Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Γυναίκες: Τι συμβαίνει στο σώμα με την κατανάλωση αλκοόλ

Σεξ Γυναίκες: Τι συμβαίνει στο σώμα με την κατανάλωση αλκοόλ

Σεξ Γυναίκες: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητικά αποτελέσματα στη φυσιολογία του γυναικείου σώματος και μειώνει την απόκριση των γεννητικών οργάνων.

Από τη Βίβλο έως την ποπ μουσική, η εντύπωση ότι το αλκοόλ λειτουργεί σαν κάποιο είδος φίλτρου αγάπης υπάρχει εδώ και αιώνες. Είναι κοινή πεποίθηση ότι το αλκοόλ σας χαλαρώνει και σας ετοιμάζει για δράση. Αλλά το αλκοόλ έχει πράγματι αφροδισιακό αποτέλεσμα; Η κατανάλωση αλκοόλ θα κάνει τους οργασμούς σας καλύτερους ή χειρότερους;

Αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία. Ένα ποτό ή δύο μπορεί να ενισχύσουν τη διέγερση, αλλά δεν είναι σίγουρο. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στις γυναίκες. Αυτή η ανδρική σεξουαλική ορμόνη παίζει ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία. Μπορεί να είναι ένας λόγος για τις γυναίκες που αναφέρουν περισσότερη σεξουαλική επιθυμία όταν πίνουν.

Υπάρχει επίσης ένα στοιχείο προσδοκίας. Οι άνθρωποι συσχετίζουν συχνά το ποτό με μειωμένες αναστολές και αισθάνονται πιο σέξι και πιο σίγουροι. Είναι σαν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία: Εάν περιμένετε να σταθείτε τυχερή όταν πίνετε, μάλλον θα το καταφέρετε. Μερικά θηλυκά μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ όταν πιούν μερικά ποτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σώμα τους θα ακολουθήσει. Το EvidenceTrusted Source δείχνει ότι ενώ το αλκοόλ μπορεί να κάνει τα θηλυκά να πιστεύουν ότι είναι πιο σέξι, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ όμως έχει αρνητικά αποτελέσματα φυσιολογικά και μειώνει την απόκριση των γεννητικών οργάνων.

Όσον αφορά το αλκοόλ και το σεξ, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές. Επίσης, όσο περισσότερο πίνετε, τόσο χειρότερη είναι η γεννητική σας απόκριση και η φυσική διέγερση. Οι οργασμοί γίνεται πιο δύσκολο να «έρθουν». Ενώ ένα ποτό μπορεί να μην επηρεάσει τη ροή του αίματος εκεί κάτω, πάρα πολλά ποτά μπορεί να έχουν φυσιολογικές, γνωστικές και συμπεριφορικές επιπτώσεις, που μπορούν να προκαλέσουν οργασμική δυσλειτουργία, συσχετιζόμενη με το αλκοόλ.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσετε και να έχετε λιγότερο έντονους οργασμούς. Εάν σας αρέσει ένα χαρούμενο τέλος μετά από αυνανισμό ή σεξουαλικές δραστηριότητες, είναι καλύτερο να μην πίνετε. Κάνει πιο δύσκολο για τον κόλπο να υγρανθεί. Όταν ξυπνάτε, το σώμα σας προετοιμάζεται για σεξουαλική επαφή αυξάνοντας τη ροή του αίματος στα γεννητικά σας όργανα, αναγκάζοντάς τα να πρηστούν και να λιπαίνονται. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σταματήσει αυτές τις φυσιολογικές αντιδράσεις και να επηρεάσει την κολπική υγρασία, με αποτέλεσμα τριβή και δυσφορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνημα κατά της παιδοφιλίας

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει μόνο για σεξ και πώς να το αντιμετωπίσεις

Νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης αποκαλύπτει τις πολιτικές σας πεποιθησεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτική επιθυμία: Η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί ή να οριοθετηθεί, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι αλλά και άλλοι παράπλευροι παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας και το στρες. Οι προαναφερθέντες λόγοι καθιστούν αδιευκρίνιστο μεγάλο αριθμό πτυχών της υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Πώς να προστατευτείς από ουρολοίμωξη πριν και μετά το σεξ

Ουρολοίμωξη sex: Πώς να προστατευτείς από αυτή μετά την επαφή.  Η λήψη λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μετά το σεξ μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα. Εκτός από την αντιμετώπιση του πόνου και των αισθήσεων καύσου ενώ κατουράς ενώ έχεις ένα, το να τα παίρνεις με συνέπεια μετά το σεξ μπορεί να κάνει την όλη προοπτική της σεξουαλικής οικειότητας λιγότερο ελκυστική.

Πώς να προχωρήσεις μετά τον χωρισμό

Διακοπή σχέσης: Πώς να ξεπεράσετε κάποιον. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολο. Οι χωρισμοί είναι γεμάτοι με ακατέργαστα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των πάντων από πόνο και προδοσία μέχρι θυμό και θλίψη. Αλλά, επειδή η καρδιά μπορεί να αισθάνεται σαν το τέλος του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι ο πόνος και η αγωνία που νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι μόνο προσωρινά. Στο τέλος, θα μπορείτε να προχωρήσετε—και μια μέρα θα ξαναβρείτε την αγάπη.

Δεξιότητες για να διατηρήσετε τη σχέση σας

Σχέση: Η αγάπη είναι πραγματικά ένα όμορφο πράγμα, ειδικά αν βρείτε την αληθινή και γνήσια αγάπη, όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να εξελιχθείτε σε ένα πολύ καλύτερο άτομο.

Παραληρητική ζήλια

Καταστροφικά συναισθήματα: Τι είναι η παραληρητική ζήλια. Η παραληρητική ζήλια χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ο ζηλότυπος είναι πεπεισμένος για την ενοχή του συντρόφου του , όταν έχει λίγες ενδείξεις. Έτσι, η ζήλια υπάρχει υπερβολικά (κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδείξει ότι η ζήλια τους είναι λογική), το άτομο είναι υπερβολικά κτητικό.