Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός οφέλη: Υπερβαίνουν τη σεξουαλική ικανοποίηση!

Οργασμός οφέλη: Υπερβαίνουν τη σεξουαλική ικανοποίηση!

Οργασμός οφέλη: Γνωρίζουμε ότι οι οργασμοί προσφέρουν μεγάλη ευχαρίστηση, αλλά ακριβώς τη στιγμή που νόμιζες ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα – έκπληξη! Τα οφέλη του οργασμού υπερβαίνουν τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έρευνα γύρω από τα οφέλη των οργασμών είναι περιορισμένη λόγω της προκλητικής φύσης του θέματος- κανείς δεν έχει το ίδιο ακριβώς σώμα, επομένως ο καθένας θα έχει διαφορετική εμπειρία. «Πιθανότατα όλοι μπορούν να βιώσουν κλειτοριδικό οργασμό. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι όλοι έχουν βιώσει έναν οργασμό», λέει η Kameelah Phillips M.D., OB/GYN και ιδρύτρια του Calla Women’s Health στη Νέα Υόρκη. «Το να μπορείτε να ζήσετε έναν οργασμό με έναν σύντροφο ή μόνοι σας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό και συνιστάται. Τα άτομα πρέπει να καθορίσουν την προτεραιότητα που δίνουν στους οργασμούς. Ωστόσο, ενθαρρύνω έντονα τους ανθρώπους να υποστηρίξουν τη σεξουαλική τους ευχαρίστηση και να εξερευνήσουν μεθόδους για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τον οργασμό», τονίζει η Δρ Φίλιπς.

  • Οι οργασμοί μπορούν να τονώσουν τη διάθεσή σας

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, οι ειδικοί εξακολουθούν να το τονίζουν! «Το αγαπημένο μου πλεονέκτημα όλων είναι ότι κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, πολλές ορμόνες (όπως η ωκυτοκίνη, η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες) απελευθερώνονται στο σώμα και λειτουργούν ως δεσμευτικές ορμόνες για να προάγουν μεγαλύτερη ευτυχία και σύνδεση, δημιουργώντας έτσι μια βαθύτερη σχέση και προσωπική ικανοποίηση», λέει η Rashida Ahmed, παιδαγωγός σεξουαλικής ευεξίας και προπονήτρια οικειότητας με έδρα το Τορόντο του Καναδά. «Είναι ωραίο να νιώθεις καλά». Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσο καιρό διαρκεί αυτό το αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης έρευνας.

  • Οι οργασμοί μπορούν να ενισχύσουν τις σχέσεις

Ένας λόγος που η ερωτική σας ζωή μπορεί να μην πηγαίνει τόσο καλά θα μπορούσε να οφείλεται στην έλλειψη επίτευξης της απόλυτης σεξουαλικής ευχαρίστησης. «Πολλές γυναίκες θα πουν ότι αισθάνονται πολύ καλά για το σώμα τους, τους συντρόφους τους και για τη σχέση τους όταν η σεξουαλική πράξη προκαλεί οργασμό», λέει η Rachel Sussman L.C.S.W., θεραπεύτρια, coach και ειδικός σχέσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2016 διαπίστωσε επίσης ότι τα αποτελέσματα των οργασμών έπαιξαν ρόλο στη δημιουργία προσωπικών δεσμών. Η ποσότητα των διεγερτικών nευροδιαβιβαστών (οι χημικοί αγγελιοφόροι του σώματος) κι αυτών που ενείνουν το αίσθημα της δέσμευσης αυξάνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού σε όλο το σώμα και την κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η πιο ιδιαίτερη ερωτική ζώνη στο σώμα μας;

Τελικά, ο γυναικείος οργασμός είναι συχνό φαινόμενο;

Ο γυναικείος οργασμός είναι πιο απαραίτητος απ' ό,τι νομίζουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αλλάζει η λίμπιντο όταν περιμένετε παιδί;

Σεξουαλική ορμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Η σεξουαλική ορμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ποικίλλει ευρέως μεταξύ των γυναικών, επηρεαζόμενη από ορμονικές αλλαγές, σωματική δυσφορία και συναισθηματικούς παράγοντες.

Ενίσχυση της ανδρικής γονιμότητας

Οι γυναίκες έχουν γιατρό από την εφηβεία τους ως επί το πλείστον για την υγεία της περιόδου, τον έλεγχο των γεννήσεων και πολλά άλλα", δήλωσε ο Lipshultz. «Οι άνδρες συχνά δεν επισκέπτονται τακτικά έναν γιατρό και μέχρι να τους δούμε για ουρολογικά προβλήματα, αναπαραγωγικά προβλήματα ή γενικά για την υγεία τους, μπορεί να είναι πολύ αργά».

Close Icon