Σεξουαλική Υγεία

Σεξ κορωνοϊός: Πώς άλλαξε με θετικό τρόπο την σεξουαλική μας ζωή η πανδημία;

Σεξ κορωνοϊός: Πώς άλλαξε με θετικό τρόπο την σεξουαλική μας ζωή η πανδημία;

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Ο κορωνοϊός άλλαξε άρδην τις ζωές μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Άλλαξε το πώς συναναστρεφόμαστε άγνωστους, γνωστούς και φίλους, άλλαξε την ψυχολογία μας, τις μετακινήσεις, τον τρόπο που ψωνίζουμε και, βασικά, άλλαξε τα πάντα. Είναι κάτι που είναι βέβαια αναμενόμενο. Άλλωστε βιώνουμε μία πανδημία. Έχετε σκεφτεί όμως, με ποιον τρόπο μπορεί να έχει επηρεάσει την σεξουαλικές μας επαφές; Μπορεί όχι εσείς, αλλά το σκέφτηκε η εταιρεία Durex κι έτσι διεξήγαμε μία έρευνα ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Οι μελέτες λοιπόν έδειξαν ότι η πανδημία συνέβαλε θετικά στην χρήση του προφυλακτικού, καθώς το ποσοστό των συμμετεχόντων που παραδέχτηκαν ότι θεωρούν απαραίτητο το προφυλακτικό κατά την διάρκεια της συνουσίας ανέβηκε στο 88%.

Άλλα ευρήματα με ενδιαφέρον

Πρόκειται για ένα νούμερο αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που υπήρχε προ κορωνοϊού. Ακόμα, φαίνεται οι νέοι ενδιαφέρονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό να προστατέψουν τον ερωτικό τους σύντροφο από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα,  αλλά και από τον κορωνοϊό, αν και ένα μικρό ποσοστό, συνεχίζει να μην λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του τον κίνδυνο που μπορεί να προέλθει από ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Αυτό που πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό από όλους πλέον, είναι, ότι κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα που κόλλησαν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Αυτός ο αριθμός, μπορεί να μην φαίνεται τόσο μεγάλος, αλλά αν αναλογιστούμε τί κοστίζει σε χρήματα για θεραπείες, ψυχική οδύνη και απώλειες, θα καταλάβουμε ότι είναι σαφώς μεγαλύτερος και είναι πραγματικά ένας αριθμός που μπορεί να εξαλειφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό απλώς με την χρήση ενός προφυλακτικού.

Παρόλα αυτά, δυστυχώς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα 26% των συμμετεχόντων ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν πολύ περισσότερο για χάρη της σεξουαλικής τους ζωής, ακόμα κι αυτό σημαίνει να αφήσουν το προφυλακτικό στη άκρη. Αυτό συνέβη λόγω των συνεχόμενων lock down που έχουν βιώσει οι περισσότεροι άνθρωποι και που σε πολλές περιπτώσεις, τους έχει φτάσει σε σημείο αγανάκτησης. Σε γενικές γραμμές όμως, όπως είδαμε και παραπάνω, ο covid-19 περισσότερο βοήθησε, παρά είχε αρνητικές επιπτώσεις στον αγώνα κατά των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, αφού επηρέασε γενικά την στάση των ανθρώπων σε ό,τι αφορά την πρόληψη αλλά και την προστασία της υγείας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα reset στην σχέση σας;

Τι κρύβεται πίσω από την πτώση στην σεξουαλική σας επιθυμία

Πόσο επηρεάζει ο κορωνοϊός τη στυτική δυσλειτουργία

Ερευνητές ανακάλυψαν ποια ομάδα ανδρών έκανε περισσότερο σεξ στην Covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!