Σεξουαλική Υγεία

Σεξ στο διάστημα: Πώς θα μοιάζει το σεξ σε έναν άλλον πλανήτη;

Σεξ στο διάστημα: Πώς θα μοιάζει το σεξ σε έναν άλλον πλανήτη;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Χιούστον, έχουμε πρόβλημα! Το σεξ είναι αναγκαίο να συμβεί στο διάστημα αν ελπίζουμε να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις και να γίνουμε διαπλανητικό είδος. Όμως οι διαστημικές οργανώσεις δεν είναι έτοιμες. Εθνικές υπηρεσίες και ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες, όπως η NASA και η SpaceX, στοχεύουν να αποικίσουν τον Άρη και να στείλουν ανθρώπους στο διάστημα για μακροπρόθεσμες αποστολές. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει τις οικείες και σεξουαλικές ανάγκες των αστροναυτών ή των μελλοντικών κατοίκων του διαστήματος.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει αν ελπίζουμε να εγκαταστήσουμε νέους κόσμους και να συνεχίσουμε την επέκτασή μας στον κόσμο. Θα πρέπει να μάθουμε πώς να αναπαραγόμαστε με ασφάλεια και να χτίζουμε ευχάριστες οικεία ζωές στο διάστημα.

Σεξ στο διάστημα

Η αγάπη και το σεξ είναι κεντρική για την ανθρώπινη ζωή. Παρόλα αυτά, εθνικοί και ιδιωτικοί διαστημικοί οργανισμοί προχωρούν με μακροπρόθεσμες αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), τη Σελήνη και τον Άρη χωρίς συγκεκριμένη έρευνα και σχέδια για την αντιμετώπιση του ανθρώπινου ερωτισμού στο διάστημα. Άλλο είναι να προσγειώνεις ρόβερ σε άλλον πλανήτη ή να εκτοξεύεις δισεκατομμυριούχους σε τροχιά. Άλλο να στέλνεις ανθρώπους να ζήσουν στο διάστημα για εκτεταμένες χρονικές περιόδους.

Στην πράξη, η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός. Από αυτή την άποψη, υποστηρίζουμε ότι ο περιορισμός της οικειότητας στο διάστημα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ψυχική και σεξουαλική υγεία των αστροναυτών, μαζί με την απόδοση του πληρώματος και την επιτυχία της αποστολής. Από την άλλη πλευρά, η ενεργοποίηση του διαστημικού ερωτισμού θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να προσαρμοστούν στη διαστημική ζωή και να ενισχύσουν την ευημερία των μελλοντικών κατοίκων του διαστήματος.

Εξάλλου, το διάστημα παραμένει ένα εχθρικό περιβάλλον και η ζωή σε διαστημόπλοια, σταθμούς ή οικισμούς θέτει σημαντικές προκλήσεις για την ανθρώπινη οικειότητα. Αυτά περιλαμβάνουν την έκθεση στην ακτινοβολία, τις βαρυτικές αλλαγές, την κοινωνική απομόνωση και το άγχος της ζωής σε απομακρυσμένους, περιορισμένους οικοτόπους. Στο εγγύς μέλλον, η ζωή στο διάστημα μπορεί επίσης να περιορίσει την πρόσβαση σε στενούς συνεργάτες, να περιορίσει την ιδιωτικότητα και να αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των μελών του πληρώματος σε επικίνδυνες συνθήκες όπου η συνεργασία είναι απαραίτητη.

Απόλαυση και περιορισμοί

Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα έχει να κάνει περισσότερο από την απλή αναπαραγωγή. Περιλαμβάνει πολύπλοκες ψυχολογικές, συναισθηματικές και σχεσιακές δυναμικές. Η αγάπη και το σεξ επιδιώκονται επίσης για διασκέδαση και ευχαρίστηση. Ως εκ τούτου, η εξερεύνηση του διαστήματος απαιτεί το θάρρος να αντιμετωπίσουμε τις προσωπικές ανάγκες των ανθρώπων με ειλικρίνεια. Η αποχή δεν είναι βιώσιμη επιλογή. Αντίθετα, η διευκόλυνση του αυνανισμού ή του σεξ με τη σύντροφο θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει τους αστροναύτες να χαλαρώσουν, να κοιμηθούν και να ανακουφίσουν τον πόνο.

Λόγω των ταμπού και των συντηρητικών σεξουαλικών απόψεων, ορισμένοι οργανισμοί μπορεί να επιλέξουν να αγνοήσουν την πραγματικότητα της διαστημικής οικειότητας και της σεξουαλικότητας. Μπορεί επίσης να πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι θέμα ή ότι υπάρχουν πιο επείγοντα ζητήματα που πρέπει να ασχοληθούν. Αλλά αυτή η στάση στερείται προνοητικότητας, καθώς η παραγωγή ποιοτικής επιστήμης απαιτεί χρόνο και πόρους, και η σεξουαλική υγεία αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως ανθρώπινο δικαίωμα.

Έτσι, οι διαστημικές οργανώσεις που υποτάσσονται στους συντηρητικούς χρηματοδότες τους πιθανότατα θα πληρώσουν το τίμημα της αδράνειάς τους με έναν πολύ δημόσιο και τροφοδοτούμενο από τα μέσα ενημέρωσης τρόπο όταν χτυπήσει η καταστροφή. Το σφυρί μπορεί να πέσει ιδιαίτερα σκληρά σε οργανισμούς που δεν έχουν καν προσπαθήσει να αντιμετωπίσουν τον ανθρώπινο ερωτισμό στο διάστημα ή όταν ο κόσμος μάθει ότι εν γνώσει τους απέτυχαν να διεξαγάγουν την κατάλληλη έρευνα και να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις που ζητούν οι επιστήμονες για περισσότερα από 30 χρόνια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Σημάδια ότι ο σύντροφός σας δεν απολαμβάνει το σεξ

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!