Σεξουαλική Υγεία

Σεξ εμμηνόπαυση: Αυτά είναι τα οφέλη

Σεξ εμμηνόπαυση: Αυτά είναι τα οφέλη

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Το σεξ μπορεί να έχει αμέτρητα οφέλη σε όλη σας τη ζωή και οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση μπορούν να αποκομίσουν ακόμη περισσότερα οφέλη για την υγεία, από ανακούφιση από το άγχος έως πρόληψη της ημικρανίας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του σεξ μετά την εμμηνόπαυση.

Το σεξ είναι καλύτερο από ό,τι ήταν στα 20 σας
Στα 20 σας, πιθανότατα μόλις ξεκινούσατε να χτίζετε την αυτοπεποίθησή σας. Όταν φτάνετε στα 40 και στα 50 σας, είναι πολύ πιο πιθανό να γνωρίζετε με βεβαιότητα τι θέλετε από τον σύντροφό σας και πώς να το ζητήσετε.

Το σεξ ισοδυναμεί με ανακούφιση από το στρες
Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους. Το άγγιγμα και το αγκάλιασμα απελευθερώνουν ορμόνες που προάγουν συναισθήματα χαλάρωσης και ικανοποίησης.

Το σεξ μετά την εμμηνόπαυση κάνει καλό στον κόλπο σας
Η κολπική ατροφία είναι μία πραγματικότητα. Χωρίς αυξημένη ροή αίματος στον κόλπο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε κολπική ατροφία. Η λύση? Η σεξουαλική δραστηριότητα κατά την περιεμμηνόπαυση και μετά την εμμηνόπαυση βοηθά στη διατήρηση της ροής του αίματος που απαιτείται για τη διατήρηση της υγείας του κολπικού ιστού.

Δυναμώνει το πυελικό έδαφος
Περίπου το 30 τοις εκατό των γυναικών εμφανίζουν ακράτεια κάποια στιγμή στη ζωή τους, συνήθως μετά τον τοκετό και μετά την εμμηνόπαυση. Οι ασκήσεις Kegel είναι ένας τρόπος για να νικήσετε την ακράτεια. Ο άλλος τρόπος; Τακτικό σεξ. Όταν έχετε οργασμό, συστέλλετε τους μύες του πυελικού εδάφους.

Ανεβάζει τον καρδιακό σου ρυθμό
Ναι, το σεξ μετράει ως άσκηση. Αν και δεν αντικαθιστά το γυμναστήριο ή το τρέξιμο, το σεξ ανεβάζει τον καρδιακό σας ρυθμό και καίει περίπου 5 θερμίδες ανά λεπτό.

Το σεξ θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα
Ο αγώνας ύπνου για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση είναι σύνηθες φαινόμενο, με το 56 τοις εκατό των γυναικών να δηλώνουν ότι κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες τη νύχτα και το 31% να αναφέρει ότι δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Μεταξύ της νυχτερινής εφίδρωσης και άλλων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, η ξεκούραση είναι αδύνατη. Όμως, σύμφωνα με το sleep.org, το σεξ ενισχύει την ωκυτοκίνη και μειώνει την κορτιζόλη και οι οργασμοί απελευθερώνουν προλακτίνη. Το αποτέλεσμα είναι μια κατάσταση υπνηλίας που οδηγεί τελικά σε έναν βαθύτερο, πιο ξεκούραστο ύπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σύνδρομο υπερδραστήριας κύστης σε γυναίκες αυξάνει με την ηλικία

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Οι αλλαγές στην εμμηνόπαυση δεν χρειάζεται απαραίτητα να "πειράξουν" τη σεξουαλική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα δημοσκόπηση για την ερωτική ζωή των γυναικών 50+

Δημοσκόπηση: Πολλές γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές μέχρι τα 70 τους, αλλά για άλλες, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα χρόνια προβλήματα υγείας παρεμποδίζουν την ερωτική τους ζωή.

Τα εσώρουχα που έχουν εγκριθεί από τον FDA των ΗΠΑ θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο ΣΜΝ κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ

Η Melanie Cristol είπε ότι της ήρθε η ιδέα για το εσώρουχο αφού ανακάλυψε στον μήνα του μέλιτος το 2014 ότι είχε μια λοίμωξη που θα μπορούσε να μεταδοθεί σεξουαλικά.

Όταν η έκτρωση προϋποθέτει ταξίδι, περισσότερες γυναίκες παραιτούνται από το δικαίωμα

ΗΠΑ αμβλώσεις: Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων προκειμένου οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε δομές που πραγματοποιούν εκτρώσεις, θα αποδειχθούν πιθανότατα ένα σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο για ορισμένες γυναίκες, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του δικαιώματος των Πολιτειών να απαγορεύσουν ή να μειώσουν τις αμβλώσεις, καταλήγει μια νέα μελέτη.

Αντιμετωπίζοντας το σεξουαλικό σας άγχος

Σεξ ανησυχία: Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν άγχος είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Οι παράγοντες που διαμορφώνουν αυτό το αρνητικό συναίσθημα είναι είναι κυρίως προσωπικοί και κοινωνικοί. Διαβάστε παρακάτω πώς θα τους αντιμετωπίσετε.

H σεξουαλική ζωή βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής;

Οργασμός ακμή: Η σεξουαλική δραστηριότητα συμβάλλει θετικά στη λειτουργία της υγείας. Με το σεξ, οι ορμόνες αυξάνονται απομακρύνοντας έτσι τις τοξίνες. Για τον λόγο αυτό, έχει παρατηρηθεί ότι η μείωση της ακμής σχετίζεται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Aντιμετωπίστε τις ερωτήσεις των παιδιών σας για το σεξ

Γονείς και έφηβοι: Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι μία δύσκολη διαδικασία για τους γονείς. Ωστόσο, είναι κάτι που πρέπει να κάνουν και οι δύο για να αποκτήσουν τα παιδιά τους μία υγιή προσέγγιση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Γονείς, προετοιμαστείτε καταλλήλως!