Σεξουαλική Υγεία

Σεξ καρδιά: Χαμηλό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου έχουν νεότεροι ενήλικες με καρδιακή νόσο

Σεξ καρδιά: Χαμηλό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου έχουν νεότεροι ενήλικες με καρδιακή νόσο

Σεξ καρδιά: Ο θάνατος από καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανακοπή ή εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια του σεξ είναι σπάνιος σε νεότερους ενήλικες με καρδιακή νόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι νεότεροι ενήλικες με ιστορικό καρδιακών και άλλων παθήσεων που σχετίζονται με την καρδιά μπορούν να απολαμβάνουν το σεξ με ασφάλεια, υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προφυλάξεις, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στο JAMA Cardiology. Από σχεδόν 7.000 περιπτώσεις αιφνίδιου καρδιακού θανάτου ή θανάτων που προκλήθηκαν από έμφραγμα, καρδιακή ανακοπή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, που αναφέρθηκαν σε αγγλικό νοσοκομείο για μια περίοδο 25 ετών, μόλις 17 συνέβησαν μετά από σεξουαλική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα.

Οι περισσότεροι από αυτούς που πέθαναν ήταν πριν την ηλικία των 40 και άνδρες. Οι αυτοψίες αποκάλυψαν ότι οι περισσότεροι είχαν ενδείξεις γενετικού καρδιακού προβλήματος, ακανόνιστου καρδιακού παλμού ή άλλης μορφής καρδιακής νόσου, είπαν οι ερευνητές. «Τα νεότερα άτομα, ηλικίας 50 ετών [ή λιγότερο], με καρδιακές παθήσεις… μπορεί να ανησυχούν για τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου τους κατά τη σεξουαλική επαφή», έγραψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο St. George του Λονδίνου. “Πιστεύουμε ότι αυτά τα ευρήματα παρέχουν κάποια διαβεβαίωση ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι σχετικά ασφαλής σε ασθενείς με καρδιακή πάθηση”, σημείωσαν.

Παρόμοιες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης υποδείξει ότι πολύ λιγότερο από το 1% των περιπτώσεων αιφνίδιου καρδιακού θανάτου συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ή μετά τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Για αυτήν τη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για 6.847 περιπτώσεις αιφνίδιου καρδιακού θανάτου που αναφέρθηκαν στο Πανεπιστήμιο St. George’s του Λονδίνου μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 1994 και 31 Αυγούστου 2020. Σε 17 περιπτώσεις, ο θάνατος σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ή μέσα σε μία ώρα μετά τη σεξουαλική επαφή, έδειξαν τα δεδομένα. Από αυτούς που πέθαναν κάτω από αυτές τις συνθήκες, ένας είχε διαγνωστεί με πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας ή πάχυνση της καρδιακής βαλβίδας, μια κοινή μορφή καρδιακής νόσου, ενώ άλλος είχε ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης, είπαν οι ερευνητές. Δύο από τους άνδρες που πέθαναν δεν είχαν σημεία καρδιακής νόσου, με βάση τα αποτελέσματα της νεκροψίας, προσέθεσαν. Έξι από τις περιπτώσεις αφορούσαν γυναίκες, ποσοστό υψηλότερο από αυτό που βρέθηκε σε προηγούμενες μελέτες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος μπορεί να συμβεί σε διάφορες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής άσκησης και της σεξουαλικής επαφής», σημειώνει η μελέτη. «Το πιο κοινό εύρημα της αυτοψίας ήταν το σύνδρομο αιφνίδιου αρρυθμικού θανάτου, που μπορεί να σχετίζεται με μια σπάνια συχνότητα αιφνίδιου θανάτου κατά τη σεξουαλική επαφή», εξήγησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η φλεγμονή οδηγεί σε καρδειαγγειακά νοσήματα

Υψηλότερη αρτηριακή πίεση για ομοφυλόφιλους άνδρες και αμφιφυλόφιλες γυναίκες

Τι είναι ο κύκλος της σεξουαλικής απόκρισης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.