Σεξουαλική Υγεία

Προστατίτιδα Σεξ: Μπορεί το σεξ να επιδεινώσει την προστατίτιδα; [vid]

Προστατίτιδα Σεξ: Μπορεί το σεξ να επιδεινώσει την προστατίτιδα; [vid]

Προστατίτιδα Σεξ: Βάσει των ειδικών, στις περισσότερες περιπτώσεις, το σεξ δεν θα επιδεινώσει την προστατίτιδα. Ωστόσο, ορισμένοι άνδρες που έχουν προστατίτιδα παρουσιάζουν πόνο κατά την εκσπερμάτωση. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόλαυση από το σεξ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, η προστατίτιδα είναι ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη φλεγμονή του προστάτη. Ο όρος είναι πολύ γενικός και δεν περιγράφει με λεπτομέρεια όλο το φάσμα των κλινικών εκδηλώσεων που μπορεί να συνδέονται με φλεγμονή του προστάτη.

Η προστατίτιδα είναι μια πολύ συχνή πάθηση που ταλαιπωρεί πολλούς άντρες όλων των ηλικιών. Ειδικότερα, είναι η πιο συχνή ουρολογική πάθηση σε άντρες κάτω των 50 ετών και η τρίτη πιο συχνή μετά την ηλικία των 50 ετών. Υπάρχουν διαφορετικά είδη προστατίτιδας:

  • Η οξεία βακτηριακή προστατίτιδα
  • Η χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα
  • Η χρόνια προστατίτιδα μη βακτηριακή
  • Η ασυμπτωματική φλεγμονώδης προστατίτιδα

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της προστατίτιδας;

  • Πόνος στη λεκάνη, στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, στην ηβική περιοχή, στους όρχεις, στο εσωτερικό μέρος των μηρών και τους γλουτούς
  • Συχνουρία
  • Ενόχληση κατά την ούρηση
  • Πυρετός
  • Ρίγος
  • Παρατεταμένο αίσθημα κόπωσης

 

Μπορεί το σεξ να επιδεινώσει την προστατίτιδα;

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αποφεύγετε το σεξ, εάν έχετε προστατίτιδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, συνήθως, το σεξ δεν θα επιδεινώσει την προστατίτιδα. Ωστόσο, ορισμένοι άνδρες που έχουν προστατίτιδα παρουσιάζουν πόνο κατά την εκσπερμάτωση. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόλαυση τους από την σεξουαλική εμπειρία.

Είναι μεταδοτική η αιτία που προκαλεί την προστατίτιδα;

Η προστατίτιδα προκαλείται συχνά από βακτηριακές λοιμώξεις, αλλά συνήθως δεν προκαλείται από κάτι που μπορεί να μεταδοθεί στον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του σεξ. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η προστατίτιδα προκαλείται από σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε το σεξ, μέχρι να δείτε το γιατρό σας, εάν έχετε σημάδια ή συμπτώματα ΣΜΝ, όπως πληγές στα γεννητικά σας όργανα.

Η προστατίτιδα – και άλλες καταστάσεις με παρόμοια συμπτώματα – έχουν πολλές πιθανές αιτίες. Μερικές από αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες εάν δεν αντιμετωπιστούν. Για τον λόγο αυτόν, εάν έχετε πυελικό πόνο, δύσκολη ή επώδυνη ούρηση, επώδυνη εκσπερμάτωση, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας.

Ακολουθεί βίντεο για την χρόνια προστατίτιδα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Το 57% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει κάνει τουλάχιστον 1 δόση

Όταν το παιδί παραπονιέται συχνά ότι είναι κουρασμένο

Όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο καλύτερα θυμάστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι μπορεί να βοηθήσει στην ουρολοίμωξη;

Λοιμώξεις ουροποιητικού: Όχι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και τα ροφήματά σας έχουν μεγάλη επίδραση στην υγεία της ουροδόχου κύστης και στην αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

Πέντε σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να είχατε μάθει στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - αλλά μάλλον δεν τα μάθατε

Ούτε θα έχετε διδαχθεί για το πώς παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το βάρος, η διατροφή και η άσκηση, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Επίσης, δεν διδαχθήκαμε για το πόσο συνηθισμένα είναι τα προβλήματα γονιμότητας των ανδρών και πώς μπορεί επίσης να μειωθεί με την ηλικία.

Το λιγότερο "επικίνδυνο" σεξ της πρώιμης πανδημίας εξακολουθεί να είναι εμφανές ένα χρόνο μετά το πρώτο κλείδωμα στη Βρετανία

"Τα δεδομένα αυτά υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των συμπεριφορών πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων, στην παροχή δωρεάν ή χαμηλού κόστους προφυλακτικών, στην κάλυψη των καθυστερήσεων στην παροχή υπηρεσιών, στη συμβουλευτική για σεξουαλικές δυσκολίες και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων που έχασαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας".

Πολλά υποσχόμενη η μείωση της HDL χοληστερόλης στην υπογονιμότητα

Χοληστερόλη υπογονιμότητα: Επιστήμονες ανέτρεψαν την υπογονιμότητα μειώνοντας τη χοληστερόλη με μια βακτηριακή πρωτεΐνη, συνδέοντας την υψηλή χοληστερόλη με τη γυναικεία υπογονιμότητα.

Παράγοντες που βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής σας ευεξίας

Sex wellness: Έχει να κάνει με το επίπεδο των σεξουαλικών σας σχέσεων, το πώς νιώθετε και σκέφτεστε για το σώμα σας και τη σεξουαλικότητά σας, και τους κοινωνικούς περιορισμούς που σας εμποδίζουν να κάνετε το είδος της σεξουαλικής ζωής που επιθυμείτε.