Σεξουαλική Υγεία

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές για αρχάριες κι αρχάριους [vid]

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές για αρχάριες κι αρχάριους [vid]

Σεξ με περίοδο: Αναρωτιέστε πώς να κάνετε σεξ την περίοδο σας και δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε; Εκτός από το να μιλήσετε με τον/την σύντροφό σας για να αποφασίσετε τι είναι άνετο και για τους/τις 2, ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να λάβετε υπόψη.

Υπάρχουν πραγματικά οφέλη από τη σεξουαλική επαφή ενώ έχετε έμμηνο ρύση. Το μεγαλύτερο, φυσικά, είναι η ευχαρίστηση και το #bodypositivity! Επιπλέον, το σεξ κατά τη διάρκεια της περίοδου μπορεί να μειώσει τις κράμπες, ενώ πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι το αίμα λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό — και απόλυτα φυσικό — υποκατάστατο για το παραδοσιακό λιπαντικό.

Σεξ με περίοδο: Συμβουλές για αρχάριες κι αρχάριους

Αναρωτιέστε πώς να κάνετε σεξ την περίοδο σας και δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε; Εκτός από το να μιλήσετε με τον/την σύντροφό σας για να αποφασίσετε τι είναι άνετο και για τους/τις 2, ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να λάβετε υπόψη.

  • Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα

Σε κανέναν δεν αρέσει να λερώνει τα σεντόνια του. Ευτυχώς, αυτό λύνεται εύκολα με μια πετσέτα. Απλώς βάλτε μια άνετη πετσέτα στο κρεβάτι σας πριν ξεκινήσετε και ρίξτε τη στο πλυντήριο μετά. Θα συνιστούσαμε να επιλέξετε μια σκουρόχρωμη ή κόκκινη πετσέτα, με καλή απορρόφηση.

  • Δοκιμάστε να κάνετε σεξ στο ντους

Σε αντίθεση με το σεξ εκτός περιόδου, όπου η φυσική λίπανση του κόλπου μπορεί να εξαντληθεί από το νερό, το αίμα της εμμήνου ρύσεως θα παρέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα λιπαντικού κατά τη διείσδυση. Επίσης, εφόσον είστε στο ντους, το αίμα θα είναι πολύ λιγότερο ορατό και δεν θα λερώσετε τα σεντόνια ή τον καναπέ σας.

  • Διασκεδάστε και γίνετε δημιουργικές κατά τη διάρκεια του σεξ

Η διείσδυση είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους να κάνεις έρωτα. Η στοματική διέγερση μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστική. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν στοματικό σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου. Στην πραγματικότητα, βρίσκουν τη διαδικασία και τη “φυσική ακαταστασία” μέρος της διασκέδασης.

  • Πρέπει να βγάλω το κύπελλο της περιόδου μου;

Εάν κάνετε διείσδυση με τον/την σύντροφό σας, θα πρέπει να βγάλετε το κύπελλο της εμμήνου ρύσεως. Ωστόσο, εάν απολαμβάνετε στοματικό έρωτα, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το κύπελλο σας. Κάντε ό,τι αισθάνεστε πιο άνετα για εσάς.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυνανισμός στην περίοδο: H τεχνική αυτοφροντίδας που θα σε ανταμείψει

Σεξ και περίοδος. Έχει και τα καλά του

Σεξ με περίοδο: Πρόσεξε και απόλαυσέ το

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.