Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Σεξ αναπνευστικό: Συμβουλές σεξ για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα

Σεξ αναπνευστικό: Συμβουλές σεξ για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα

Σεξ αναπνευστικό: Για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, ΧΑΠ ή άλλες αναπνευστικές παθήσεις, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί μερικές φορές να είναι προκλητική.

Για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, ΧΑΠ ή άλλες αναπνευστικές παθήσεις, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί μερικές φορές να είναι προκλητική. Ωστόσο, με προσεκτικές προσαρμογές και προφυλάξεις, μια γεμάτη σεξουαλική ζωή είναι εφικτή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το σεξ που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ανοιχτή επικοινωνία: Συζητήστε τις ανησυχίες και τους περιορισμούς σας με τον σύντροφό σας. Η κατανόηση των αναγκών και των ορίων του άλλου μπορεί να μειώσει το άγχος και να δημιουργήσει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα.

Διαχείριση φαρμάκων: Βεβαιωθείτε ότι διαχειρίζεστε σωστά την κατάστασή σας. Λαμβάνετε τακτικά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και κρατήστε μια συσκευή εισπνοής διάσωσης κοντά εάν έχετε άσθμα ή παρόμοιες καταστάσεις. Συνιστάται να παίρνετε οποιαδήποτε προληπτικά φάρμακα περίπου 30 λεπτά πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Επιλέξτε άνετες στάσεις: Επιλέξτε στάσεις σεξουαλικής επαφής που δεν ασκούν πίεση στο στήθος σας και σας επιτρέπουν να αναπνέετε πιο εύκολα. Οι θέσεις όπου είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα ή στο πλάι μπορεί να είναι λιγότερο επίπονες. Πειραματιστείτε με διαφορετικές θέσεις για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Pace Yourself: Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν χρειάζεται να είναι έντονη για να είναι ευχάριστη. Κάντε διαλείμματα όπως χρειάζεται και μην βιαστείτε. Εστιάστε στην οικειότητα και την ευχαρίστηση παρά στην προσπάθεια. Το προκαταρκτικό παιχνίδι και άλλες μορφές σωματικής στοργής μπορεί να είναι ικανοποιητικές εναλλακτικές λύσεις αντί της σεξουαλικής επαφής.

Μείνετε χαλαροί: Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει τα αναπνευστικά προβλήματα. Ασκήστε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής, ενσυνειδητότητα ή άλλες τεχνικές χαλάρωσης πριν και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας για να παραμείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι.

Διατηρήστε καλό αερισμό: Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο αερίζεται καλά. Η χρήση ανεμιστήρα ή το να διατηρείτε ένα παράθυρο ανοιχτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ροής του αέρα και στη διατήρηση της άνεσης του περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια για υποστήριξη: Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια για να στηριχτείτε εάν το να ξαπλώνετε σε επίπεδη θέση είναι άβολο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τους αεραγωγούς σας ανοιχτούς και να μειώσετε την πίεση στο αναπνευστικό σας σύστημα.

Αποφύγετε τους πυροδοτητές: Έχετε υπόψη σας πιθανούς πυροδοτητές άσθματος ή αλλεργίας. Αποφύγετε τη χρήση αρωματικών κεριών, αρωμάτων ή λοσιόν που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, αποφύγετε σεξουαλικές στάσεις ή δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δύσπνοια.

Φυσική ικανότητα: Η διατήρηση της συνολικής φυσικής κατάστασης μπορεί να βελτιώσει την αναπνευστική λειτουργία. Ήπιες ασκήσεις, όπως το περπάτημα, η γιόγκα ή το κολύμπι, μπορούν να ενισχύσουν την αντοχή και την αναπνευστική ικανότητα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη σεξουαλική σας υγεία.

Χρονοδιάγραμμα προγραμματισμού: Επιλέξτε ώρες για σεξουαλική δραστηριότητα που είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσετε αναπνευστικές δυσκολίες. Για πολλούς, αυτό μπορεί να είναι όταν αισθάνονται πιο ξεκούραστοι και χαλαροί, όπως το πρωί ή μετά από έναν υπνάκο.

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές, τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μπορούν να απολαύσουν μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για εξατομικευμένες συμβουλές και για να διασφαλίσετε ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι ασφαλής, δεδομένης της συγκεκριμένης κατάστασης υγείας σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξάνεται ο κίνδυνος για αναπνευστικές λοιμώξεις σε βρέφη και παιδιά

Μπορεί το σεξ να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Τι είναι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός;

Η αναπνοή από το στόμα μπορεί να βλάψει τη σεξουαλική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημάδια πως ο σύντροφος σας μπορεί να είναι Ναρκισσιστής

Ναρκισισμός σύντροφος: Ο εντοπισμός ενδείξεων ότι ο σύντροφός σας μπορεί να παλεύει με τον ναρκισσισμό μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να πλοηγηθείτε πιο αποτελεσματικά στη δυναμική της σχέσης σας.

Ερευνητές αναπτύσσουν νέα τεχνική για τη διάγνωση διαταραχών της σεξουαλικής ανάπτυξης

Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τις συγκεκριμένες μοριακές αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα εξασθενημένο σχηματισμό όρχεων και σπερματογένεση.

Τα τοξικά μικροπλαστικά είναι παντού, συμπεριλαμβανομένων και των sex toys

Sex toys: Η έρευνα ρίχνει φως στους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση διαφόρων τύπων σεξουαλικών παιχνιδιών, τονίζοντας την ανάγκη οι καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Όλο και περισσότεροι έφηβοι κάνουν σεξ κάτω από την ηλικία των 13 ετών

Έρευνα σεξ: Σύμφωνα με νέα έρευνα, όλο και περισσότερα αγόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν σεξ πριν κλείσουν τα 13. Οι αρχές δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ανησυχητικά, καλώντας έτσι τους γονείς να το γνωρίζουν.

Close Icon