Σεξουαλική Υγεία

Σεξ & σχέση: Σεξουαλικός καταναγκασμός μέσα στη σχέση

Σεξ & σχέση: Σεξουαλικός καταναγκασμός μέσα στη σχέση

Σεξ & σχέση: Σεξουαλικός καταναγκασμός μέσα στη σχέση. Ο σεξουαλικός εξαναγκασμός δεν είναι πάντα ένα εύκολο φαινόμενο που μπορεί να εντοπιστεί. Μερικές φορές, φαίνεται να καλύπτεται από συμπεριφορές που είναι ακόμη αποδεκτές, αλλά που βασικά αποτελούν άσκηση βίας.

Η πίεση, ο συναισθηματικός εκβιασμός, η μη αίτηση συναίνεσης και πολλά άλλα αποτελούν μορφές εξαναγκασμού. Ο σεξουαλικός εξαναγκασμός είναι μια μορφή μυστικής βίας. Σε αυτό προστίθεται το γεγονός ότι υπάρχουν πρακτικές που θεωρούνται αποδεκτές, παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύουν μια μορφή προφανή εξαναγκασμού.

Σύμφωνα με έρευνα έχουν εντοπιστεί 3 στρατηγικές ώστε να οδηγήσουν στην επίτευξη της ανεπιθύμητης σεξουαλικής επαφής. Δέσμευση χειραγώγηση. Το άτομο που ασκεί σεξουαλικό εξαναγκασμό υποστηρίζει ότι, εάν υπάρχει στοργή και πραγματική δέσμευση, το άλλο πρέπει να ανταποκρίνεται στις ερωτικές προκλήσεις με βάση την επιθυμία του άλλου. Απειλή δυσαρέσκειας. Είναι μια μορφή συναισθηματικού εκβιασμού στην οποία ο άλλος απειλείται να “αφαιρέσει” την αγάπη τους. Σε μια φράση: “Πρέπει να ψάχνετε στο δρόμο για αυτό που δεν μπορείτε να βρείτε στο σπίτι”. Χειρισμός πόρων. Μερικές φορές, η άρνηση σεξ αποκρίνεται με τη μείωση των χρημάτων ή με την απειλή να μην εκπληρώσει το ταίρι τις  δεσμεύσεις σε ό,τι έχει συμφωνηθεί.

Η πιο διαδεδομένη μορφή εξαναγκασμού είναι αυτή που έχει να κάνει με την επιμονή (88,2%), ακολουθούμενη αυτή που αφορά συναισθηματικό εκβιασμό ή απειλή δυσαρέσκειας (73,8%) και κατηγόριας (46%). Όπως φαίνεται, σε πολλές περιπτώσεις συνδυάζονται διάφορες μορφές εξαναγκασμού. Δεδομένου ότι ο σεξουαλικός εξαναγκασμός δεν περιλαμβάνει τη χρήση σωματικής βίας, για πολλούς άνδρες και γυναίκες, δεν αντιπροσωπεύει μορφή σεξουαλικής βίας. Η ανάγκη του άλλου σεξουαλικά, η επιμονή και ο αυθαίρετος εκβιασμός ή η πρόκληση θεωρείται, σε ορισμένες περιπτώσεις, ως μια φυσική έκφραση μεταξύ των ζευγαριών.

Ωστόσο, το συνηθισμένο είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές καταλήγουν να αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου ρεπερτορίου ψυχολογικής βίας. Αν και είναι αλήθεια ότι η αγάπη συνεπάγεται με προσοχή και κατανόηση στις ανάγκες του άλλου, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Η πρώτη δέσμευση κάθε ανθρώπου είναι με τον εαυτό του!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξ και παρωχημένες απόψεις

Πώς καθορίζεται το μέγεθος του πέους

Σε τι συμβάλλει η ούρηση μετά την ερωτική επαφή

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει η γυναίκα μετά το σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ADHD, η οποία είναι επίσης γνωστή ως διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD), αν και αυτό θεωρείται παρωχημένος όρος. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων μπορεί να αναγνωρίσει τον όρο, αλλά δεν ξέρει τι συνεπάγεται ή ακόμα και τι σημαίνει.

Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Κολπικές μολύνσεις : Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι αρκετά κοινός η κατάσταση της υγείας. Μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κολπική απόρριψη , δυσφορία κατά την ούρηση και φαγούρα και κάψιμο στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να το καθιστούν άβολο να κάνουμε σεξ.

Συμβουλές για να χαρείτε το σεξ στην τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον/την σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.