Σεξουαλική Υγεία

Σεξ αυνανισμός ψυχική υγεία: Η σεξουαλική δραστηριότητα βελτιώνει τον ψυχισμό μας

Σεξ αυνανισμός ψυχική υγεία: Η σεξουαλική δραστηριότητα βελτιώνει τον ψυχισμό μας

Η σεξουαλική δραστηριότητα, με έναν σύντροφο ή μέσω αυνανισμού, μπορεί να προσφέρει σημαντικά ψυχολογικά και συναισθηματικά οφέλη.

Σεξ αυνανισμός ψυχική υγεία: Η σεξουαλική δραστηριότητα, με έναν σύντροφο ή μέσω αυνανισμού, μπορεί να προσφέρει σημαντικά ψυχολογικά και συναισθηματικά οφέλη. Όπως η άσκηση,  έτσι και το σεξ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στην αύξηση της ευτυχίας. Παρακάτω ακολουθούν τα οφέλη της.

 • αυξημένη ικανοποίηση με την ψυχική σας υγεία
 • αυξημένα επίπεδα εμπιστοσύνης, οικειότητας και αγάπης στις σχέσεις σας
 • βελτιωμένη ικανότητα αντίληψης, αναγνώρισης και έκφρασης συναισθημάτων
 • μείωσε τη χρήση του ανώριμου μηχανισμού ψυχολογικής άμυνας ή των διανοητικών διαδικασιών για τη μείωση της δυσφορίας από συναισθηματική σύγκρουση

Σε μεγαλύτερη ηλικία, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσει την ευημερία σας και την ικανότητα σκέψης. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικά ενεργοί ενήλικες μεταξύ 50 και 90 ετών είχαν καλύτερη μνήμη . Επίσης ήταν λιγότερο πιθανό να αισθάνονται κατάθλιψη και μοναξιά.

Ενίσχυση της εμπιστοσύνης

 • Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, είτε με σύντροφο είτε μόνη της, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην απελευθέρωση οιστρογόνων κατά τη διάρκεια του σεξ.
 • Μία μελέτη διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ της συχνής σεξουαλικής δραστηριότητας και της εμφάνισης σημαντικά νεότερων (μεταξύ επτά έως 12 ετών νεότερη). Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων ήταν επίσης άνετα να εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους και τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Κοινωνικές παροχές

 • Το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας, χάρη στην οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη μπορεί να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη σχέσεων. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η συνεπής, αμοιβαία σεξουαλική ευχαρίστηση βοηθά στη σύνδεση σε μια σχέση.
 • Οι συζευγμένοι σύντροφοι έχουν συχνά αυξημένη ικανοποίηση από τη σχέση όταν ικανοποιούν τις σεξουαλικές επιθυμίες του άλλου. Μπορεί να βρείτε θετική ανάπτυξη στη σχέση σας όταν είστε σε θέση να εκφραστείτε και τις σεξουαλικές επιθυμίες σας.

Ποια είναι τα οφέλη του αυνανισμού;
 • ενισχυμένο σεξ μεταξύ συντρόφων
 • κατανοώντας το δικό σας σώμα
 • αυξημένη ικανότητα για οργασμούς
 • ενίσχυσε την αυτοεκτίμηση και την εικόνα του σώματος
 • αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση
 • θεραπεία για σεξουαλική δυσλειτουργία

Ο αυνανισμός θεωρείται απολύτως ασφαλής και με λιγότερους κινδύνους για την υγεία. Όταν ασκείται μόνο του, δεν υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης ή σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ).

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόνος : Σχετίζεται με σωματικές και ψυχικές διαταραχές

Σεξουαλική ζωή : Πως διαμορφώνετε μετά την γέννα

Κρίσεις πανικού : Συμβουλές για να τις διαχειριστείτε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Είναι ο ανανάς απαγορευμένο φρούτο για τις εγκύους;

Εγκυμοσύνη ανανάς: Πολλά φρούτα και λαχανικά συνιστώνται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Ο ανανάς όμως;