Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξ στάσεις: Ποιες είναι οι ιδανικές στασεις σεξ που δεν είναι επίπονες για τους μυς;

Σεξ στάσεις: Ποιες είναι οι ιδανικές στασεις σεξ που δεν είναι επίπονες για τους μυς;

Σεξ στάσεις: Η διατήρηση μιας ενεργούς σεξουαλικής ζωής είναι μια σημαντική πτυχή της συνολικής ευεξίας, αλλά είναι σημαντικό να αποφύγετε μυϊκές καταπονήσεις και τραβήγματα που μπορεί να προκύψουν από άβολες ή επίπονες στάσεις.

Η διατήρηση μιας ενεργούς σεξουαλικής ζωής είναι μια σημαντική πτυχή της συνολικής ευεξίας, αλλά είναι σημαντικό να αποφύγετε μυϊκές καταπονήσεις και τραβήγματα που μπορεί να προκύψουν από άβολες ή επίπονες στάσεις. Ακολουθούν μερικές στάσεις σεξ που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή μελλοντικών μυϊκών τραβήξεων προάγοντας την άνεση, τη σταθερότητα και την ευκολία στην κίνηση.

1. Το κουτάλι

Η θέση του κουταλιού είναι απαλή και υποστηρικτική, καθιστώντας την ιδανική για την αποφυγή μυϊκής έλξης. Και οι δύο σύντροφοι είναι ξαπλωμένοι στο πλάι, με την πλάτη του ενός συντρόφου προς το μπροστινό μέρος του άλλου. Αυτή η θέση επιτρέπει τη στενή σωματική οικειότητα χωρίς να επιβαρύνει τους μύες. Το επάνω πόδι του συντρόφου μπροστά μπορεί να ανασηκωθεί ελαφρώς για ευκολότερη πρόσβαση και μεγαλύτερη άνεση.

2. Η Ιεραποστολική

Μια κλασική και απλή θέση, ο ιεραπόστολος μπορεί να τροποποιηθεί για να μειώσει την ένταση των μυών. Ο σύντροφος στο κάτω μέρος ξαπλώνει ανάσκελα με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα, ενώ ο επάνω σύντροφος στηρίζει το βάρος του στα χέρια και στα γόνατά του. Η χρήση μαξιλαριών κάτω από τους γοφούς ή το κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της σωστής ευθυγράμμισης και στη μείωση της πίεσης στο κάτω μέρος της πλάτης και στους γοφούς.

3. The cowgirl

Αυτή η θέση τοποθετεί τον έλεγχο στα χέρια του συντρόφου από πάνω, ο οποίος μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό και το βάθος της διείσδυσης. Ο κάτω σύντροφος είναι ξαπλωμένος ανάσκελα, ενώ ο κορυφαίος σύντροφος τους πατάει. Αυτό επιτρέπει στον κορυφαίο σύντροφο να χρησιμοποιεί τους μύες των ποδιών και του πυρήνα του για κίνηση, κάτι που μπορεί να είναι λιγότερο επιβαρυντικό από το να υποστηρίζει το βάρος ενός άλλου ατόμου.

4. Το Side-by-Side

Σε αυτή τη θέση, και οι δύο σύντροφοι ξαπλώνουν στο πλάι απέναντι ο ένας στον άλλο. Αυτή η στάση είναι παρόμοια με το κουτάλι αλλά με το πρόσθετο πλεονέκτημα της οικειότητας πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι μια χαλαρή στάση που μειώνει την καταπόνηση στην πλάτη και τους γοφούς, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για όσους είναι επιρρεπείς σε μυϊκά τραβήγματα.

5. Ο Καθιστός Λωτός

Για όσους αναζητούν μια πιο οικεία και συνδεδεμένη εμπειρία, ο καθισμένος λωτός περιλαμβάνει και τους δύο συντρόφους να κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλο με τα πόδια πλεγμένα. Αυτή η θέση ενθαρρύνει τις αργές, ελεγχόμενες κινήσεις και βασίζεται στην υποστήριξη των χεριών και των ποδιών και των δύο συντρόφων, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο μυϊκής καταπόνησης.

6. Η άκρη του κρεβατιού

Σε αυτή τη θέση, ο ένας σύντροφος ξαπλώνει ανάσκελα στην άκρη του κρεβατιού με τα πόδια του να κρέμονται προς τα κάτω, ενώ ο άλλος σύντροφος στέκεται ή γονατίζει ανάμεσα στα πόδια του. Αυτό επιτρέπει μια σταθερή βάση και μειώνει την ανάγκη για υπερβολική ανύψωση ή κάμψη, προστατεύοντας το κάτω μέρος της πλάτης και τα πόδια από την καταπόνηση. Επιλέγοντας αυτές τις υποστηρικτικές και άνετες θέσεις, τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν μια γεμάτη σεξουαλική ζωή, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο μυϊκών τραβήξεων και καταπονήσεων. Η χρήση μαξιλαριών για πρόσθετη υποστήριξη και η διασφάλιση της σωστής επικοινωνίας μεταξύ των συνεργατών μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την άνεση και την ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη μιας γεμάτης σεξουαλικής ζωής που συχνά παραβλέπουμε

Στάσεις σεξ χωρίς πόνο για άτομα άνω των 50 ετών

Τι θα γίνει αν κάνετε σεξ κάθε μέρα;

Στέλνοντας ερωτικά μηνύματα στον σύντροφό σας ενώ είστε στο σπίτι των γονιών του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αποχή από το σεξ προκαλεί υπογονιμότητα;

Γονιμότητα :Η αποχή από τη σεξουαλική επαφή δεν προκαλεί από μόνη της υπογονιμότητα. Εναλλακτικά, μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς την ποιότητα του σπέρματος ανάλογα με τη διάρκεια της αποχής και την προϋπάρχουσα γονιμότητα του άνδρα.

Λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση για σεξ

Σεξ γυναίκες: Υπάρχουν πολλοί απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην ξεκινήσουν το σεξ, πολλοί από τους οποίους υπερβαίνουν τους συνήθως συζητούμενους ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες.

Πιο κοστοβόρα η εγκυμοσύνη όταν εκτείνεται σε 2 ημερολογιακά έτη

Εγκυμοσύνη: Τα ελεύθερα όρια δαπανών των σχεδίων υγείας τους και η εκπίπτουσα επαναφορά αλλάζου την 1η Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τις μητέρες να πληρώσουν τουλάχιστον δύο φορές το ποσό που εκπίπτει.

Close Icon