Σεξουαλική Υγεία

Σεξ αυνανισμός ψυχική υγεία: Η σεξουαλική δραστηριότητα βελτιώνει τον ψυχισμό μας

Σεξ αυνανισμός ψυχική υγεία: Η σεξουαλική δραστηριότητα βελτιώνει τον ψυχισμό μας

Η σεξουαλική δραστηριότητα, με έναν σύντροφο ή μέσω αυνανισμού, μπορεί να προσφέρει σημαντικά ψυχολογικά και συναισθηματικά οφέλη.

Σεξ αυνανισμός ψυχική υγεία: Η σεξουαλική δραστηριότητα, με έναν σύντροφο ή μέσω αυνανισμού, μπορεί να προσφέρει σημαντικά ψυχολογικά και συναισθηματικά οφέλη. Όπως η άσκηση,  έτσι και το σεξ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στην αύξηση της ευτυχίας. Παρακάτω ακολουθούν τα οφέλη της.

 • αυξημένη ικανοποίηση με την ψυχική σας υγεία
 • αυξημένα επίπεδα εμπιστοσύνης, οικειότητας και αγάπης στις σχέσεις σας
 • βελτιωμένη ικανότητα αντίληψης, αναγνώρισης και έκφρασης συναισθημάτων
 • μείωσε τη χρήση του ανώριμου μηχανισμού ψυχολογικής άμυνας ή των διανοητικών διαδικασιών για τη μείωση της δυσφορίας από συναισθηματική σύγκρουση

Σε μεγαλύτερη ηλικία, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσει την ευημερία σας και την ικανότητα σκέψης. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικά ενεργοί ενήλικες μεταξύ 50 και 90 ετών είχαν καλύτερη μνήμη . Επίσης ήταν λιγότερο πιθανό να αισθάνονται κατάθλιψη και μοναξιά.

Ενίσχυση της εμπιστοσύνης

 • Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, είτε με σύντροφο είτε μόνη της, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην απελευθέρωση οιστρογόνων κατά τη διάρκεια του σεξ.
 • Μία μελέτη διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ της συχνής σεξουαλικής δραστηριότητας και της εμφάνισης σημαντικά νεότερων (μεταξύ επτά έως 12 ετών νεότερη). Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων ήταν επίσης άνετα να εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους και τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Κοινωνικές παροχές

 • Το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας, χάρη στην οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη μπορεί να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη σχέσεων. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η συνεπής, αμοιβαία σεξουαλική ευχαρίστηση βοηθά στη σύνδεση σε μια σχέση.
 • Οι συζευγμένοι σύντροφοι έχουν συχνά αυξημένη ικανοποίηση από τη σχέση όταν ικανοποιούν τις σεξουαλικές επιθυμίες του άλλου. Μπορεί να βρείτε θετική ανάπτυξη στη σχέση σας όταν είστε σε θέση να εκφραστείτε και τις σεξουαλικές επιθυμίες σας.

Ποια είναι τα οφέλη του αυνανισμού;
 • ενισχυμένο σεξ μεταξύ συντρόφων
 • κατανοώντας το δικό σας σώμα
 • αυξημένη ικανότητα για οργασμούς
 • ενίσχυσε την αυτοεκτίμηση και την εικόνα του σώματος
 • αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση
 • θεραπεία για σεξουαλική δυσλειτουργία

Ο αυνανισμός θεωρείται απολύτως ασφαλής και με λιγότερους κινδύνους για την υγεία. Όταν ασκείται μόνο του, δεν υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης ή σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ).

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόνος : Σχετίζεται με σωματικές και ψυχικές διαταραχές

Σεξουαλική ζωή : Πως διαμορφώνετε μετά την γέννα

Κρίσεις πανικού : Συμβουλές για να τις διαχειριστείτε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Έμμηνος ρύση: Το χρονικό διάστημα που κρατά η περίοδος δεν εύκολο. Χρειάζεστε να έχετε μαζί σας πάντα κάποια σερβιέτα ή κάποιο ταμπόν. Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ξέγνοιαστες και χωρίς διαρροές; Αυτό σας υπόσχεται το κύπελλο περιόδου!

Η απώλεια βάρους βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Παχυσαρκία γονιμότητα: Όταν οι άνδρες χάνουν τα περιττά κιλά και διατηρούν την απώλεια, τα οφέλη για την υγεία μπορεί να επεκταθούν μέχρι και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Μπορεί το αλκοόλ να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία

Aλκοόλ: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές που καθιστούν πιο δύσκολη τη στύση, ενώ η χρόνια υπερκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα.

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.