Σεξουαλική Υγεία

Σεξ περίοδος: Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται.

Δεν είναι πάντα εύκολο να συγχρονίσετε τη σεξουαλική σας ζωή με τον μηνιαίο κύκλο σας. Από καιρό σε καιρό, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ζεστά και βαριά ενώ έχετε περίοδο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να σταματήσετε τη δράση για να τρέξετε στο μπάνιο και να αφαιρέσετε ένα ταμπόν.

Ωστόσο, συνιστάται να αφαιρέσετε πρώτα το ταμπόν σας. Εάν δεν το κάνετε, το ταμπόν μπορεί να ωθηθεί ψηλά στον κολπικό σωλήνα. Αυτό μπορεί να είναι άβολο και μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποια πιθανά προβλήματα.

Η μη αφαίρεσή του ταμπόν κατά την ερωτική πράξη σχετίζεται με τα ακόλουθα πιθανά ζητήματα

Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται. Η μη αφαίρεσή του σχετίζεται με τα ακόλουθα πιθανά ζητήματα:

  • Δυσκολία αφαίρεσης μετά την ερωτική πράξη: Το πέος ή ένα σεξουαλικό παιχνίδι μπορεί να σπρώξει το ταμπόν ψηλά στον κολπικό σωλήνα. Κι ενώ δεν θα χάσετε το ταμπόν στο σώμα σας – μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει – μπορεί να δυσκολευτείτε να το αφαιρέσετε μετά την ερωτική πράξη.
  • Πόνος και δυσφορία: Κατά τη σεξουαλική επαφή, το πέος ή το σεξουαλικό παιχνίδι του/της συντρόφου σας μπορεί να σπρώξει το ταμπόν στον τράχηλο της μήτρας. Αυτό μπορεί να είναι άβολο. Ομοίως, μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι ο τράχηλος και οι μήτρες τους έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ένα ταμπόν που πιέζεται πάνω τους μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη ενόχληση.
  • Άβολο σεξ: Ένα ταμπόν, ένα πέος ή ένα σεξουαλικό παιχνίδι δεν μπορούν να καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο ταυτόχρονα. Εάν το ταμπόν εμποδίζει τον σύντροφό σας να διεισδύσει πλήρως στον κόλπο σας, το σεξ μπορεί να είναι άβολο ή απλώς μη ευχάριστο.

 

  • Έλλειψη τραχηλικής διέγερσης: Κατά τη σεξουαλική διείσδυση, η διέγερση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ευχαρίστηση, ακόμη και σε οργασμό. Με το ταμπόν να εμποδίζει τον δρόμο, ο/η σύντροφός σας μπορεί να μην είναι σε θέση να διεγείρει τον τράχηλό σας.
  • Μώλωπες και ρήξεις: Τα ταμπόν που πιέζονται στον τράχηλο και τη μήτρα μπορεί να προκαλέσουν μώλωπες ή κοψίματα. Τα εμποτισμένα ταμπόν είναι πιο εύκαμπτα και λιγότερο πιθανό να τρυπήσουν τον ευαίσθητο ιστό.
  • Σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS): Αυτή η σπάνια αλλά απειλητική για τη ζωή λοίμωξη μπορεί να συμβεί με ταμπόν που παραμένουν στο σώμα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κατασκευαστές έχουν αλλάξει τα προϊόντα τους για να μειώσουν τον κίνδυνο TSS, ακόμη και με ξεχασμένα ταμπόν, αλλά ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυνανισμός στην περίοδο: H τεχνική αυτοφροντίδας που θα σε ανταμείψει

Πόνος περιόδου; Ο αυνανισμός μπορεί να είναι η λύση που χρειάζεστε!

Σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου: Γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».

Η αριστερά υποστηρίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να αναθέτουν τη διδασκαλία των παιδιών για το σεξ σε εντελώς αγνώστους ειδικούς

Τα σχολεία έχουν ξεπεράσει τα αρχικά όρια της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» για να ρωτήσουν τα παιδιά μας για προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή τους, κάνοντάς τα να φαίνονται ότι οι νέοι έφηβοι, ακόμη και τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν σεξ. Αυτή η απαίσια άσκηση έχει διαρκέσει αρκετά.