Σεξουαλική Υγεία

Προφυλακτικά χρήση: Τί πρέπει να προσέξουμε;

Προφυλακτικά χρήση: Τί πρέπει να προσέξουμε;

Προφυλακτικά Χρήση: Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, τα ζευγάρια κάνουν αρκετά και σημαντικά λάθη στη χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης με αποτέλεσμα να μην προστατεύονται επαρκώς και να φλερτάρουν με τον ιό του Aids και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το κλειδί για μια υγιή σεξουαλική ζωή είναι η ενημέρωση για τη σωστή χρήση αλλά και η καλή φροντίδα των προφυλακτικών.

Οδηγίες αποθήκευσης

Κρατήστε τα προφυλακτικά σας σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από αιχμηρά αντικείμενα και άμεσο ηλιακό φως. Μην τα φυλάσσετε στην τσέπη, το αυτοκίνητο ή το μπάνιο σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα  επειδή η υπερβολική θερμότητα και υγρασία μπορεί να βλάψει τα προφυλακτικά με την πάροδο του χρόνου.

Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τρύπες στη συσκευασία πριν ανοίξετε το προφυλακτικό σας. Εάν ένα προφυλακτικό είναι σκισμένο, στεγνό, άκαμπτο ή κολλώδες, είναι καλύτερα να το πετάξετε.

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε σωστά

Τα περισσότερα προφυλακτικά προ-λιπαίνονται, αλλά η προσθήκη επιπλέον λιπαντικού με βάση το νερό ή σιλικόνης μπορεί να τα βοηθήσει να μην σπάσουν. Μια καλή ιδέα θα ήταν να βάλετε μερικές σταγόνες  στην άκρη του προφυλακτικού σας προτού το τυλίξετε ή αφού το φορέσετε.

Μην χρησιμοποιείτε τίποτα που περιέχει λάδι όπως βαζελίνη πετρελαίου, λοσιόν, βρεφικό λάδι, βούτυρο ή μαγειρικά έλαια. Το λάδι καταστρέφει τα προφυλακτικά λατέξ και μπορεί να προκαλέσει σκίσιμο.

Η χρήση τους βήμα προς βήμα

  • Ανοίγουμε τη συσκευασία του προφυλακτικού και βεβαιωνόμαστε ότι δεν έχει λήξει
  • «Τεντώνουμε» το προφυλακτικό αν είναι «τυλιγμένο»
  • Το εφαρμόζουμε και προσέχουμε να υπάρχει κενό κάτω από τη «μύτη» του, ώστε να υπάρχει χώρος για να συλλεχθεί το σπέρμα
  • Αφαιρούμε το χρησιμοποιημένο προφυλακτικό τυλίγοντάς το από κάτω προς τα πάνω προσεκτικά, ώστε το σπέρμα να παραμείνει μέσα σ΄αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε πόσο ασφαλή είναι τα λιπαντικά βοηθήματα στο σεξ

Πως λειτουργούν τα προφυλακτικά με σπερματοκτόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Καρκίνος: Οι τύποι του HPV που προκαλούν καρκίνο μεταδίδονται μέσω της οικείας επαφής με το δέρμα, οπότε κυρίως μέσω σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Ο πιο κοινός καρκίνος HPV στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στους άνδρες, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος HPV είναι ο καρκίνος του λαιμού, αν και οι γυναίκες μπορούν να τον εμφανίσουν επίσης. Παρουσιάζεται στο στοματοφάρυγγα, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού και των αμυγδαλών.

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Sex tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Σεξ: Οι γυναίκες έχουν εσωτερικά γεννητικά όργανα. Αυτό, σε συνδυασμό με αρκετά μπερδεμένα μηνύματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που πήραν από την παιδική τους ηλικία, τις κάνει να μην απελευθερώνουν όλο το πάθος τους.

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Αιτίες που συντελούν στο φαινόμενο

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών;

Κάπνισμα και σεξ: Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την στύση ενός άνδρα, είναι το κάπνισμα. Το κάπνισμα ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα, σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο για μετρίου και σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία.