Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Πορνό συνέπειες: Καταστροφικές συνέπειες της παρακολούθησης πολλών πορνό για τη σεξουαλική σας ζωή

Πορνό συνέπειες: Καταστροφικές συνέπειες της παρακολούθησης πολλών πορνό για τη σεξουαλική σας ζωή

Πορνό συνέπειες: Από αταίριαστες επιθυμίες έως μη ρεαλιστικές προσδοκίες, εδώ είναι μερικές παρενέργειες της υπερβολικής παρακολούθησης πορνό στη σεξουαλική σας ζωή.

Από αταίριαστες επιθυμίες έως μη ρεαλιστικές προσδοκίες, εδώ είναι μερικές παρενέργειες της υπερβολικής παρακολούθησης πορνό στη σεξουαλική σας ζωή. Είτε πρόκειται για έναν οδηγό για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είτε ως απλό μέσο για να αποκτήσουν αυτή τη βιασύνη ντοπαμίνης και να διεγερθούν σεξουαλικά, οι άνθρωποι έχουν τους δικούς τους λόγους να παρακολουθούν πορνό. Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τους λόγους είναι απολύτως αβλαβείς, η παρακολούθηση υπερβολικού πορνό μπορεί να είναι επιβλαβής για τη σεξουαλική σας ζωή. Σε μια μελέτη του 2018, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy, αναφέρθηκε ότι τα άτομα που παρακολουθούσαν πάρα πολύ πορνό ήταν δυσαρεστημένα με τη σεξουαλική τους ζωή.

Γιατί οι άνθρωποι παρακολουθούν πορνό;

Για να κατανοήσουμε πώς η παρακολούθηση πορνό επηρεάζει τη ζωή μας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε γιατί οι άνθρωποι τείνουν να απολαμβάνουν την παρακολούθηση πορνό. Ο Niyatii N Shah, σεξουαλικός παιδαγωγός, σύμβουλος, συγγραφέας και προπονητής οικειότητας, λέει ότι είναι τόσο φυσικό όσο οι άνθρωποι οδηγούνται στο σεξ. Όταν αισθανόμαστε σεξουαλικά διέγερση (διέγερση), ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει μια χημική ουσία που ονομάζεται ντοπαμίνη, η οποία είναι σαν ένας αγγελιοφόρος για την καλή αίσθηση. Μας κάνει να νιώθουμε ευχαρίστηση και μας ανταμείβει για πράγματα που το σώμα μας θεωρεί σημαντικά. Αυτό περιλαμβάνει σεξουαλικές δραστηριότητες.

Εκτός από αυτό, το πορνό συμβάλλει σε ψυχολογικούς παράγοντες όπως η φαντασία και η φαντασία. «Η παρακολούθηση πορνό μπορεί να είναι σαν να μπαίνεις σε έναν φανταστικό κόσμο όπου οι άνθρωποι μπορούν να εξερευνήσουν τα όνειρά τους και να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Είναι σαν να έχεις έναν ελεγχόμενο χώρο για να σκεφτείς πράγματα που μπορεί να μην συμβούν στην πραγματική ζωή», λέει ο Shah. Η παρακολούθηση πορνό είναι επίσης ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από το άγχος για μερικούς ανθρώπους. «Όταν ενθουσιαζόμαστε σεξουαλικά, απελευθερώνονται ενδορφίνες. Αυτές οι ορμόνες μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα φυσικό κουμπί ανακούφισης από το στρες, κάνοντας μας να νιώθουμε πιο χαλαροί», εξηγεί ο Shah.

Είναι κακό για τις σχέσεις η παρακολούθηση πορνό;

Ο αντίκτυπος της πορνογραφίας στις σεξουαλικές σχέσεις είναι ένα σύνθετο και διαφοροποιημένο θέμα. Αν και δεν είναι θεμελιωδώς επιζήμια, η υπερβολική ή μη ρεαλιστική κατανάλωση πορνό μπορεί ενδεχομένως να δημιουργήσει προκλήσεις στις στενές σχέσεις. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το πορνό μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την οικειότητα στην σχέση;

Γιατί η πορνεία δεν πρέπει ποτέ να νομιμοποιηθεί

Πέντε τρόποι για να κάνετε εντυπωσιακό εικονικό σεξ

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ζευγάρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος θεωρείται ο τέλειος σεξουαλικός σύντροφος;

Σεξουαλικός σύντροφος: Η έννοια του «τέλειου σεξουαλικού συντρόφου» είναι εξαιρετικά υποκειμενική και ποικίλλει ευρέως μεταξύ των ατόμων, επηρεαζόμενη από προσωπικές προτιμήσεις, πολιτισμικό υπόβαθρο και ατομικές εμπειρίες.

Τι να πείτε στον γιο σας αν καταλάβετε ότι πρόκειται να κάνει σεξ πρώτη φορά;

Σεξ αγόρι: Η συζήτηση με τον γιο σας για το σεξ, ειδικά αν υποψιάζεστε ότι πρόκειται να έχει την πρώτη του σεξουαλική εμπειρία, είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ασφάλειά του

Κάνει καλό το σεξ σε στρεσογόνες στιγμές;

Σεξ άγχος: Η ενασχόληση με τη σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ανακούφιση από το στρες, προσφέροντας πολλά οφέλη για τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική υγεία.

Πώς να δείξετε σε κάποιον ότι σας ελκύει σεξουαλικά μεσα από τα social;

Social ενδιαφέρον: Η έκφραση σεξουαλικού ενδιαφέροντος μέσω των social απαιτεί μια ισορροπία λεπτότητας και αμεσότητας, διασφαλίζοντας ότι οι προθέσεις σας είναι σαφείς χωρίς να ξεπερνάτε κανένα όριο.

Close Icon