Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σύλληψη: Σεξουαλικές στάσεις και χρόνος σύλληψης

Σεξ σύλληψη: Σεξουαλικές στάσεις και χρόνος σύλληψης

Σεξ σύλληψη: Η αναζήτηση για σύλληψη οδηγεί συχνά τα ζευγάρια να εξερευνήσουν διάφορους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τις πιθανότητές τους, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών θέσεων και του χρόνου.

Η αναζήτηση για σύλληψη οδηγεί συχνά τα ζευγάρια να εξερευνήσουν διάφορους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τις πιθανότητές τους, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών θέσεων και του χρόνου. Ενώ τα επιστημονικά στοιχεία που συνδέουν άμεσα συγκεκριμένες σεξουαλικές στάσεις με αυξημένα ποσοστά σύλληψης είναι περιορισμένα, ορισμένες θεωρίες και πρακτικές επιμένουν στη λαϊκή κουλτούρα.

Σεξουαλικές στάσεις:

Ορισμένες σεξουαλικές στάσεις πιστεύεται ότι ενισχύουν την πιθανότητα σύλληψης διευκολύνοντας τη βαθύτερη διείσδυση και την εναπόθεση του σπέρματος πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας. Συνιστώνται συνήθως η ιεραποστολική θέση (άνθρωπος από πάνω) και η στάση σκυλιού (πίσω είσοδος). Αυτές οι θέσεις δυνητικά επιτρέπουν βαθύτερη διείσδυση, τοποθετώντας το σπέρμα πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας και μειώνοντας την απόσταση που χρειάζεται να διανύσουν για να φτάσουν στο ωάριο. Επιπλέον, η βαρύτητα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του σπέρματος μέσα στον κόλπο περισσότερο σε αυτές τις θέσεις, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει τις πιθανότητες γονιμοποίησης.

Μια άλλη στάση που προτείνεται συχνά είναι η γυναίκα ξαπλωμένη ανάσκελα με τους γοφούς της ανυψωμένους μετά την επαφή. Οι υποστηρικτές πιστεύουν ότι αυτή η θέση βοηθά στη διατήρηση του σπέρματος μέσα στον κόλπο και ενθαρρύνει την κίνησή τους προς τον τράχηλο της μήτρας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν και αυτές οι πρακτικές μπορεί να φαίνονται λογικές, δεν υπάρχουν οριστικά επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οποιαδήποτε συγκεκριμένη σεξουαλική στάση ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά σύλληψης.

Χρόνος σύλληψης:

Ο χρόνος της σεξουαλικής επαφής για να ευθυγραμμιστεί με τον κύκλο ωορρηξίας της γυναίκας είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της πιθανότητας σύλληψης. Το γόνιμο παράθυρο εκτείνεται γενικά πέντε ημέρες πριν από την ωορρηξία και την ίδια την ημέρα της ωορρηξίας. Η ωορρηξία συνήθως συμβαίνει γύρω στην 14η ημέρα ενός εμμηνορροϊκού κύκλου 28 ημερών, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλλει. Η χρήση μεθόδων όπως τα κιτ πρόβλεψης ωορρηξίας, η παρακολούθηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος και η παρακολούθηση των αλλαγών της βλέννας του τραχήλου της μήτρας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των πιο γόνιμων ημερών.

Συνιστάται η τακτική σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια αυτού του γόνιμου παραθύρου. Το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέσα στη γυναικεία αναπαραγωγική οδό για έως και πέντε ημέρες, επομένως η σεξουαλική επαφή αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να εξασφαλίσει ότι το σπέρμα είναι παρόν όταν απελευθερώνεται το ωάριο.

Συμπερασματικά, ενώ ο ρόλος των σεξουαλικών θέσεων στη σύλληψη παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέκδοτος, ο χρόνος της σεξουαλικής επαφής να συμπίπτει με την ωορρηξία υποστηρίζεται καλά από επιστημονικά στοιχεία και αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες σύλληψης. Τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν θα πρέπει να επικεντρωθούν στην κατανόηση και τη βελτιστοποίηση του χρόνου του παραθύρου γονιμότητάς τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ χωρίς προφυλάξεις και τα ρίσκα που παιρνουμε αν το κάνουμε

Πώς να απαντήσετε στα μικρά παιδια στις ερωτήσεις τους για το σεξ;

Πώς να αντιδράσετε όταν η κόρη σας σας πει ότι έκανε σεξ για πρώτη φορά;

Πώς να κάνετε σεξ πρώτη φορά με τον καλύτερό σας φίλος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο βλαβερό είναι τελικά για την σεξουαλική μας υγεία ο ύπνος σε ξεχωριστά κρεβάτια;

Ύπνος χωριστά: Είναι τελικά τόσο βλαβερό για την σχέση σας; : Ο όρος "διαζύγιο ύπνου" αναφέρεται στην πρακτική όπου τα ζευγάρια επιλέγουν να κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια ή δωμάτια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο.

Στυτική Δυσλειτουργία: Πόσο διαταράσσει τη σχέση του ζευγαριού

Εξάλλου η καλή επικοινωνία και η ειλικρινής συζήτηση με υπευθυνότητα μεταξύ των συντρόφων σε συνδυασμό με αύξηση της σωματικής οικειότητας και της υποστήριξης του/της συντρόφου, καθησυχάζει και τους δύο και χτίζει δυνατές σχέσεις.

Πώς να κάνεις τον σύντροφο σου να σε ερωτευτεί ξανά από την αρχή;

Έρωτας σύντροφος: Η εκ νέου ανάφλεξη της σπίθας σε μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να είναι συναρπαστική και προκλητική. Αν θέλετε να κάνετε τον σύντροφό σας να σας ερωτευτεί ξανά από την αρχή,

Πώς να παραμείνετε άνετες και παραγωγικές στο γραφείο ακόμα και κατά την διάρκεια της περιόδου σας;

Περίοδος γραφείο: Η διαχείριση της αυτοφροντίδας κατά τη διάρκεια της περιόδου σας στη δουλειά μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με τις σωστές στρατηγικές, μπορείτε να παραμείνετε άνετοι και παραγωγικοί

Οδηγός επιβίωσης για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού

Πρώτο ραντεβού: Το να πάτε για ένα πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικό όσο και τρομακτικό. Η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι θα κάνετε εξαιρετική εντύπωση και θα απολαύσετε την εμπειρία.

Close Icon