Σεξουαλική Υγεία

Σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου: Γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε [vid]

Σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου: Γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε [vid]

Σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου: Για μερικές γυναίκες η σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια της εμμήνου ρύσης φέρνει πολλά οφέλη και είναι πιο ευχάριστη από άλλες φορές.

Καταρχάς να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δεικνύουν ότι το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Αντιθέτως, μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι η σεξουαλική επαφή κατά την έμμηνο ρύση φέρνει πολλά οφέλη και είναι πιο ευχάριστη από άλλες φορές.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το γεγονός ότι είστε στην περίοδό σας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος. Ομοίως, οι προφυλάξεις από τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις θα πρέπει να είναι ίδιες σε κάθε φάση του μήνα σας.

Ας ρίξουμε μία ματιά στα οφέλη της σεξουαλικής επαφής κατά τη διάρκεια της περιόδου σας

  • Ανακούφιση από τις κράμπες

Οι κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου σας συμβαίνουν επειδή η μήτρα συστέλλεται για να αποβάλει το βλεννογόνο της. Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι οι οργασμοί μπορεί να ανακουφίσουν από τις εμμηνορροϊκές κράμπες τους επειδή οι μύες της μήτρας συστέλλονται και στη συνέχεια απελευθερώνονται, διευκολύνοντας την μυϊκή ένταση κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Και, φυσικά, το σεξ παράγει ενδορφίνες, τις ορμόνες της καλής διάθεσης, οι οποίες μπορούν να σας ανακουφίσουν από τον πόνο και τη δυσφορία των ημερών.

 

  • Συντομότερη περίοδος

Οι μυϊκές συσπάσεις κατά τη διάρκεια των οργασμών βοηθούν στην εκκαθάριση του περιεχομένου της μήτρας σας. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να έχετε μικρότερες περιόδους εάν κάνετε σεξ κατά την περιόδό σας, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να το υποστηρίζουν αυτό, αλλά κυρίως αυτοαναφορές.

  • Ανακούφιση από τον πονοκέφαλο

Μελέτες δείχνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ανακουφίσει εν μέρει ή εντελώς τον πονοκέφαλο.

  • Το αίμα σας μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό λιπαντικό

Εάν ο κόλπος σας είναι συνήθως πιο ξηρός, η εμμηνορροϊκή ροή μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό λιπαντικό, κάνοντας το σεξ πιο άνετο και μειώνοντας την ανάγκη για προϊόντα λίπανσης κατά την σεξουαλική πράξη.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Τα ευεργετικά οφέλη της τακτικής σεξουαλικής δραστηριότητας στην υγεία

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να φροντίσετε την σεξουαλική σας υγεία;

Σεξουαλική υγιεινή: Η προτεραιότητα της σεξουαλικής σας υγείας μέσω υπεύθυνων και τεκμηριωμένων επιλογών όχι μόνο σας προστατεύει από πιθανούς κινδύνους, αλλά βελτιώνει επίσης τη συνολική ποιότητα ζωής και τις σχέσεις σας.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.

Μύθοι για το σεξ που πρέπει να εγκαταλείψουμε

Μύθοι σεξ: Υπάρχουν ορισμένοι μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα που συνεχίζουν να υπάρχουν, παρόλο που είναι επιζήμιες για την υγεία και την ευχαρίστησή μας.

Γιατί να δοκιμάσετε τη yoga με τον σύντροφό σας;

Yoga σεξ: Οι στάσεις του σεξ γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν να τεντωθείτε και να βελτιώσετε τη σύνδεση με τον σύντροφό σας, για μια ικανοποιητική νύχτα ευχαρίστησης τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα.