Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Πόνος: Κοινές αιτίες για το χαμηλό κοιλιακό άλγος στο σεξ

Σεξ Πόνος: Κοινές αιτίες για το χαμηλό κοιλιακό άλγος στο σεξ

Σεξ Πόνος: Η βαθιά διείσδυση είναι η πιο πιθανή αιτία επώδυνης επαφής στις γυναίκες, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από γυναικολογική κατάσταση.

Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ είναι συχνός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσετε μαζί του. Η βαθιά διείσδυση είναι η πιο πιθανή αιτία επώδυνης επαφής στις γυναίκες, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από γυναικολογική κατάσταση. Αν και αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί κυρίως στην επώδυνη σεξουαλική επαφή, γνωρίζουμε ότι τα αρσενικά μπορούν επίσης να βιώσουν κοιλιακό άλγος κατά τη διάρκεια του σεξ. Ανεξάρτητα από την αιτία, το επώδυνο σεξ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να συστήσει θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην εμπειρία της ευχαρίστησης χωρίς τον πόνο.

Συχνές αιτίες στις γυναίκες

Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ έρχεται συχνά λόγω της θέσης σας ή της θέσης της μήτρας σας. Ορισμένες σεξουαλικές θέσεις επιτρέπουν βαθύτερη διείσδυση κατά τη διάρκεια του κολπικού ή πρωκτικού σεξ, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο. Η καλύτερη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι να αποφύγετε τη βαθιά ώθηση και να δοκιμάσετε άλλες θέσεις, όπως στο πλευρό σας. Οι θέσεις όπου έχετε τον έλεγχο του βάθους της διείσδυσης μπορούν επίσης να βοηθήσουν, όπως να είστε στην κορυφή.

Η κεκλιμένη μήτρα είναι η μήτρα που κλίνει προς τα πίσω στον τράχηλο αντί να γέρνει προς τα εμπρός. Περίπου 1 στις 4 γυναίκες έχουν κεκλιμένη μήτρα. Ενώ το να το έχει κανείς δεν είναι γενικά πρόβλημα, μπορεί μερικές φορές να κάνει το σεξ – ειδικά ορισμένες θέσεις – οδυνηρό. Ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας πει εάν έχετε κεκλιμένη μήτρα. Ο πειραματισμός με διαφορετικές θέσεις και γωνίες μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτή που δεν σας βλάπτει.

Κάτω κοιλιακό άλγος κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ένα εφάπαξ συμβάν ή βελτιώνεται με αλλαγή θέσης  και συνήθως δεν απαιτεί επίσκεψη στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Αλλά εάν ο πόνος σας είναι σοβαρός, συμβαίνει τακτικά ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως αιμορραγία ή σημάδια λοίμωξης, είναι καλύτερο να κλείσετε ραντεβού για να προσδιορίσετε το υποκείμενο ζήτημα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η αποφρακτική άπνοια ύπνου;

Έχει πέσει η σεξουαλική σας απόδοση; Να μερικά κόλπα με αφροδισιακές γεύσεις

Πώς να αναθερμάνετε τη σεξουαλική σας ζωή

Ποια είναι τα οφέλη της αγκαλιάς και ποιοι οι τύποι;

3 τρόποι για να μην ξαναδείς την γυναίκα των ονείρων σου

Ερωτική επιθυμία και χαρακτηριστικά της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Έμμηνος ρύση: Το χρονικό διάστημα που κρατά η περίοδος δεν εύκολο. Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποια σερβιέτα ή κάποιο ταμπόν. Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ξέγνοιαστες και χωρίς διαρροές; Αυτό σας υπόσχεται το κύπελλο περιόδου!

Η απώλεια βάρους βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Παχυσαρκία γονιμότητα: Όταν οι άνδρες χάνουν τα περιττά κιλά και διατηρούν την απώλεια, τα οφέλη για την υγεία μπορεί να επεκταθούν μέχρι και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μπορεί το αλκοόλ να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία

Aλκοόλ: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές που καθιστούν πιο δύσκολη τη στύση, ενώ η χρόνια υπερκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα.

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.