Σεξουαλική Υγεία

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του. 

Τα προφυλακτικά που έχουν λήξει είναι συχνά πιο ξηρά και πιο αδύναμα, επομένως είναι πιο πιθανό να σπάσουν κατά τη σεξουαλική επαφή. Αυτό θέτει σε εσάς και τον σύντροφό σας σε κίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων (ΣΜΝ) ή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Τα αρσενικά προφυλακτικά που δεν έχουν λήξει είναι περίπου 98% αποτελεσματικά εάν τα χρησιμοποιείτε τέλεια κάθε φορά που κάνετε σεξ. Κανείς δεν είναι τέλειος, ωστόσο, τα ανδρικά προφυλακτικά που δεν έχουν λήξει είναι στην πραγματικότητα περίπου 85% αποτελεσματικά.

Γιατί λήγουν τα προφυλακτικά

  • Τα προφυλακτικά λήγουν όπως και πολλά άλλα ιατρικά προϊόντα. Ορισμένοι παράγοντες, ωστόσο, επηρεάζουν γιατί και πόσο γρήγορα λήγουν.

Αποθήκευση

  • Η φθορά από χρόνια που δαπανάται σε τσέπη, πορτοφόλι, πορτοφόλι ή κουτί με γάντι μπορεί να λειτουργήσει με δύναμη. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε τα προφυλακτικά αποθηκευμένα σε ασφαλές μέρος – κατά προτίμηση όχι στο μπάνιο σας – μακριά από θερμότητα, υγρασία και τυχόν αιχμηρά αντικείμενα.

Υλικά

  • Ο τύπος υλικού που προτιμάτε κάνει τη διαφορά στο πόσο γρήγορα λήγουν επίσης. Φυσικά υλικά όπως το δέρμα του αρνιού διασπώνται ταχύτερα από τα συνθετικά υλικά όπως το λατέξ και η πολυουρεθάνη.

Πρόσθετα

  • Χημικά πρόσθετα όπως το σπερματοκτόνο μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού κατά αρκετά χρόνια. Το σπερματοκτόνο διαρκεί έως και δύο χρόνια για τη χρήση προφυλακτικών λατέξ και πολυουρεθάνης.
  • Δεν είναι σαφές εάν το λιπαντικό ή τα πρόσθετα αρώματα επηρεάζουν τη λήξη, επομένως προσέξτε. Εάν δείτε σημάδια φθοράς ή παρατηρήσετε ασυνήθιστη μυρωδιά, πετάξτε το προφυλακτικό και πάρτε ένα νέο.
Προφυλακτικά από Λατέξ και πολυουρεθάνη
  • Τα φυσικά προφυλακτικά λατέξ και πολυουρεθάνης έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μπορούν να διαρκέσουν έως και πέντε χρόνια, και είναι πιο ανθεκτικά από κάποια άλλα προφυλακτικά έναντι της φθοράς.
  • Αυτά τα προφυλακτικά έχουν ελαφρώς μικρότερη διάρκεια ζωής – μόλις τρία χρόνια – όταν συσκευάζονται με σπερματοκτόνο. Αν και το σπερματοκτόνο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο κατά της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, προκαλεί ταχύτερη αποικοδόμηση του λατέξ και της πολυουρεθάνης.

Ακολουθεί βίντεο για τα προφυλακτικά

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα - Τι λένε οι ειδικοί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ADHD, η οποία είναι επίσης γνωστή ως διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD), αν και αυτό θεωρείται παρωχημένος όρος. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων μπορεί να αναγνωρίσει τον όρο, αλλά δεν ξέρει τι συνεπάγεται ή ακόμα και τι σημαίνει.

Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Κολπικές μολύνσεις : Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι αρκετά κοινός η κατάσταση της υγείας. Μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κολπική απόρριψη , δυσφορία κατά την ούρηση και φαγούρα και κάψιμο στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να το καθιστούν άβολο να κάνουμε σεξ.

Συμβουλές για να χαρείτε το σεξ στην τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον/την σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.

Σεξουαλική ζωή : Tips για να αποκτήσετε απόγονο

Σεξουαλική ζωή : Εάν δεν έχετε συλλάβει ακόμα, μπορεί να έχετε ακούσει φήμες για πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να επηρεάσετε το φύλο του μωρού σας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε λύσεις για να το πετύχετε.