Σεξουαλική Υγεία

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του. 

Τα προφυλακτικά που έχουν λήξει είναι συχνά πιο ξηρά και πιο αδύναμα, επομένως είναι πιο πιθανό να σπάσουν κατά τη σεξουαλική επαφή. Αυτό θέτει σε εσάς και τον σύντροφό σας σε κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ) ή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Τα αρσενικά προφυλακτικά που δεν έχουν λήξει είναι περίπου 98% αποτελεσματικά εάν τα χρησιμοποιείτε τέλεια κάθε φορά που κάνετε σεξ. Κανείς δεν είναι τέλειος, ωστόσο, τα ανδρικά προφυλακτικά που δεν έχουν λήξει είναι στην πραγματικότητα περίπου 85% αποτελεσματικά.

Γιατί λήγουν τα προφυλακτικά

  • Τα προφυλακτικά λήγουν όπως και πολλά άλλα ιατρικά προϊόντα. Ορισμένοι παράγοντες, ωστόσο, επηρεάζουν γιατί και πόσο γρήγορα λήγουν.

Αποθήκευση

  • Η φθορά από χρόνια που δαπανάται σε τσέπη, πορτοφόλι, πορτοφόλι ή κουτί με γάντι μπορεί να λειτουργήσει με δύναμη. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε τα προφυλακτικά αποθηκευμένα σε ασφαλές μέρος – κατά προτίμηση όχι στο μπάνιο σας – μακριά από θερμότητα, υγρασία και τυχόν αιχμηρά αντικείμενα.

Υλικά

  • Ο τύπος υλικού που προτιμάτε κάνει τη διαφορά στο πόσο γρήγορα λήγουν επίσης. Φυσικά υλικά όπως το δέρμα του αρνιού διασπώνται ταχύτερα από τα συνθετικά υλικά όπως το λατέξ και η πολυουρεθάνη.

Πρόσθετα

  • Χημικά πρόσθετα όπως το σπερματοκτόνο μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού κατά αρκετά χρόνια. Το σπερματοκτόνο διαρκεί έως και δύο χρόνια για τη χρήση προφυλακτικών λατέξ και πολυουρεθάνης.
  • Δεν είναι σαφές εάν το λιπαντικό ή τα πρόσθετα αρώματα επηρεάζουν τη λήξη, επομένως προσέξτε. Εάν δείτε σημάδια φθοράς ή παρατηρήσετε ασυνήθιστη μυρωδιά, πετάξτε το προφυλακτικό και πάρτε ένα νέο.
Προφυλακτικά από Λατέξ και πολυουρεθάνη
  • Τα φυσικά προφυλακτικά λατέξ και πολυουρεθάνης έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μπορούν να διαρκέσουν έως και πέντε χρόνια, και είναι πιο ανθεκτικά από κάποια άλλα προφυλακτικά έναντι της φθοράς.
  • Αυτά τα προφυλακτικά έχουν ελαφρώς μικρότερη διάρκεια ζωής – μόλις τρία χρόνια – όταν συσκευάζονται με σπερματοκτόνο. Αν και το σπερματοκτόνο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο κατά της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, προκαλεί ταχύτερη αποικοδόμηση του λατέξ και της πολυουρεθάνης.

Ακολουθεί βίντεο για τα προφυλακτικά

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα - Τι λένε οι ειδικοί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε χρόνια μετά, πώς το #MeToo συγκλόνισε τον κόσμο

Η οργάνωση Times Up, η οποία διεξάγει εκστρατείες για την κακοποίηση στην κινηματογραφική βιομηχανία, δημιουργεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την εξέταση καταγγελιών, παρόμοια με τις αρχές προτύπων για τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.