Σεξουαλική Υγεία

Ανδρολογία: Το χρόνιο ψυχολογικό στρες επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα

Ανδρολογία: Το χρόνιο ψυχολογικό στρες επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα

Ανδρολογία: Μια παγκόσμια κρίση στην αναπαραγωγική υγεία των ανδρών υποδεικνύεται από στοιχεία μείωσης του αριθμού των σπερματοζωαρίων και αύξησης των ανωμαλιών του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

Η τελευταία μελέτη στο BHU Central University διαπίστωσε ότι το υποχρόνιο ψυχολογικό στρες επηρεάζει αρνητικά την ανδρική γονιμότητα. Νωρίτερα, έρευνα είχε δείξει ότι μια παγκόσμια κρίση στην αναπαραγωγική υγεία των ανδρών υποδεικνύεται από στοιχεία μείωσης του αριθμού των σπερματοζωαρίων και αύξησης των ανωμαλιών του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Ωστόσο, πολλοί άγνωστοι παράγοντες ευθύνονται για σχεδόν το 50% των περιπτώσεων. Τώρα οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το ενδιαφέρον εύρημα.

Διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν υποδείξει ότι τα τελευταία χρόνια, ο τροποποιημένος τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένου του ψυχολογικού στρες, της διατροφής, της διατροφής, της σωματικής δραστηριότητας, της πρόσληψης καφεΐνης και της υψηλής θερμοκρασίας του οσχέου συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της στειρότητας και της ανικανότητας. Η σχέση μεταξύ στρες και υπογονιμότητας συζητείται εδώ και χρόνια, με μια σειρά από μελέτες να διεξάγονται παγκοσμίως. Οι ερευνητές του BHU κατέληξαν σε ένα ενδιαφέρον εύρημα. Διεξήγαγαν μια έρευνα για να μελετήσουν το υποχρόνιο ψυχολογικό στρες και τις επιπτώσεις του στην ανδρική γονιμότητα.

Η μελέτη που διεξήχθη σε αρουραίους διαπίστωσε ότι οι ενήλικες αρουραίοι, που υποβλήθηκαν σε στρες ανέπτυξαν συμπτώματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς τη γονιμότητα. Η ερευνητική ομάδα εξέθεσε αρουραίους σε υποχρόνιο στρες για 1,5 έως 3 ώρες κάθε μέρα για μια περίοδο 30 ημερών και μέτρησε την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι υπήρχε σοβαρή επιδείνωση στην καθημερινή παραγωγή σπέρματος. Ο Raghav Kumar Mishra, Τμήμα Ζωολογίας, Ινστιτούτο Επιστημών, και ο Anupam Yadav, ο οποίος κάνει το διδακτορικό του. υπό την καθοδήγηση του Mishra, έκαναν αυτή την έρευνα.

Βρήκαν επίσης μορφολογική ή δομική ανωμαλία στο σπέρμα. Συγκεκριμένα, τα επιδιδυμικά σπερματοζωάρια (το σπέρμα που αποθηκεύεται και ωριμάζει σε μια από τις αρσενικές αναπαραγωγικές βοηθητικές δομές που ονομάζεται επιδιδυμίδα) επηρεάστηκαν αρνητικά από την έκθεση στο στρες. Η φυσιολογική μορφολογία του σπέρματος περιέχει τρία μέρη που ονομάζονται κεφάλι, λαιμός και ουρά. Η μελέτη ανακάλυψε ανωμαλίες στη βασική δομή του σπέρματος με τη συχνότητα των σπερματοζωαρίων με ανωμαλίες της ουράς υψηλότερη από εκείνη των σπερματοζωαρίων με ανωμαλίες της κεφαλής.

Σύμφωνα με τον Mishra, η εσωτερική δομική οργάνωση του όρχεως, που υπόκειται σε στρες, βρέθηκε επίσης αλλοιωμένη. Αυτή η έκθεση επηρέασε δυσμενώς την καθημερινή παραγωγή σπέρματος των όρχεων διαταράσσοντας την κινητική των μειοτικών και μεταμειωτικών γεννητικών κυττάρων (τις διαδικασίες που εμπλέκονται στον σχηματισμό σπέρματος από γεννητικά κύτταρα) στον όρχι. Το στρες επίσης διέκοψε τη σύνθεση της ανδρικής ορμόνης (τεστοστερόνης) και αύξησε το οξειδωτικό στρες (ανισορροπία μεταξύ επιβλαβών μορίων και αντιοξειδωτικών ενζύμων) στους όρχεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

4 προβλήματα υγείας που σκοτώνουν τη libido σας

Πώς μπορούν οι εφαρμογές σεξουαλικής ευεξίας να βελτιώσουν τη σεξουαλική επιθυμία

Απολαύστε περισσότερο την ερωτική σας ζωή

9 Tips για να ρυθμίσετε τη σεξουαλική σας ζωή!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορούν οι φράουλες να αυξήσουν τη γονιμότητα;

Φράουλες: Χάρη στα υψηλά επίπεδα φολικού οξέος και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά τους, οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των ωαρίων και του σπέρματος, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή εγκυμοσύνη.

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.