Σεξουαλική Υγεία

Χαμηλή libido: Ποια είναι τα αίτια που οδηγούν σε “σεξουαλική ξηρασία” την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ποια είναι τα αίτια που οδηγούν σε “σεξουαλική ξηρασία” την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Οι περισσότερες σχέσεις ξεκινούν με έντονο το στοιχείο του πάθους και της ερωτικής επιθυμίας. Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό. Τι γίνεται όμως στις μακροχρόνιες σχέσεις, πώς επηρεάζει τη λίμπιντό μας η ρουτίνα, η συνήθεια και η κούραση και πώς μπορούμε να ξανασυνδεθούμε ερωτικά με τον σύντροφό μας;

  • Μέση ηλικία: Και για τα δύο φύλα, η μέση ηλικία είναι συμείο καμπής για την ερωτική τους επιθυμία. Στους άνδρες η λίμπιντο επηρεάζεται από τη μείωση της τεστοστερόνης, της οποίας τα επίπεδα φαίνεται να πέφτουν λίγο, συνήθως μετά τα 50. Στις γυναίκες, κυρίως κατά την εμμηνόπαυση, παρουσιάζεται μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα του κόλπου, δυσκολεύοντας ή καθιστώντας αδύνατη τη σεξουαλική επαφή και καταστέλλοντας έτσι την ερωτική επιθυμία. Τέτοιου είδους συμπτώματα, βέβαια, μπορούν να αντιμετωπιστούν, καιώς υπάρχουν σκευάσματα που μπορούν να βοηθήσουν. Άλλωστε η ερωτική επιθυμία υπάρχει στον άθρωπο,μέχρι τα βαθιά του γεράματα, υπο φυσιολογικές συνθήκες.
  • Οι πολλοί ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας: Με αυτό δε θέλουμε να θίξουμε βέβαια τους ρόλους που έχει πια μια γυναίκα, απλώς χρειάζεται καλύτερο προγραμματισμό και σίγουρα χρειάζεται εξισορρόπηση των ρόλων με τον σύζυγο. Η σύγχρονη γυναίκα, απαιτείτε, να εργάζεται, να είναι μητέρα, να έχει το σπίτι στην εντέλεια, τον εαυτό της και τα παιδιά της στην τρίχα, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να μαγειρεύει, να πλένει, να διαβάζει, να φροντίζει και φυσικά να έχει καριέρα που εκτοξεύεται. Ε, με όλα αυτά καταλαβαίνετε που πάει η λίμπιντος. Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο, χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και φυσικά προτεραιότητες. Είναι αδύνατον ένας άνθρωπος να κάνει όλα τα παραπάνω και να έχει και διαθεση για σεξ. Οπότε χρειάζεται και βοήθεια. Ο σύζυγος, οφείλει να συμμετέχει σε όλα εξίσου.
  • Οικειότητα: Παρόλο που στην αρχή της σχέσης προσπαθούμε να αποκτήσουμε οικειότητα με κάθε τρόπο και όσο πιο γρήγορα γίνεται, μόλις την αποκτήσουμε πλήρως, πολλές φορές ο ερωτισμός χάνεται και γινόμαστε από εραστές, συγκάτοικοι. Αυτό το φαινόμενο, ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, είναι πολύ συχνό. Ωστόσο, οι ειδικοί μας επισημαίνουν ότι αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να διορθωθεί. Ο κάθε σύντροφος πρέπει να πάρει τον χρόνο του, να κάνει δραστηριότητες που τον ευχαριστούν, ώστε να νιώθει όμορφα και φυσικά το ζευγάρι να συζητάει τους προβληματισμούς του ανοιχτά, ώστε να μπορούν να βρίσκουν λύση στα προβλήματα τους, πριν να είναι αργά.

Συνοψίζοντας, αυτοί είναι από τους βασικότερους τρόπους που μπορείτε να ξαναβρείτε το χαμένο πάθος και να αυξήσετε τη λίμπιντο σας. Μην ξεχνάτε βέβαια, πως είναι πολύ σημαντικό, μαζί με όλα τα παραπάνω, να αισθάνεστε όμορφα με τον εαυτό σας και το σώμα σας. Να έχετε στο νου σας, ότι ο/η σύντροφος σας δεν βλέπει τις ατέλειες που έχετε εσείς στο μυαλό σας. Και ούτε χρειάζεται να είστε τέλειοι για να είστε ερωτικοί!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Η λύση για δυνατά και υγιή μαλλιά μπορεί να βρίσκεται στο σεξ

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!