Σεξουαλική Υγεία

Σεξ άνδρες: Πότε φτάνουν οι άνδρες στην σεξουαλική τους αιχμή;

Σεξ άνδρες: Πότε φτάνουν οι άνδρες στην σεξουαλική τους αιχμή;

Σεξ άνδρες: Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ενεργοί σεξουαλικά στα 20 τους, αλλά δεν έχουν απαραίτητα μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή τότε.

Τι καθορίζει τη σεξουαλική αιχμή ενός ατόμου; Έχει περισσότερους οργασμούς, περισσότερο σεξ ή πιο ικανοποιητικό σεξ; Ο Δρ Alfred Kinsey δημοσίευσε το Sexual Behavior in the Human Male το 1948, την πρώτη επιστημονική μελέτη για τη σεξουαλική δραστηριότητα σε ανθρώπους. Ο ισχυρισμός ότι οι άνδρες φτάνουν στο σεξουαλικό αποκορύφωμά τους στην εφηβεία τους βασίζεται στο εύρημα ότι οι άνδρες είχαν περισσότερους οργασμούς στα εφηβικά τους χρόνια από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο ηλικιακό εύρος. Ωστόσο, αυτό περιλαμβάνει τόσο τη σεξουαλική επαφή όσο και τον αυνανισμό και δεν λέει απολύτως τίποτα για το πόσο συχνά οι νεαροί άνδρες κάνουν σεξ ή τη σεξουαλική τους ικανοποίηση.

Όσον αφορά τη σεξουαλική δραστηριότητα, οι άνδρες τείνουν να κάνουν το περισσότερο σεξ όταν είναι στα 20 τους. Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, η σεξουαλική επιθυμία και η σεξουαλική ορμή μειώνονται ενώ τα σεξουαλικά προβλήματα αυξάνονται, οδηγώντας σε λιγότερο συχνή σεξουαλική δραστηριότητα. Το περισσότερο σεξ είναι καλό, αλλά είναι καλύτερο; Εάν η σεξουαλική ικανοποίηση είναι το σημείο αναφοράς σας για να φτάσετε στο αντρικό σεξουαλικό αποκορύφωμα, τότε μπορεί να έχει μικρότερη σχέση με τις ορμόνες, τη σεξουαλική ορμή και την ποσότητα του σεξ και περισσότερο με την ποιότητα του σεξ. Όπως ένα καλό κρασί, το σεξ μπορεί να βελτιωθεί με την ηλικία.

Πότε κάνουν το καλύτερο σεξ οι άντρες;

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ενεργοί σεξουαλικά στα 20 τους, αλλά δεν έχουν απαραίτητα μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Η σεξουαλική ορμή είναι υψηλότερη στους άνδρες στα 20 τους και μειώνεται με την ηλικία, μαζί με τα επίπεδα τεστοστερόνης. Καθώς η σεξουαλική ορμή μειώνεται με την ηλικία, η στυτική δυσλειτουργία και άλλοι τύποι σεξουαλικής δυσλειτουργίας αυξάνονται. Με άλλα λόγια, οι άνδρες τείνουν να έχουν λιγότερο σεξ και περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα καθώς μεγαλώνουν.

Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία όταν πρόκειται για σεξουαλική ικανοποίηση. Έρευνες διαπίστωσαν ότι ενώ η σεξουαλική λειτουργία μειώνεται στους άνδρες -ειδικά μετά την ηλικία των 50 ετών- η σεξουαλική ικανοποίηση δεν καθορίζεται αυστηρά από την ηλικία. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η συνολική σεξουαλική ικανοποίηση ήταν υψηλότερη στους άνδρες στα 20 τους, αλλά είναι σχεδόν εξίσου υψηλή στα 40 και στα 50 τους. Η σεξουαλική ικανοποίηση παρουσίασε σημαντική μείωση μόνο μετά την ηλικία των 60 ετών. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι άντρες έχουν πολλές διαφορετικές σεξουαλικές αιχμές: πρώτα στα 20 τους, μετά και πάλι στα 40 τους με σημαντική αιχμή στα 50 τους.

Σεξουαλική ικανοποίηση

Η σεξουαλική ικανοποίηση επηρεάζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως το να είσαι σε μια αφοσιωμένη σχέση και να ζεις με τον σύντροφό σου. Η έρευνα δείχνει ότι η σωματική και ψυχική υγεία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της σεξουαλικής ικανοποίησης, ειδικά καθώς οι άνθρωποι γερνούν. Η συνολική υγεία και η σεξουαλική λειτουργία τείνουν να μειώνονται καθώς μεγαλώνουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σεξ δεν μπορεί να είναι τόσο καλό στην ηλικία των 50 ετών όσο ήταν στα 30. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο. Έρευνες διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνδρες έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή από τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν.

Καθώς οι άντρες μεγαλώνουν, είναι πιο ενεργοί σεξουαλικά, έχουν καλύτερη ποιότητα σεξ και ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ από τις γυναίκες της ίδιας ηλικίας. Συνολικά αυτό δείχνει ότι η σεξουαλική σοφία παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ικανοποίηση. Με την ηλικία έρχεται η εμπειρία, όπως η επικοινωνία των προσδοκιών και η γνώση πώς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του σεξ. Η πρακτική κάνει τέλεια. Αυτό ισχύει τόσο για το σεξ όσο και για το τένις. Η εμπειρία—και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την εμπειρία—μπορούν να κάνουν το σεξ καλύτερο και πιο ικανοποιητικό.

Το σεξ μπορεί να γίνει καλύτερο όσο μεγαλώνετε

Η σεξουαλική σας κορύφωση μάλλον δεν είναι όταν νομίζετε ότι είναι. Οι νεότεροι άνδρες έχουν υψηλότερη σεξουαλική ορμή, περισσότερο σεξ και περισσότερους οργασμούς από τους μεγαλύτερους άνδρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ποιότητα του σεξ ή η σεξουαλική ικανοποίηση είναι καλύτερη για τους νεότερους άνδρες από τους μεγαλύτερους άνδρες. Η συνολική υγεία, τόσο σωματική όσο και ψυχική, παίζει πιο σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ικανοποίηση από την ηλικία.

Οι άνδρες βιώνουν περισσότερη σεξουαλική δυσλειτουργία καθώς μεγαλώνουν, αλλά η σύγχρονη ιατρική έχει καταστήσει δυνατή τη συνέχιση της σεξουαλικής επαφής μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το να παραμείνετε υγιείς μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή. αυτό γίνεται όλο και πιο σημαντικό καθώς μεγαλώνετε. Σε τελική ανάλυση, οι άνδρες δεν έχουν ούτε μία σεξουαλική αιχμή. Το να έχεις μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι εφικτό σχεδόν σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορεί να κάνετε λιγότερο σεξ καθώς μεγαλώνετε, αλλά αυτό το σεξ μπορεί να είναι καλύτερο από ποτέ. Εάν είστε κάτω των 50 ετών, η σεξουαλική σας κορύφωση μπορεί να βρίσκεται ακόμα μπροστά σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνδεθείτε συναισθηματικά με το ταίρι σας

4 προβλήματα υγείας που σκοτώνουν τη libido σας

Πώς μπορούν οι εφαρμογές σεξουαλικής ευεξίας να βελτιώσουν τη σεξουαλική επιθυμία

Απολαύστε περισσότερο την ερωτική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι;

Sex tips διάρκεια: Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια του σεξ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και αποφεύγοντας δυσάρεστες συνέπειες όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.