Σεξουαλική Υγεία

Σεξ λογοτεχνία: Τι προκαλεί στο μυαλό μας η ερωτική λογοτεχνία;

Σεξ λογοτεχνία: Τι προκαλεί στο μυαλό μας η ερωτική λογοτεχνία;

Σεξ λογοτεχνία: Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάγνωση ερωτικών βιβλίων, μπορεί να έχει κάποια σοβαρά οφέλη για την ψυχική υγεία.

Αν πάντα απολάμβανες να διαβάζεις σέξι ιστορίες, μπορεί να ξέρεις ήδη πόσο ερεθισμένος μπορείς να νιώσεις απλώς γυρίζοντας μια σελίδα. Το να διαβάζετε για ανθρώπους που κάνουν σεξ χωρίς φραγμούς και ηθικά και χωρικά όρια μπορεί να είναι ειλικρινά διεγερτικό. Από τη φανταχτερή φαντασία θαυμαστών του Game Of Thrones μέχρι ολόκληρη τη σειρά των παλαιοτέρων Άρλεκιν, η ερωτική λογοτεχνία μπορεί να είναι εντελώς συναρπαστική. Και ενώ διαβάζοντας αυτές τις ιστορίες μπορεί να σας κάνει να νιώσετε κάθε λογής συναισθήματα, η γνώση του τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν διαβάζετε ερωτικά θα σας βάλει σε ένα τρυπάκι να επαναπροσδιορίσετε το σεξ στην ζωή σας.

Ερωτική λογοτεχνία

Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάγνωση ερωτικών βιβλίων, μπορεί να έχει κάποια σοβαρά οφέλη για την ψυχική υγεία. Οι συμμετέχοντες που διάβαζαν ρομαντικά μυθιστορήματα διαπιστώθηκε ότι είχαν υψηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης από τους συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι διάβαζαν άλλα είδη μυθοπλασίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα σεξουαλικότητας, η ανάγνωση σέξι βιβλίων ή υλικού που υποτίθεται ότι είναι διεγερτικό μπορεί να σας βοηθήσει να μετατοπίσετε το άγχος σας σε θετικά συναισθήματα, όπως το να αισθάνεστε ενθουσιασμένοι και ζεστοί αντί να αισθάνεστε φοβισμένοι ή συγκλονισμένοι.

Μπορείς να διακόψεις το άγχος σου με κάτι που παράγει παρόμοια σωματική απόκριση, όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, αλλά και σου προσφέρει πιο θετικά συναισθήματα. Λίγα λεπτά πριν πάρετε ένα από τα αγαπημένα σας ερωτικά μυθιστορήματα, παρατηρείστε ότι η καρδιά σας αρχίζει να χτυπά πιο γρήγορα και να βρίσκεστε σε διέγερση. Η χρήση σέξι μέσων για να καταπολεμήσεις όλο σου το άγχος μπορεί να ακούγεται σαν κάτι μακρινό από εσάς, αλλά η σύνδεση μεταξύ διέγερσης και άγχους έχει κάποια σοβαρή ψυχολογική υποστήριξη.

Σύμφωνα με την επιστήμη, ένα υποσυνείδητο φαινόμενο που ονομάζεται «Μη κατανομή της διέγερσης» υπαγορεύει ότι τα συμπτώματα του άγχους ή του στρες μπορεί να αισθάνονται παρόμοια με τις αναταραχές της διέγερσης. Επειδή το σέξι αίσθημα και το αίσθημα άγχους προκαλούν τέτοιες παρόμοιες χημικές αντιδράσεις, όταν οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι, μπορεί να είναι σε θέση να διοχετεύσουν το άγχος τους στη σεξουαλικότητα.

Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι η ερωτική λογοτεχνία δεν ιντριγκάρει μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό μας, με αποτέλεσμα η ερωτική διέγερση να έρχεται πιο γρήγορα από ότι περιμένουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

12 Τips για να είστε σεξουαλικά δραστήριοι και το καλοκαίρι

Τι συμβαίνει στο σώμα μας μετά από περίοδο σεξουαλικής αποχής;

Γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να αναζωογονήσετε την σχέση σας σεξουαλικά;

Μειώστε τον κολπικό πόνο μετά την εμμηνόπαυση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.

Οι Κουβανοί θα ψηφίσουν για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρένθετη μητρότητα

Άλλες προτάσεις του κώδικα περιλαμβάνουν τον σαφή καθορισμό των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και την πρόβλεψη ότι κανείς που έχει κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων δεν μπορεί ποτέ να υιοθετήσει παιδί.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ανθυγιεινές

Σεξουαλική υγεία: Όταν αναρωτιέστε τι είναι μια υγιής σεξουαλική ζωή, υπάρχουν μερικοί τρόποι στους οποίους μπορείτε να δώσετε προσοχή, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό μοιάζει με τη σχέση σας.