Σεξουαλική Υγεία

Παχυσαρκία γονιμότητα: Η απώλεια βάρους βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Παχυσαρκία γονιμότητα: Η απώλεια βάρους βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Παχυσαρκία γονιμότητα: Όταν οι άνδρες χάνουν τα περιττά κιλά και διατηρούν την απώλεια, τα οφέλη για την υγεία μπορεί να επεκταθούν μέχρι και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η μελέτη, σε σχεδόν 50 άνδρες με παχυσαρκία, διαπίστωσε ότι όσοι έχασαν βάρος ακολουθώντας μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων βελτίωσαν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους κατά περίπου 40%. Αλλά για να διατηρήσουν τα αποτελέσματα θα πρέπει να διατηρήσουν την απώλεια βάρους. Και σε αυτή την περίπτωση, η απώλεια βάρους ήταν αρκετά σημαντική: Μετά από μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων οκτώ εβδομάδων, οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν χάσει κατά μέσο όρο 36 κιλά.

Τόσο η απώλεια βάρους όσο και η αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων ήταν ταχεία — και εντυπωσιακή, σύμφωνα με τον Δρ Μπόμπι Νατζάρι, έναν ουρολόγο που εξέτασε τα ευρήματα. «Εντυπωσιάστηκα από τον αντίκτυπο στον αριθμό των σπερματοζωαρίων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Najari, επίκουρος καθηγητής και διευθυντής του Προγράμματος Ανδρικής Υπογονιμότητας στο NYU Langone Health στη Νέα Υόρκη. Είπε ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι άνδρες στον πραγματικό κόσμο θα μπορούσαν να επιτύχουν αυτό το είδος απώλειας βάρους — και να το κρατήσουν. Αλλά το σημαντικότερο όλων, είπε ο Najari, είναι ότι η απώλεια περιττών κιλών μέσω της διατροφής και της άσκησης μπορεί να έχει ρόλο στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Μια σειρά από μελέτες έχουν συνδέσει την παχυσαρκία με τη χαμηλότερη ποιότητα σπέρματος. Η νέα μελέτη — που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Human Reproduction — εξέτασε αν η απώλεια βάρους μπορεί να το αλλάξει αυτό. Στη μελέτη συμμετείχαν 47 άνδρες με παχυσαρκία ηλικίας μεταξύ 20 και 63 ετών που ακολούθησαν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων — 800 θερμίδες την ημέρα — για οκτώ εβδομάδες. Μετά, χωρίστηκαν τυχαία σε μία από τις τέσσερις ομάδες για μια φάση συντήρησης ενός έτους: μία ομάδα ασκήθηκε, η άλλη έλαβε ένα φάρμακο για τον διαβήτη που μερικές φορές χρησιμοποιείται για απώλεια βάρους, η τρίτη ασκήθηκε και λάμβανε το φάρμακο και η τέταρτη δεν έκανε τίποτα από τα δύο. Όσοι ασκούνταν, έλαβαν συστάσεις να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας άσκησης, όπως γρήγορο περπάτημα, κάθε εβδομάδα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά τη δίαιτα των οκτώ εβδομάδων, οι συμμετέχοντες όχι μόνο είχαν χάσει ένα σημαντικό ποσό βάρους, αλλά γενικά εμφάνισαν και ανάκαμψη της ποιότητας του σπέρματος. Ο μέσος αριθμός των σπερματοζωαρίων τους αυξήθηκε κατά 41%, και η συγκέντρωση του σπέρματος (πόσο πυκνά είναι τα σπερματοζωάρια) αυξήθηκε κατά 49%. Ένα χρόνο αργότερα, περίπου οι μισοί από τους άνδρες είχαν διατηρήσει την απώλεια βάρους- είτε μέσω άσκησης, είτε μέσω φαρμακευτικής αγωγής είτε και με τους δύο τρόπους. Είχαν επίσης διατηρήσει τους υψηλότερους αριθμούς και συγκεντρώσεις σπερματοζωαρίων. Αυτό δεν ίσχυε, ωστόσο, για τους άνδρες που ξαναπήραν το βάρος πίσω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χειρουργείο αντιμετωπίζει παχυσαρκία και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Πώς επηρεάζει η παχυσαρκία το σπέρμα;

Πώς επηρεάζει η βαριατρική την τεστοστερόνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.