Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Η επέμβαση κήλης δημιουργεί πρόβλημα στην σεξουαλική επαφή;

Σεξ: Η επέμβαση κήλης δημιουργεί πρόβλημα στην σεξουαλική επαφή;

Σεξ: Το πόσο σύντομα θα μπορείτε να κάνετε σεξ μετά από χειρουργική επέμβαση κήλης εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες.

Η χειρουργική επέμβαση κήλης είναι συχνά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη της κήλης και των συμπτωμάτων της. Ωστόσο, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, θα υπάρξει περίοδος ανάρρωσης. Ο χρόνος ανάρρωσης θα διαφέρει από άτομο σε άτομο και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε. Ένα πράγμα που μπορεί να αναρωτιέστε είναι εάν το σεξ θα είναι επώδυνο μετά από χειρουργική επέμβαση κήλης; Εδώ, θα ανακαλύψετε πώς η χειρουργική επέμβαση κήλης θα μπορούσε να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή.

Πότε μπορείτε να κάνετε σεξ μετά την επέμβαση κήλης;

Το πόσο σύντομα θα μπορείτε να κάνετε σεξ μετά από χειρουργική επέμβαση κήλης εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Το είδος της κήλης που έχετε και η θέση της
  • Το είδος της επέμβασης που υποβάλλεστε
  • Η συνολική υγεία σας
  • Εάν προέκυψαν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

Ο χειρουργός σας θα συστήσει την αποφυγή της έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας από μερικές ημέρες έως αρκετές εβδομάδες. Εάν υποβληθείτε σε λαπαροσκοπική επέμβαση για την κοινή βουβωνοκήλη, μπορείτε συνήθως να επιστρέψετε στο σεξ αρκετά γρήγορα. Εξαρτάται πραγματικά από το πόσο πονάτε.

Σε πολλές περιπτώσεις, το όσχεο θα είναι ελαφρώς πρησμένο και επώδυνο για έως και μια εβδομάδα. Περιμένετε μέχρι να μην σας πονέσει πριν σκεφτείτε να κάνετε ξανά σεξ. Ρωτήστε και τον γιατρό σας.

Θα πονάει;

Το σεξ δεν πρέπει να βλάπτει εάν έχετε δώσει άφθονο χρόνο στην περιοχή για να επουλωθεί. Μερικοί άνδρες δεν αισθάνονται καθόλου πόνο, ενώ άλλοι τον βιώνουν για έως και μια εβδομάδα. Ανάλογα με το πού βρισκόταν η κήλη, θα μπορούσατε να αισθανθείτε πόνο γύρω από τους όρχεις, το όσχεο και τη βουβωνική χώρα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση κήλης μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ ακόμα και μετά τη συνιστώμενη περίοδο ανάρρωσης. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μιλήστε με το γιατρό σας για να καθορίσετε την καλύτερη πορεία θεραπείας.

Η επέμβαση κήλης μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία;

Αν και είναι ασυνήθιστο, η χειρουργική επέμβαση κήλης μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία. Υπολογίζεται ότι περίπου το 5,3% των ανδρών εμφανίζουν σεξουαλική δυσλειτουργία μετά την επέμβαση. Τα καλά νέα είναι ότι τις περισσότερες φορές, είναι μόνο προσωρινό. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να είναι μια μόνιμη επιπλοκή της χειρουργικής επέμβασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν πολύ πριν από την εμμηνόπαυση

Πότε φτάνουν οι άνδρες στην σεξουαλική τους αιχμή;

Γιατί το σεξ είναι καλύτερο όταν είστε ερωτευμένοι;

Συνδεθείτε συναισθηματικά με το ταίρι σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι;

Sex tips διάρκεια: Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια του σεξ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και αποφεύγοντας δυσάρεστες συνέπειες όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.