ξηρότητα, χρησιμοποιήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα λιπαντικού σιλικόνης στο σεξ. Πειραματιστείτε με διάφορα προϊόντα για να βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

  • Ενισχύστε το σώμα σας με μαξιλάρια.

Όποιες σεξουαλικές θέσεις κι αν δοκιμάσετε, το στήριξη για τα οστά σας είναι το κλειδί. Τα μαξιλάρια μπορούν να σας προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη και να ενισχύσουν την εμπειρία σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα ή δύο μαξιλάρια κάτω από τον κορμό σας ενώ βρίσκεστε στην παραδοσιακή ιεραποστολική στάση για να ανοίξετε τη λεκάνη και τον κόλπο σας λίγο περισσότερο.

  • Ανεβείτε από πάνω.

Αυτή η θέση δίνει στη γυναίκα τον έλεγχο της πίεσης και του ρυθμού και, για ορισμένες γυναίκες, επιτρέπει τον οργασμό με έναν νέο τρόπο. Μια παραλλαγή αυτού είναι όταν ο άντρας κάθεται σε μια καρέκλα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι γυναίκες πονούν συχνά κατά τη σεξουαλική επαφή

Πώς αλλάζει η σεξουαλική ζωή μετά την εμμηνόπαυση

Η σεξουαλική επιθυμία κατά την εμμηνόπαυση και μετά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.

Τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη μειώνουν οι άνδρες που εκσπερματίζουν συχνά σύμφωνα με έρευνες

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί συνιστούν στους άνδρες να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις, καθώς η έγκαιρη διάγνωση διευκολύνει τη θεραπεία, προσφέροντας ακόμα και τη δυνατότητα πλήρους ίασης.

Τα συχνότερα προβλήματα σεξουαλική υγείας μεταξύ των ανδρών

Σεξουαλική Υγεία: Να θυμάστε πως όποια κι αν είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζετε, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια, αρκεί να την αναζητήσετε. Μπορείτε να μιλήσετε για όσα σας ανησυχούν σε έναν γιατρό ή να επισκεφτείτε έναν ειδικό θεραπευτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και η συζήτηση για όσα σας προβληματίζουν μπορεί να κάνει τη διαφορά.