Πολιτική Φαρμάκoυ

BDSI: Επεκτείνεται στη Νευρολογία με την εξαγορά του ELYXYB για τη θεραπεία της ημικρανίας

BDSI: Επεκτείνεται στη Νευρολογία με την εξαγορά του ELYXYB για τη θεραπεία της ημικρανίας

BDSI: Το ELYXYB είναι το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον FDA έτοιμο προς χρήση πόσιμο διάλυμα για την θεραπεία της οξείας ημικρανίας, με ή χωρίς αύρα, σε ενήλικες. Η BDSI σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ELYXYB εντός του επόμενου μήνα.

Η BioDelivery Sciences International επεκτείνει και εδραιώνει τη δράση της στον τομέα της νευρολογίας, μέσω της εξαγοράς του φαρμάκου ELYXYB™, το οποίο στοχεύει στη θεραπεία της οξείας ημικρανίας και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του επόμενου μήνα.  Η BioDelivery Sciences International, Inc. (NASDAQ: BDSI), μια αναπτυσσόμενη φαρμακευτική εταιρεία που ειδικεύεται στις περιπτώσεις ασθενών που ζουν με χρόνιες παθήσεις, ανακοίνωσε την 9η Σεπτεμβρίου ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά των δικαιωμάτων για το ELYXYB™ (πόσιμο διάλυμα celecoxib) από την Dr. Reddy’s Laboratories Limited σε ΗΠΑ και Καναδά. Το ELYXYB είναι το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον FDA έτοιμο προς χρήση πόσιμο διάλυμα για την θεραπεία της οξείας ημικρανίας, με ή χωρίς αύρα, σε ενήλικες. Η BDSI σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ELYXYB εντός του επόμενου μήνα.

Επιπλέον, η φαρμακευτική εταιρεία σχεδιάζει να διεξαγάγει παιδιατρική μελέτη για το ELYXYB, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει και ενδεχόμενα να δώσει λύση στις ανάγκες παιδιών και εφήβων ασθενών που υποφέρουν από κρίσεις ημικρανίας.

Η ημικρανία είναι μια εξουθενωτική ασθένεια. Μόνο στις ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι σχεδόν 40 εκατομμύρια ανθρώποι υποφέρουν από ημικρανία. Πολλοί πάσχοντες με ημικρανία αναζητούν θεραπείες που παρέχουν ανακούφιση γρήγορα και εύκολα. «Η διαθεσιμότητα του ELYXYB αντιπροσωπεύει μια σημαντική θεραπευτική εξέλιξη για τη θεραπεία της οξείας ημικρανίας», δήλωσε ο Richard Lipton, MD, με έδρα στην Νευρολογία στο Albert Einstein College of Medicine και Διευθυντής του Κέντρου Κεφαλαλγίας Montefiore και ένας από τους κλινικούς ερευνητές για τις μελέτες ELYXYB. «Με ταχεία έναρξη δράσης και ένα μοναδικό, έτοιμο προς χρήση πόσιμο διάλυμα, το ELYXYB παρέχει μια βολική, γρήγορη επιλογή θεραπείας ανακούφισης για να βοηθήσει τους ασθενείς να επιστρέψουν στη λειτουργικότητα της καθημερινής τους ζωής».

Το ELYXYB είναι ένα πόσιμο διάλυμα celecoxib, που βελτιώνει τη διαλυτότητα και τη βιοδιαθεσιμότητα του φαρμάκου οδηγώντας σε καλύτερη απορρόφηση. Αυτό επιτρέπει τη χορήγηση χαμηλότερης δόσης φαρμάκου για την θεραπεία σε σχέση με μια συμβατική από το στόμα στερεή μορφή φαρμάκου. Για τους ενήλικες ασθενείς που υποφέρουν από τις εξουθενωτικές και διασπαστικές επιπτώσεις της ημικρανίας, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για αξιόπιστες και αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές. Το πόσιμο μονοδοσικό διάλυμα ELYXYB διευκολύνει τους ασθενείς να το λαμβάνουν αμέσως μετά την εμφάνιση των οξέων κρίσεων ημικρανίας.

