Σεξουαλική Υγεία

Σεξ πόνος: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ;

Σεξ πόνος: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ;

Σεξ πόνος: Ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή είναι πολύ συνηθισμένος σχεδόν 3 στις 4 γυναίκες έχουν πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να είναι σημάδι γυναικολογικού προβλήματος, όπως κύστες ωοθηκών ή ενδομητρίωσης. Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί επίσης να προκληθεί από προβλήματα με τη σεξουαλική απόκριση, όπως η έλλειψη επιθυμίας (το αίσθημα της επιθυμίας για σεξ) ή η έλλειψη διέγερσης (οι σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής διέγερσης). Μπορεί να αισθανθείτε πόνο στο αιδοίο σας, στην περιοχή γύρω από το άνοιγμα του κόλπου σας που ονομάζεται προθάλαμος ή ακόμα και μέσα στον κόλπο σας.

Το περίνεο είναι ένα κοινό σημείο πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως επίσης να αισθανθείτε πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, στην περιοχή της πυέλου, στη μήτρα ή στην ουροδόχο κύστη. Εάν λοιπόν έχετε συχνό ή έντονο πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν μαιευτήρα-γυναικολόγο ή κάποιον άλλον επαγγελματία υγείας που θα σας κατατοπίσει με τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν. Είναι σημαντικό να αποκλείσετε γυναικολογικές παθήσεις που μπορεί να προκαλούν τον πόνο σας. Ο γυναικολόγος σας ή άλλος επαγγελματίας υγείας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη σεξουαλική απόκριση.

Γιατί το σεξ γίνεται επώδυνο μερικές φορές;

Τα προβλήματα σεξουαλικής απόκρισης μπορεί να προκληθούν από πολλούς λόγους όπως:

  • Ψυχική σας κατάσταση

Συναισθήματα όπως ο φόβος, η ενοχή, η ντροπή, η αμηχανία ή η αμηχανία για το σεξ μπορεί να δυσκολεύουν τη χαλάρωση. Όταν δεν μπορείτε να χαλαρώσετε, η διέγερση είναι δύσκολη και μπορεί να προκύψει πόνος. Το άγχος και η κούραση μπορεί να επηρεάσουν την επιθυμία σας για σεξ.

  • Προβλήματα σχέσεων

Τα προβλήματα με τον σύντροφό σας μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας απόκριση. Ένα κοινό ζήτημα σχέσης είναι η αναντιστοιχία μεταξύ των συντρόφων στο επίπεδο της επιθυμίας τους για σεξ.

  • Φάρμακα

Πολλά φάρμακα μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική επιθυμία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μεθόδων ελέγχου των γεννήσεων. Πολλά παυσίπονα μπορούν επίσης να μειώσουν τη σεξουαλική επιθυμία.

  • Ιατρικές και χειρουργικές καταστάσεις

Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν έμμεσα τη σεξουαλική απόκριση. Αυτές οι καταστάσεις περιλαμβάνουν αρθρίτιδα, διαβήτη, καρκίνο και παθήσεις του θυρεοειδούς. Μερικές γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση διαπιστώνουν ότι επηρεάζει την εικόνα του σώματός τους, γεγονός που μπορεί να μειώσει την επιθυμία τους για σεξ.

Ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή είναι πολύ συνηθισμένος σχεδόν 3 στις 4 γυναίκες έχουν πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Για μερικές γυναίκες, ο πόνος είναι μόνο ένα προσωρινό πρόβλημα ενώ για κάποιες άλλες είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα που χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντική είναι η αποδοχή σε μία σχέση;

Πώς επηρεάζει η χρήση κάνναβης την επίλυση συγκρούσεων στο ζευγάρι

12 Τips για να είστε σεξουαλικά δραστήριοι και το καλοκαίρι

Τι συμβαίνει στο σώμα μας μετά από περίοδο σεξουαλικής αποχής;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Το CDC λέει ότι η σεξουαλική επαφή με ρούχα ή το εικονικό σεξ είναι άλλοι τρόποι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ευλογιάς των πιθήκων

Εάν το εξάνθημα περιορίζεται στα γεννητικά όργανα ή τον πρωκτό, τα προφυλακτικά μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο, τα προφυλακτικά από μόνα τους είναι πιθανό να μην είναι αρκετά για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων».