Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξ κράμπες: Γιατί μπορεί να έχουμε κράμπες κατά την διάρκεια του σεξ;

Σεξ κράμπες: Γιατί μπορεί να έχουμε κράμπες κατά την διάρκεια του σεξ;

Σεξ κράμπες: Το να αντιμετωπίζετε κράμπες κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ μπορεί να είναι άβολο και ανησυχητικό

Το να αντιμετωπίζετε κράμπες κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ μπορεί να είναι άβολο και ανησυχητικό, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους εμφανίζονται, που κυμαίνονται από καλοήθη έως πιθανώς πιο σοβαρά προβλήματα.

Αιτίες κράμπες κατά τη διάρκεια του σεξ

Μυϊκή θλάση:
Μια κοινή αιτία κράμπες κατά τη διάρκεια του σεξ είναι η μυϊκή καταπόνηση ή η υπερένταση. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, διάφοροι μύες, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο πυελικό έδαφος και στην κοιλιά, μπορεί να συστέλλονται έντονα. Εάν αυτοί οι μύες δεν τεντωθούν επαρκώς ή χρησιμοποιούνται με άγνωστο τρόπο, μπορεί να κράμπουν.

Αφυδάτωση και ανισορροπία ηλεκτρολυτών:
Η αφυδάτωση ή η ανισορροπία των ηλεκτρολυτών (όπως κάλιο, νάτριο, ασβέστιο) μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκές κράμπες. Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να είναι σωματικά απαιτητική, ειδικά κατά τη διάρκεια έντονων ή παρατεταμένων συνεδριών, οδηγώντας σε αφυδάτωση και επακόλουθες κράμπες.

Συσπάσεις της μήτρας:
Σε άτομα με μήτρα, ο οργασμός μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας. Αυτές οι συσπάσεις είναι φυσιολογικές φυσιολογικές αποκρίσεις, αλλά μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία ή κράμπες, ιδιαίτερα εάν είναι έντονες ή παρατεταμένες.

Ενδομητρίωση ή φλεγμονώδης νόσος της πυέλου (PID):
Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου (PID) μπορεί να προκαλέσουν πυελικό πόνο ή κράμπες κατά τη διάρκεια του σεξ. Η ενδομητρίωση περιλαμβάνει την ανάπτυξη ιστού της μήτρας έξω από τη μήτρα, ενώ η PID είναι μια μόλυνση των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων. Και οι δύο καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) ή πεπτικά προβλήματα:
Άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) ή άλλα πεπτικά προβλήματα μπορεί να εμφανίσουν κράμπες κατά τη σεξουαλική επαφή λόγω αυξημένης ευαισθησίας ή φλεγμονής στο γαστρεντερικό σωλήνα, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί από τη σωματική δραστηριότητα.

Πότε να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα

Ενώ οι περιστασιακές κράμπες κατά τη διάρκεια του σεξ είναι συχνά αβλαβείς και μπορούν να αντιμετωπιστούν με μέτρα αυτοφροντίδας, όπως η παραμονή ενυδατωμένη και ήπιες διατάσεις, οι επίμονες ή έντονες κράμπες δικαιολογούν ιατρική αξιολόγηση. Συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν:

  • Οι κράμπες είναι σοβαρές, επίμονες ή επιδεινώνονται.
  • Οι κράμπες συνοδεύονται από μη φυσιολογική αιμορραγία, πυελικό πόνο ή άλλα ασυνήθιστα συμπτώματα.
  • Οι κράμπες επηρεάζουν σημαντικά τη σεξουαλική απόλαυση ή τις καθημερινές δραστηριότητες.

Η αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας, είτε σχετίζεται με μυϊκή καταπόνηση, αφυδάτωση ή υποκείμενη ιατρική κατάσταση, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των κράμπων και στη βελτίωση της άνεσης κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Να δίνετε πάντα προτεραιότητα στην ανοιχτή επικοινωνία με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να διασφαλίσετε τη σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι θα γίνει αν κάνετε σεξ κάθε μέρα;

Ποιο πρόβλημα υγείας μπορεί να έχουμε αν υποφέρουμε από κράμπες;

Ο αντίκτυπος του κακού ή καλού σεξ στην υγεία

Γιατί θέλουμε να κάνουμε συνέχεια σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο βλαβερό είναι τελικά για την σεξουαλική μας υγεία ο ύπνος σε ξεχωριστά κρεβάτια;

Ύπνος χωριστά: Είναι τελικά τόσο βλαβερό για την σχέση σας; : Ο όρος "διαζύγιο ύπνου" αναφέρεται στην πρακτική όπου τα ζευγάρια επιλέγουν να κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια ή δωμάτια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο.

Στυτική Δυσλειτουργία: Πόσο διαταράσσει τη σχέση του ζευγαριού

Εξάλλου η καλή επικοινωνία και η ειλικρινής συζήτηση με υπευθυνότητα μεταξύ των συντρόφων σε συνδυασμό με αύξηση της σωματικής οικειότητας και της υποστήριξης του/της συντρόφου, καθησυχάζει και τους δύο και χτίζει δυνατές σχέσεις.

Πώς να κάνεις τον σύντροφο σου να σε ερωτευτεί ξανά από την αρχή;

Έρωτας σύντροφος: Η εκ νέου ανάφλεξη της σπίθας σε μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να είναι συναρπαστική και προκλητική. Αν θέλετε να κάνετε τον σύντροφό σας να σας ερωτευτεί ξανά από την αρχή,

Πώς να παραμείνετε άνετες και παραγωγικές στο γραφείο ακόμα και κατά την διάρκεια της περιόδου σας;

Περίοδος γραφείο: Η διαχείριση της αυτοφροντίδας κατά τη διάρκεια της περιόδου σας στη δουλειά μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με τις σωστές στρατηγικές, μπορείτε να παραμείνετε άνετοι και παραγωγικοί

Οδηγός επιβίωσης για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού

Πρώτο ραντεβού: Το να πάτε για ένα πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικό όσο και τρομακτικό. Η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι θα κάνετε εξαιρετική εντύπωση και θα απολαύσετε την εμπειρία.

Close Icon