Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Για να αισθάνεται το σεξ ευχάριστο, ο εγκέφαλος πρέπει να ερμηνεύει τις σεξουαλικές αισθήσεις ως ευχάριστες. Τα νεύρα στις σεξουαλικές περιοχές του σώματος στέλνουν συγκεκριμένα σήματα στον εγκέφαλο και ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί αυτά τα σήματα για να δημιουργήσει διάφορες σεξουαλικές αισθήσεις. Οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικοί αγγελιοφόροι που βοηθούν τον εγκέφαλο να επικοινωνεί με άλλες περιοχές του σώματος.

Επιδράσεις του σεξ στον εγκέφαλο

Αρκετοί νευροδιαβιβαστές έχουν ρόλο στη σεξουαλική ευχαρίστηση:

  • Τα επίπεδα προλακτίνης αυξάνονται αμέσως μετά τον οργασμό. Αυτή η ορμόνη μπορεί να σχετίζεται με μειωμένη σεξουαλική απόκριση, η οποία μπορεί να εξηγήσει την περίοδο ανθεκτικότητας.
  • Η ντοπαμίνη είναι μια ορμόνη που συνδέεται με το κίνητρο και την ανταμοιβή. Αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση και το σώμα την εκκρίνει κατά το στάδιο της επιθυμίας.
  • Η ωκυτοκίνη, επίσης γνωστή ως η ορμόνη της αγάπης ή του δεσμού, προάγει τα συναισθήματα οικειότητας και εγγύτητας. Το σώμα το απελευθερώνει μετά τον οργασμό.
  • Το σώμα απελευθερώνει σεροτονίνη, η οποία υποστηρίζει τα συναισθήματα ευεξίας και ευτυχίας, κατά τη φάση της διέγερσης.

  • Η νορεπινεφρίνη διαστέλλει και συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, καθιστώντας τα γεννητικά όργανα πιο ευαίσθητα. Το σώμα το απελευθερώνει κατά τη σεξουαλική διέγερση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ευλογιά των πιθήκων ασκεί τεράστια πίεση στις σεξουαλικές κλινικές

6 Tips για να κάνετε σεξ μετά τον τοκετό

Μειώστε τον κολπικό πόνο μετά την εμμηνόπαυση

Πότε μπορώ να κάνω σεξ μετά από καισαρική;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.