Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Εμμηνόπαυση: Σεξ tips για γυναίκες στην εμμηνόπαυση [vid]

Σεξ Εμμηνόπαυση: Σεξ tips για γυναίκες στην εμμηνόπαυση [vid]

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης και τα συμπτώματά της φέρνουν συνήθως μεγάλες αλλαγές στη σεξουαλική ζωή, αλλά όχι απαραίτητα προς το χειρότερο. Το θέμα είναι να “βρούμε τις σεξουαλικές θέσεις που είναι άνετες”, λέει η σεξολόγος Sheri Winston, RN, CNM, LMT, συγγραφέας του Women’s Anatomy of Sexual Arousal: Secret Maps to Buried Pleasure.

“Πρέπει να γίνεις πιο δημιουργική”, προσθέτει. “Βλέπω γυναίκες στα ογδόντα και τα ενενήντα τους που κάνουν υπέροχο σεξ και βλέπω μερικές γυναίκες των οποίων η λίμπιντο σχεδόν έχει εξαφανιστεί. Οι γυναίκες που κάνουν ακόμα σεξ, επέλεξαν να διατηρήσουν αυτή την ενέργεια”, επισημαίνει.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να απολαύσετε τη σεξουαλική σας ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά:

  • Παίξτε σόλο.

Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η Ουίνστον συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.

  • Λίπανση.

Η αλλαγή των σεξουαλικών θέσεων μπορεί να αλλάξει την πίεση και την τριβή, αλλά εάν αντιμετωπίζετε σοβαρή κολπική ξηρότητα, χρησιμοποιήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα λιπαντικού σιλικόνης στο σεξ. Πειραματιστείτε με διάφορα προϊόντα για να βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

  • Ενισχύστε το σώμα σας με μαξιλάρια.

Όποιες σεξουαλικές θέσεις κι αν δοκιμάσετε, το στήριξη για τα οστά σας είναι το κλειδί. Τα μαξιλάρια μπορούν να σας προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη και να ενισχύσουν την εμπειρία σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα ή δύο μαξιλάρια κάτω από τον κορμό σας ενώ βρίσκεστε στην παραδοσιακή ιεραποστολική στάση για να ανοίξετε τη λεκάνη και τον κόλπο σας λίγο περισσότερο.

  • Ανεβείτε από πάνω.

Αυτή η θέση δίνει στη γυναίκα τον έλεγχο της πίεσης και του ρυθμού και, για ορισμένες γυναίκες, επιτρέπει τον οργασμό με έναν νέο τρόπο. Μια παραλλαγή αυτού είναι όταν ο άντρας κάθεται σε μια καρέκλα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι γυναίκες πονούν συχνά κατά τη σεξουαλική επαφή

Πώς αλλάζει η σεξουαλική ζωή μετά την εμμηνόπαυση

Η σεξουαλική επιθυμία κατά την εμμηνόπαυση και μετά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Τι θα περάσει το σώμα σου μετά από γέννηση διδύμων;

Εγκυμοσύνη δίδυμα: Η αύξηση βάρους είναι συνήθως υψηλότερη με τα δίδυμα, καθώς το σώμα χρειάζεται να φιλοξενήσει την ανάπτυξη δύο εμβρύων. Αυτό το αυξημένο βάρος μπορεί να συμβάλει στην κόπωση και σε πιθανές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης κύησης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πώς μπορεί να είναι οι σεξουαλικές σας σχέσεις μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Η σεξουαλική υγεία μετά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνει την προσαρμογή στις σωματικές αλλαγές, τη διατήρηση ανοιχτής επικοινωνίας και την προτεραιότητα της συναισθηματικής ευεξίας.

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων υγείας για τους νέους LGB επιζώντες καρκίνου

LGB καρκίνος: Επισημαίνεται η ανάγκη για εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή για τους νέους LGB κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία του καρκίνου για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου χρόνιων προβλημάτων υγείας

Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη λίμπιντο;

Ύπνος libido: Αναγνωρίζοντας την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ ύπνου και σεξουαλικής λειτουργίας, τα άτομα μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν επαρκή ανάπαυση.

Ποιος ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Μεταξύ 50% και 75% όλων των γυναικών εμφανίζουν κάποιο βαθμό καταθλιπτικών συμπτωμάτων μετά τον τοκετό και 10% έως 15% εμφανίζουν συμπτώματα αρκετά σοβαρά ώστε να διαγνωστούν ως επιλόχεια κατάθλιψη.