«Οι βασικές μελέτες της ELYXYB έδειξαν ότι το ποσοστό των ασθενών που ανακουφίστηκαν από τα πιο ενοχλητικά συμπτωμάτα (MBS) δύο ώρες μετά τη δόση ήταν σημαντικά μεγαλύτερο για εκείνους τους ασθενείς που έλαβαν ELYXYB έναντι αυτών που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Η μελέτη 2 έδειξε ότι το ποσοστό των ασθενών που απελευθερώθηκαν από τον πονοκέφαλο δύο ώρες μετά τη δόση ήταν σημαντικά μεγαλύτερο για εκείνους που έλαβαν το φάρμακο ELYXYB έναντι αυτών που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Τα δεδομένα έδειξαν επίσης σημαντική ταχύτητα έναρξης της δράσης – επιτεύχθηκε σε περίπου 60 λεπτά», δήλωσε ο Thomas Smith, MD, Chief Medical Officer στο BDSI. «Η BDSI ανυπομονεί να επεκτείνει τη δράση της στην Ημικρανία και να εμβαθύνει τη δέσμευσή της στη φιλοσοφία της που είναι: πρώτα οι ασθενείς μας». «Η εξαγορά του ELYXYB αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο βήμα για την οικοδόμηση της παρουσίας μας στη Νευρολογία», δήλωσε ο Jeff Bailey, Διευθύνων Σύμβουλος της BDSI.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσουμε μια ημικρανία;

Ο αντίκτυπος της ημικρανίας με αύρα στην κίνηση

Στοχευμένες αλλαγές στην καθημερινότητα επιφέρουν εξάλειψη της ημικρανίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσημο δείπνο για τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ»

40 χρόνια ΣΦΕΕ: Με κεντρικό μήνυμα "Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία" ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πραγματοποίησε επίσημο δείπνο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των ΜΜΕ και της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΣΦΕΕ: Στάσιμη η φαρμακευτική δαπάνη από το 2014-Τι αιτούνται οι Φαρμακοβιομήχανοι

ΣΦΕΕ: Στη χώρα μας, η Πολιτεία επενδύει για τη φαρμακευτική δαπάνη 26% λιγότερους πόρους από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και 47% λιγότερους από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ως εκ τούτου η δαπάνη δεν επαρκεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ άλλων, και αιτούνται την αγαστή συνεργασία της Πολιτείας για να καλυφθούν τα κενά που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση.

Μείωση υπερφορολόγησης και έλεγχο συνταγογράφησης ζητά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

ΠΕΦ: Τα δεδομένα της φαρμακευτικής δαπάνης είναι καταλυτικά και δείχνουν ότι η αύξηση του clawback οφείλεται στην ανεξέλεγκτη υποκατάσταση των οικονομικών φαρμάκων από νεότερα ακριβότερα.

PIF Greece : Μέτρα ενάντια στη φαρμακευτική καινοτομία και την υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών

'' Τα μέτρα φαρμακευτικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Σχέδιο Νόμου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι απολύτως βραχυπρόθεσμα και στοχεύουν στην απλή λογιστική μεταφορά και μετονομασία βάρους των υπερβάσεων από το clawback στα rebates. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν οδηγούν στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών και δεν συνάδουν με τη δέσμευση της χώρας για μείωση του Clawback την επόμενη τετραετία. Παράλληλα επιβαρύνουν δυσανάλογα τα καινοτόμα φάρμακα, ενώ παρέχουν αυξημένη προστασία στις ήδη πολύ υψηλές τιμές των γενοσήμων.'' , τονίζει το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος (PIF Greece).

Κατατέθηκε η τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη

Κατατέθηκε η τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη στο νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».