Σεξουαλική Υγεία

Σεξ απόλαυση: Σημάδια ότι ο σύντροφός σας δεν απολαμβάνει το σεξ

Σεξ απόλαυση: Σημάδια ότι ο σύντροφός σας δεν απολαμβάνει το σεξ

Σεξ απόλαυση: Ενώ πολλά ζευγάρια πέφτουν σε ένα σεξουαλικό αδιέξοδο από το ένα σημείο στο άλλο, είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα αν ο σύντροφός σας δεν σας ελκύει πλέον σεξουαλικά.

Εάν είστε σε μια μακροχρόνια σχέση, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει αρχίσει να μειώνεται και να φθίνει. Πιθανότατα περάσατε από μια περίοδο όπου κάνατε σεξ συνέχεια, ακολουθούμενη από μια πολύ συνηθισμένη περίοδο όπου είχατε λιγότερο σεξ στη σχέση σας, καθώς και περιόδους χωρίς καθόλου σεξ. Ενώ πολλά ζευγάρια πέφτουν σε ένα σεξουαλικό αδιέξοδο από το ένα σημείο στο άλλο, είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα αν ο σύντροφός σας δεν σας ελκύει πλέον σεξουαλικά.

Πολλοί άνθρωποι έχουν σεξουαλικές ευπάθειες και δεν ξέρουν πώς να εκφράσουν ότι το σεξ δεν είναι ευχάριστο. Η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Σε πολλές περιπτώσεις, οφείλεται σε κάτι εντελώς άσχετο με την σχέση – όπως το άγχος στη δουλειά ή η εξάντληση. Αλλά επειδή μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο στην σχέση σας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα σημάδια που δείχνουν πως ο σύντροφός σας δεν απολαμβάνει το σεξ όσο παλιά, προκειμένου να βρείτε μια λύση.

Σημάδια ότι δεν απολαμβάνει το σεξ όπως παλιά

  • Ίσως το πιο εμφανές σημάδι, η έλλειψη οργασμού: Αν ο σύντροφός σας δεν φτάνει σε οργασμό αφού το έκανε τόσο εύκολα στο παρελθόν, είναι πιθανό κάτι να έχει αλλάξει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν βιώνουν οργασμό, από ανησυχίες για την υγεία μέχρι ψυχικούς αποκλεισμούς. Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι ότι απλώς αισθάνονται λίγο βαριεστημένοι. Δεν θα ξέρετε, ούτε θα μπορείτε να κάνετε θετικές αλλαγές ως ζευγάρι, μέχρι να ρωτήσετε.
  • Είναι πάντα απασχολημένος: Ο σύντροφός σας έχει συνεχώς σχέδια; Όταν το σεξ σταματά να είναι διασκεδαστικό, οι άνθρωποι βρίσκουν άπειρα δημιουργικές δικαιολογίες για να το αποφύγουν. Απαντούν ξαφνικά σε email, βγάζουν βόλτα τον σκύλο ή στέλνουν μηνύματα ώρες αργότερα για να πουν ότι κοιμήθηκαν; Αν ναι, αυτό μπορεί να συμβαίνει.
  • Φαίνεται παθητικός: Ενώ μερικοί άνθρωποι είναι πιο ενεργοί ή παθητικοί κατά τη διάρκεια του σεξ, η πλήρης παθητικότητα είναι ένα σημάδι ότι το σεξ δεν είναι τόσο ευχάριστο για τον σύντροφό σας. Το καλό σεξ περιλαμβάνει πάθος και από τις δύο πλευρές, το οποίο περιλαμβάνει συγκινητικό και ενεργό συμμετοχή.
  • Σταματά το σεξ στα μισά του δρόμου: Ομοίως, αν ο σύντροφός σας φαίνεται αποσπασμένος, μπορεί να σημαίνει ότι έχει αποσυνδεθεί από το σώμα του. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να περάσει καλά. Οπότε, εάν ο σύντροφός σας σταματά να κάνει σεξ στα μισά του δρόμου για να σας πει μια ιστορία ή να σας κάνει μια ερώτηση, αυτό φαίνεται αρκετά ενοχλητικό.
  • Έχει σταματήσει να κάνει σεξ: Αφιερώστε ένα δευτερόλεπτο για να σκεφτείτε την τελευταία φορά που ο σύντροφός σας ξεκίνησε το σεξ. Εσείς κάνατε όλη την προσπάθεια τον τελευταίο καιρό; Εάν αυτή η αλλαγή φαίνεται ασυνήθιστη για την σχέση σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι οι σεξουαλικές σας ορμές δεν συγχρονίζονται. Ή ότι ο σύντροφός σας δεν απολαμβάνει το σεξ.
  • Συνεχίζει να αλλάζει το θέμα: Παρατηρήστε εάν ο σύντροφός σας αλλάζει θέμα κάθε φορά που εμφανίζεται το σεξ. Δεν είναι κακή ιδέα να το επισημάνετε και να τον ενημερώσετε ότι το να μοιράζεται τα συναισθήματά του είναι εντάξει.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.