Σεξουαλική Υγεία

Σεξ περίοδος: Συνδέεται το σεξ και ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος;

Σεξ περίοδος: Συνδέεται το σεξ και ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος;

Σεξ περίοδος: Οι γιατροί συνδέουν τις αλλαγές στη σεξουαλική ορμή με αλλαγές στην αναλογία οιστρογόνων και προγεστερόνης.

Οι γιατροί συνδέουν τις αλλαγές στη σεξουαλική ορμή με αλλαγές στην αναλογία οιστρογόνων και προγεστερόνης, ορμονών που παράγονται από τις ωοθήκες. Αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν σε διαφορετικές φάσεις του μηνιαίου κύκλου σας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας και για λίγες μέρες μετά, η συγκέντρωση και των δύο ορμονών είναι χαμηλή, με αποτέλεσμα λιγότερη σεξουαλική επιθυμία. Μέχρι να αρχίσει η ωορρηξία, τα οιστρογόνα κορυφώνονται, αυξάνοντας φυσικά τη λίμπιντο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της ωορρηξίας, υπάρχει μια ώθηση στην παραγωγή προγεστερόνης και μπορεί να παρατηρήσετε μια βουτιά στη σεξουαλική σας ορμή.

Η ακριβής διάρκεια ενός εμμηνορροϊκού κύκλου διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο. Πώς την επηρεάζει όμως η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής; Σε μια προσπάθεια να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια σειρά από μελέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1970. Αφορούσαν άτομα που εμπλέκονταν σε διαφορετικά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας, δεν χρησιμοποιούσαν ορμονικά αντισυλληπτικά ή ενδομήτριες συσκευές και ξεκίνησαν την περίοδό τους τουλάχιστον επτά χρόνια πριν από τη μελέτη. Για τους συμμετέχοντες που είχαν τακτική σεξουαλική επαφή, οι εμμηνορροϊκοί τους κύκλοι κυμαίνονταν από 26 έως 33 ημέρες. Αυτό το χρονικό διάστημα θεωρείται ευνοϊκό για τη σύλληψη, δεδομένου ότι τέτοιοι κύκλοι είναι συνήθως ωορρηξικοί, πράγμα που σημαίνει ότι η ωορρηξία πιθανότατα έχει πραγματοποιηθεί.

Για τους συμμετέχοντες που είχαν σεξουαλική επαφή σε ασυνεπή βάση, οι κύκλοι τους είχαν ένα ευρύτερο φάσμα μήκους. Είχαν είτε πολύ σύντομους είτε πολύ μεγάλους κύκλους, συνήθως ανωορρηκτικά, που σημαίνει ότι δεν έχει γίνει ωορρηξία, σε σύγκριση με την άλλη ομάδα.

Μπορούν το σεξ και ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος να ρυθμίσουν το ένα το άλλο;
Αφού γίνουν σεξουαλικά ενεργοί, μερικοί άνθρωποι παρατηρούν μια αλλαγή στον μηνιαίο κύκλο τους. Πράγματι, η σεξουαλική επαφή μπορεί να προκαλέσει ορισμένες αλλαγές στο γυναικείο σώμα. Οι οργασμοί απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες ωκυτοκίνης. Και παρόλο που δεν χρειάζεται να έχετε οργασμό για να μείνετε έγκυος, παράγει ορμονικές διακυμάνσεις και μειώνει το άγχος.

Η σεξουαλική δραστηριότητα ρουτίνας τείνει επίσης να αλλάξει ορισμένα χαρακτηριστικά του εμμηνορροϊκού σας κύκλου που βασίζονται σε ορμόνες. Οι περίοδοι σας μπορεί να γίνονται όλο και πιο προβλέψιμες και τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου μπορεί να είναι λιγότερο αισθητά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επέμβαση κήλης δημιουργεί πρόβλημα στην σεξουαλική επαφή;

Οι σεξουαλικές ορμές αυξάνονται όταν είστε έγκυος

Τι προκαλεί την αιμορραγία κατά την ωορρηξία;

Γιατί πονάει η κοιλιά μας μετά τη σεξουαλική επαφή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Είναι ο ανανάς απαγορευμένο φρούτο για τις εγκύους;

Εγκυμοσύνη ανανάς: Πολλά φρούτα και λαχανικά συνιστώνται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Ο ανανάς όμως;