Σεξουαλική Υγεία

Σεξ επανεκκίνηση: Τολμήστε να πατήσετε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Τολμήστε να πατήσετε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Όταν πρόκειται για το σεξ, μερικές φορές χρειάζεται απλώς μια αλλαγή. Θα μπορούσε να οφείλεται στα βαριά συναισθήματα που νιώθετε για ένα ενδεχόμενο σεξουαλικό τραύμα, έναν κακό χωρισμό, προβλήματα με το σώμα κάποιου ή απλώς για το ότι δεν έχετε πολλές πληροφορίες για το σεξ, πέρα ​​από το “μην μιλάτε σε αγόρια και μην μείνετε έγκυος”. Ή μπορεί να οφείλεται στο ότι το σεξ που κάνετε είναι λίγο χλιαρό. Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Από πού να ξεκινήσετε;

Πρώτα πρέπει να κάνετε έναν απολογισμό του τι έχετε στο σεξουαλικό σας ντουλάπι: δηλαδή ποιες ήταν πραγματικά οι ιδέες και οι αντιλήψεις σας για το σεξ. Η διεξαγωγή ελέγχου με τους τρόπους με τους οποίους σκεφτόμαστε για το σεξ είναι πάντα η καλύτερη για έναν απολογισμό των σεξουαλικών μας επιθυμιών και επιθυμιών. Αυτό θα σας ωθήσει να κάνετε ερωτήσεις όπως:

  • Τι είδους σεξ θέλετε να κάνετε;
  • Πώς θέλετε να αισθάνεστε όταν κάνετε αυτό το σεξ;
  • Πώς θέλετε να σας κάνουν να νιώθετε οι σύντροφοί σας όταν κάνετε σεξ;
  • Ποια ευχαρίστηση θέλετε να ζήσετε, να εξερευνήσετε, να ξεκλειδώσετε, να είστε περίεργοι;
  • Τι είδους σχέση θέλετε να έχετε με το σώμα σας;

Συχνά, απλώς βαδίζουμε στη ζωή. Δεν κάνουμε πραγματικά απολογισμό του πώς κάνουμε τα πράγματά μας μέχρι να συμβεί κάτι δραματικό – όπως η ανάγκη να φτιάξουμε μια σχέση. Μπορεί να είναι τρομακτικό και απαιτητικό να προσπαθείς να κοιτάξεις τη σεξουαλική σου ζωή και να σκεφτείς πώς θα μπορούσε να είναι καλύτερη ή διαφορετική. Από πού ξεκινάς; Σίγουρα, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε κάποιο mainstream πορνό. Αλλά αυτή δεν είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών όταν προσπαθείτε να αναπτύξετε μια καλύτερη, πιο ολιστική σεξουαλική ζωή. Θα πρέπει να διαβάσετε άρθρα στο google; Να ακούσετε podcasts; Να στείλετε σε έναν φίλο πανικόβλητες φωνητικές σημειώσεις; Μπορείτε να κάνετε όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα. Η έρευνα για το σεξ είναι ένα από τα πρώτα κρίσιμα βήματα για να αποκτήσετε τον έλεγχο της σεξουαλικής σας ζωής και να δημιουργήσετε το είδος που θέλετε. Μάθετε τι υπάρχει εκεί έξω.

Το φεμινιστικό πορνό είναι μια καλή πηγή εάν είστε περισσότερο οπτικός τύπος. Όχι μόνο αυτό το είδος πορνό αντιπροσωπεύει διαφορετικούς τύπους σωμάτων και σεξουαλικότητας, αλλά δίνει επίσης ένα πιο δυνατό καλειδοσκόπιο ευχαρίστησης και εμπειριών. Δεν είναι πάντα εύκολη η πρόσβαση, αλλά μπορείτε να βρείτε λίστες στους διαδικτυακούς ιστούς που αξιολογούν τους καλύτερους ιστότοπους πορνό για γυναίκες (γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, τα περισσότερα πορνό φτιάχνονται με το ανδρικό βλέμμα στο μυαλό), οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές σας και με τη σειρά του, το χαρτοφυλάκιό σας.

Η βιβλιογραφία για το σεξ και τη σεξουαλικότητα αυξάνεται επίσης με εκθετικό ρυθμό. Τα social media είναι φίλοι σας. Υπάρχει επίσης μια σειρά από χώρους κοινωνικής δικτύωσης που καλύπτουν την ανάγκη για σεξουαλικό περιεχόμενο. Ένα άλλο κρίσιμο βήμα είναι να έχετε ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις με τα άτομα με τα οποία κάνετε σεξ. Όχι μόνο για τα υγρά και υπέροχα πράγματα που μπορεί να έχετε συναντήσει, αλλά και για τυχόν πιθανά κολλήματα, ανασφάλειες και δισταγμούς. Οι σκόπιμες συζητήσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για κάθε ταραχώδη σεξουαλική ζωή. Σίγουρα, αυτές οι συζητήσεις μπορεί μερικές φορές να είναι σκληρές, άβολες και άβολες, αλλά υπάρχουν τρόποι να το ξεπεράσεις. Το τηλέφωνό σας είναι ένα ισχυρό εργαλείο, στο οποίο μπορείτε να πληκτρολογήσετε “σημειώσεις” που μπορείτε είτε να συντάξετε σε ένα email ή μήνυμα είτε να χρησιμοποιήσετε ως σημεία ομιλίας. Μπορείτε να στείλετε μια φωνητική σημείωση εάν η δέσμευση πρόσωπο με πρόσωπο φαίνεται τρομακτική. Μπορείτε επίσης να βρείτε και να στείλετε άρθρα που λένε αυτό που θέλετε να πείτε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Μην ψάχνετε αλλού την πηγή της νιότης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!