Σεξουαλική Υγεία

Σεξ συμπεριφορά διάθεση: Νέα στοιχεία για την ερωτική συμπεριφορά ανδρών και γυναικών

Σεξ συμπεριφορά διάθεση: Νέα στοιχεία για την ερωτική συμπεριφορά ανδρών και γυναικών

Σεξ συμπεριφορά διάθεση: Οι πρόσφατες έρευνες καταρρίπτουν το στερεότυπο του άνδρα που είναι οπτικός τύπος και αποκαλύπτουν ποιοι είναι πιο επιρρεπείς στη μοιχεία. Δείτε τα τελευταία στοιχεία για την ερωτική συμπεριφορά ανδρών και γυναικών.

Τρεις παράγοντες που διεγείρουν τις γυναίκες

Έρευνα σε 662 γυναίκες ανέδειξε τους τρεις βασικούς παράγοντες που διεγείρουν την ερωτική επιθυμία της γυναίκας: η οικειότητα (το αίσθημα βαθιάς στοργής και εγγύτητας), η αυθυπαρξία (να μπορεί μα βλέπει τον εαυτό της ως ξεχωριστή οντότητα και όχι μία κοινή με τον σύντροφο) και η επιβεβαίωση (να νιώθει ποθητή από τον σύντροφό της).

Γυναίκες και άνδρες είναι εξίσου οπτικοί τύποι

Το θεώρημα πως οι άνδρες είναι πιο οπτικοί τύποι από τις γυναίκες όσον αφορά το σεξ κατέρριψε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences. Ανάλυση σε 60 μελέτες, έδειξε με τη χρήση απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού, πως το φύλο δεν είχε καμία σημασία στο πώς αντιδρούσε ο εγκέφαλος ανδρών και γυναικών κατά τη θέαση αισθησιακών ταινιών.

Μία στις τέσσερις γυναίκες βίωσε πόνο κατά την τελευταία επαφή

Μελέτη σε πάνω από 2.000 γυναίκες που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, έδειξε πως σχεδόν το ένα τέταρτο εξ αυτών βίωσε σωματικό πόνο κατά την τελευταία σαρκική επαφή. Από αυτές, 49% δεν μίλησαν για την επώδυνη εμπειρία στον σύντροφό τους, ενώ οι πιθανότητες να αποκρύψουν το γεγονός από τον σύντροφο ήταν τριπλάσιες στις γυναίκες που είχαν ευχαριστηθεί ελάχιστα έως καθόλου την επαφή.

Η κολπική ξηρότητα και ατροφία ξεκινά στην περιεμμηνόπαυση

Σύμφωνα με έρευνα στο Menopause, κατά την περιεμμηνόπαυση, την περίοδο πριν την εμμηνόπαυση (40-55 έτη), οι ορμονικές μεταβολές προκαλούν τη λέπτυνση των πτυχών του κόλπου και την ξηρότητα του βλεννογόνου, την κατάσταση που ονομάζεται κολπική ατροφία, με συνακόλουθη την κολπική ξηρότητα.

Οι «ανοιχτόμυαλοι» πιο επιρρεπείς στη μοιχεία

Οι απελευθερωμένοι και χωρίς στεγανά σκέψης σε θέματα σχετικά με το σεξ και νέες ερωτικές εμπειρίες είναι πιο πιθανό να απατήσουν, σύμφωνα με έρευνα στο Personality and Individual Differences. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το «απελευθερωμένο πνεύμα» σχετίζεται με μεγαλύτερη φαντασία και εξωστρέφεια στο σεξ.

Η σεξουαλική επιθυμία χτίζεται σταδιακά

Το κλειδί για τα ζευγάρια που θέλουν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή, είναι να οικοδομούν την ερωτική επιθυμία μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο Archives of Sexual Desire. Ένας μικρός ερωτικός υπαινιγμός, για παράδειγμα, για το τι θα επακολουθήσει την επόμενη ημέρα, είναι ένα πρώτο βήμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εσείς μιλάτε κατά τη διάρκεια του σεξ;

Τα οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής για τις γυναίκες

Σεξουαλική ικανοποίηση : Το μυστικό να την πετύχεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.