Σεξουαλική Υγεία

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές, οφέλη και παρενέργειες

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές, οφέλη και παρενέργειες

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές, οφέλη και παρενέργειες. Αν και το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, είναι ασφαλές.

Επιπλέον, το σεξ όταν είστε εμμηνόρροια μπορεί πραγματικά να προσφέρει μερικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας έχει μερικά πλεονεκτήματα.

Οι οργασμοί μπορούν να μειώσουν τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Μικρότερη διάρκεια περιόδου. Οι συσπάσεις των μυών κατά τη διάρκεια ενός οργασμού αποβάλλουν τα περιεχόμενα της μήτρας πιο γρήγορα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μικρότερες περιόδους. Παρατηρείται επίσης αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και καταπολέμηση των πονοκεφάλων. Περίπου οι μισές γυναίκες πάσχουν από ημικρανίες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Αν και οι περισσότερες γυναίκες με εμμηνορροϊκές ημικρανίες αποφεύγουν το σεξ όταν έχουν πονοκέφαλο, πολλές από αυτές που κάνουν σεξ λένε ότι ανακουφίζει μερικά ή όλα αυτά.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας είναι ότι γίνεστε χάλια. Μπορείτε να λερωθείτε με αίμα εσείς, ο σύντροφό σας και τα σεντόνια. Εκτός από τη χρώση του κρεβατιού, η αιμορραγία μπορεί να σας κάνει να ντραπείτε. Μια άλλη ανησυχία για το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι ο κίνδυνος εξάπλωσης μιας σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης, όπως ο HIV ή η ηπατίτιδα. Αυτοί οι ιοί ζουν στο αίμα και μπορούν να εξαπλωθούν μέσω επαφής με μολυσμένο εμμηνορροϊκό αίμα. Η χρήση προφυλακτικών κάθε φορά που κάνετε σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης ή συστολής ΣΜΝ.

Εγκυμοσύνη: Οι πιθανότητές σας να συλλάβετε είναι χαμηλότερες κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, αλλά μπορεί να μείνετε έγκυος αυτή τη στιγμή. Λάβετε υπόψη ότι το σπέρμα μπορεί να παραμείνει ζωντανό στο σώμα σας έως και επτά ημέρες. Έτσι, εάν έχετε έναν κύκλο 22 ημερών και έχετε ωορρηξία αμέσως μετά την έναρξη της περιόδου σας, υπάρχει πιθανότητα να απελευθερώσετε ένα αυγό ενώ το σπέρμα βρίσκεται ακόμα στην αναπαραγωγική σας οδό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει η γυναίκα μετά το σεξ

Εμμηνόπαυση και σεξουαλική ζωή

Τροφές που μειώνουν τη διάθεση για σεξ

Πόσο σχετίζεται η συχνότητα του σεξ με την υγεία της καρδιάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.