Σεξουαλική Υγεία

Σεξ ψυχική υγεία: Πώς η υγιής σεξουαλική ζωή υποστηρίζει την καλή ψυχική υγεία

Σεξ ψυχική υγεία: Πώς η υγιής σεξουαλική ζωή υποστηρίζει την καλή ψυχική υγεία

Σεξ ψυχική υγεία: Το σεξ βελτιώνει επίσης τον τρόπο που κοιμάστε. Επειδή το σώμα σας απελευθερώνει προλακτίνη, μια ορμόνη που σας βοηθά να αισθάνεστε ξεκούραστοι και χαλαροί. Ο οργασμός απελευθερώνει επίσης ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που προάγει τον ύπνο. Δεδομένου ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να επιδεινώσει μια διαταραχή ψυχικής υγείας ή να αυξήσει τον κίνδυνο να αναπτύξετε μια διαταραχή, ο καλύτερος ύπνος είναι ένα από τα βασικά κλειδιά στην ευεξία.

Κάθε άνθρωπος έχει βασικές ανάγκες. Όταν δεν ικανοποιούμε αυτές τις ανάγκες, η ψυχική και μερικές φορές η σωματική μας υγεία μπορεί να υποφέρει ως αποτέλεσμα. Όταν σκεφτόμαστε τις θεμελιώδεις ανθρώπινες ανάγκες, στο μυαλό μας έρχονται η τροφή, η στέγη και το νερό. Ωστόσο, μια υγιής σεξουαλική ζωή είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο για μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή για πολλούς ανθρώπους.

Αν και δεν είναι σωματικά ή ψυχολογικά ανθυγιεινό για κάποιον να μην κάνει σεξ, για άτομα που ποθούν την οικειότητα μιας σεξουαλικής σχέσης, μια υγιής σεξουαλική ζωή είναι ζωτικό μέρος μιας πλήρους και ευτυχισμένης ζωής. Το σεξ υποστηρίζει επίσης την καλή ψυχική υγεία με πολλούς τρόπους.

Ενισχύει τη σεροτονίνη

Η χαμηλή σεροτονίνη μπορεί να σας κάνει να μην μπορείτε να δημιουργήσετε ή να ενεργήσετε σύμφωνα με σχέδια και στρατηγικές. Εάν έχετε χαμηλή σεροτονίνη, μπορεί να έχετε δυσκολία να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας. Μπορεί επίσης να ταράζεστε εύκολα, να αισθάνεστε πεσμένοι ή να μην μπορείτε να ελέγξετε τις παρορμήσεις σας.

Το σεξ ενισχύει τη σεροτονίνη, η οποία βοηθά στη βελτίωση της διάθεσής σας και στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Επιπλέον, μια από τις ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού είναι η σεροτονίνη, που έχει αγχολυτικές δράσεις.

Ενισχύει την Αυτοεκτίμηση

Η έλλειψη σεξ μπορεί να είναι επιβλαβής, προκαλώντας πτώση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής σας. Όταν κάνετε σεξ, τα συναισθήματα οικειότητας με τον σύντροφό σας, καθώς και το να νιώθετε ότι είστε επιθυμητοί/ες, ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας και τη συνολική ευημερία σας.

Οδηγεί σε καλύτερο ύπνο

Το σεξ βελτιώνει επίσης τον τρόπο που κοιμάστε. Επειδή το σώμα σας απελευθερώνει προλακτίνη, μια ορμόνη που σας βοηθά να αισθάνεστε ξεκούραστοι και χαλαροί. Ο οργασμός απελευθερώνει επίσης ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που προάγει τον ύπνο. Δεδομένου ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να επιδεινώσει μια διαταραχή ψυχικής υγείας ή να αυξήσει τον κίνδυνο να αναπτύξετε μια διαταραχή, ο καλύτερος ύπνος είναι ένα από τα βασικά κλειδιά στην ευεξία.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί απατάμε στην σχέση μας σύμφωνα με τους επιστήμονες;

Ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι ghosting μετά το σεξ;

Ποιες είναι οι λιγότερο δραστήριες ημέρες των εορτών σεξουαλικά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά. 

Η "αράχνη μπανάνα" της Βραζιλίας βοηθά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Μετά την έγκριση της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών από την ρυθμιστική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας, το φάρμακο έχει πλέον περάσει στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις πριν εγκριθεί προς πώληση. H De Lima δήλωσε ότι η ανακάλυψη μιας πιθανής θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία είναι ένα μήνυμα "να μην καταστρέφουμε τα ζώα, ακόμη και τα δηλητηριώδη, επειδή υπάρχει μια πραγματική βιβλιοθήκη μορίων που είναι ακόμη άγνωστα".

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.