Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Εμμηνόπαυση: Σεξ tips για γυναίκες στην εμμηνόπαυση [vid]

Σεξ Εμμηνόπαυση: Σεξ tips για γυναίκες στην εμμηνόπαυση [vid]

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης και τα συμπτώματά της φέρνουν συνήθως μεγάλες αλλαγές στη σεξουαλική ζωή, αλλά όχι απαραίτητα προς το χειρότερο. Το θέμα είναι να “βρούμε τις σεξουαλικές θέσεις που είναι άνετες”, λέει η σεξολόγος Sheri Winston, RN, CNM, LMT, συγγραφέας του Women’s Anatomy of Sexual Arousal: Secret Maps to Buried Pleasure.

“Πρέπει να γίνεις πιο δημιουργική”, προσθέτει. “Βλέπω γυναίκες στα ογδόντα και τα ενενήντα τους που κάνουν υπέροχο σεξ και βλέπω μερικές γυναίκες των οποίων η λίμπιντο σχεδόν έχει εξαφανιστεί. Οι γυναίκες που κάνουν ακόμα σεξ, επέλεξαν να διατηρήσουν αυτή την ενέργεια”, επισημαίνει.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να απολαύσετε τη σεξουαλική σας ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά:

  • Παίξτε σόλο.

Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η Ουίνστον συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.

  • Λίπανση.

Η αλλαγή των σεξουαλικών θέσεων μπορεί να αλλάξει την πίεση και την τριβή, αλλά εάν αντιμετωπίζετε σοβαρή κολπική ξηρότητα, χρησιμοποιήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα λιπαντικού σιλικόνης στο σεξ. Πειραματιστείτε με διάφορα προϊόντα για να βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

  • Ενισχύστε το σώμα σας με μαξιλάρια.

Όποιες σεξουαλικές θέσεις κι αν δοκιμάσετε, το στήριξη για τα οστά σας είναι το κλειδί. Τα μαξιλάρια μπορούν να σας προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη και να ενισχύσουν την εμπειρία σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα ή δύο μαξιλάρια κάτω από τον κορμό σας ενώ βρίσκεστε στην παραδοσιακή ιεραποστολική στάση για να ανοίξετε τη λεκάνη και τον κόλπο σας λίγο περισσότερο.

  • Ανεβείτε από πάνω.

Αυτή η θέση δίνει στη γυναίκα τον έλεγχο της πίεσης και του ρυθμού και, για ορισμένες γυναίκες, επιτρέπει τον οργασμό με έναν νέο τρόπο. Μια παραλλαγή αυτού είναι όταν ο άντρας κάθεται σε μια καρέκλα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι γυναίκες πονούν συχνά κατά τη σεξουαλική επαφή

Πώς αλλάζει η σεξουαλική ζωή μετά την εμμηνόπαυση

Η σεξουαλική επιθυμία κατά την εμμηνόπαυση και μετά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.