Σεξουαλική Υγεία

Σεξ οφέλη υγεία: Τα οφέλη μιας καλής σεξουαλικής ζωής για την υγεία

Σεξ οφέλη υγεία: Τα οφέλη μιας καλής σεξουαλικής ζωής για την υγεία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να φέρει άμεση συναισθηματική και σωματική ικανοποίηση. Τα συναισθηματικά οφέλη του σεξ μεταξύ ενηλίκων που συναινούν έχουν τεκμηριωθεί καλά και περιλαμβάνουν:

  • Ανακούφιση από το άγχος. Η σεξουαλική δραστηριότητα σάς δίνει ένα διάλειμμα από το άγχος της ζωής σας. Ακόμα κι αν το διάλειμμα είναι μόνο για μία ώρα, είναι μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση.
  • Οικειότητα μεταξύ συντρόφων. Μια χαρούμενη, υγιής σεξουαλική σχέση ενισχύει την καθημερινή σας σχέση με τον/την σύντροφό σας. Προωθεί τόσο την εμπιστοσύνη όσο και την ενσυναίσθηση (κατανόηση του πώς νιώθει ο άλλος).
  • Υγιής λίμπιντο. Όσο πιο συχνά κάνετε σεξ, τόσο πιο πιθανό είναι να το επαναλάβετε.

 

Αλλά τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία. Όπως:

  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Η συχνή σεξουαλική επαφή (μία ή δύο φορές την εβδομάδα) παράγει υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Αυτό βοηθά το σώμα σας να καταπολεμήσει ασθένειες.
  • Μια χαρούμενη καρδιά. Η αγάπη όχι μόνο σας κάνει ευτυχισμένους – το να κάνετε έρωτα μπορεί να προστατεύσει άνδρες και γυναίκες από καρδιακές παθήσεις. Το σεξ αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό, παρόμοια με την άσκηση. Ωστόσο, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της εξισορρόπησης των ορμονών οιστρογόνων (γυναικεία) και τεστοστερόνης (ανδρών). Και τα δύο είναι κρίσιμα για την υγεία της καρδιάς.
  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης. Όταν συνδυάζετε χαρά και άσκηση, μειώνετε την αρτηριακή σας πίεση. Η σεξουαλική επαφή κάνει ακριβώς αυτό.

  • Είναι μία μορφή προπόνησης. Ορισμένες σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως η σεξουαλική επαφή, προσφέρουν έναν υγιεινό συνδυασμό αερόβιας άσκησης και άσκησης μυϊκής ανάπτυξης.
  • Είναι παυσίπονο. Η σεξουαλική διέγερση, και ιδιαίτερα ο οργασμός, είναι μια φυσική θεραπεία για τον πόνο. Το σώμα σας απελευθερώνει ορισμένες ορμόνες που ανακουφίζουν από τον πόνο, ειδικά τον πόνο στην πλάτη και στα πόδια. Επίσης, το σεξ βοηθά στους πονοκεφάλους, την αρθρίτιδα και τις κράμπες της περιόδου.
  • Ξεκούραστος ύπνος. Το σώμα σας παράγει ορμόνες χαλάρωσης (προλακτίνη) αμέσως μετά τον οργασμό. Επίσης, οι γυναίκες (και οι άνδρες) απελευθερώνουν την ορμόνη ωκυτοκίνη όταν έχουν οργασμό. Πρόκειται για δύο ορμόνες που προάγουν έναν ξεκούραστο ύπνο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Απολαύστε μια νέα σεξουαλική σύνδεση με τον σύντροφό σας

Η ευγνωμοσύνη οδηγεί σε καλύτερο σεξ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.