Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Ομόφυλα Ζευγάρια Ιταλία: Η αναπαράσταση της γέννησης του Ιησού με δύο μητέρες σοκάρει

Ομόφυλα Ζευγάρια Ιταλία: Η αναπαράσταση της γέννησης του Ιησού με δύο μητέρες σοκάρει

Στο ίδιο πνεύμα, η οργάνωση Pro-Vita & Famiglia τη χαρακτηρίζει ντροπιαστική και βλάσφημη και καλεί τον επίσκοπο του Αβελίνο να παρέμβει, υποστηρίζοντας ότι αυτή η φάτνη έρχεται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες της Εκκλησίας για την οικογένεια και νομιμοποιεί την ανατροφή παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου, καθώς και την παρένθετη μητρότητα.

Ομόφυλα Ζευγάρια Ιταλία: Θύελλα αντιδράσεων από συντηρητικούς καθολικούς κύκλους και πολιτικούς στην Ιταλία έχει ξεσηκώσει φάτνη στην εκκλησία του οικισμού Καποκαστέλο ντι Μερκολιάνο, στην επαρχία του Αβελίνο κοντά στη Νάπολη, που αναπαριστά τη γέννηση του Ιησού με δύο μητέρες, αντί για την παραδοσιακή εικόνα με τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

Ο ιερέας της εκκλησίας των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο χωριό, Βιταλιάνο Ντέλα Σάλα, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, υπεραμύνθηκε της απόφασης να στηθεί η συγκεκριμένη κατασκευή: «Με αυτή τη σκηνή, ήθελα να δείξω ότι πλέον οι οικογένειες δεν είναι μόνο οι παραδοσιακές που γνωρίζουμε». Επιπλέον, σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και πιο συχνά στις ενορίες μας παιδιά από νέους τύπους οικογενειών, παιδιά χωρισμένων και διαζευγμένων γονέων, ομόφυλων ζευγαριών ή μονογονεϊκών οικογενειών». Ο Ντέλα Σάλα, που είναι γνωστός στην Ιταλία γιατί πολλές φορές έχει υποστηρίξει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και διεκδικήσεις αριστερών κομμάτων, ισχυρίστηκε ότι η ενέργεια αυτή είναι στη γραμμή που έχει χαράξει ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, σε ομιλία-σταθμό, επέτρεψε στους καθολικούς ιερείς να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια. Από την άλλη πλευρά, ο γερουσιαστής Μαουρίτσιο Γκασπάρι του συγκυβερνώντος κόμματος Φόρτσα Ιτάλια εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και τόνισε ότι η ΛΟΑΤΚΙ φάτνη προσβάλλει όλους αυτούς που πάντα ένιωθαν σεβασμό και στέκονταν με ευλάβεια μπροστά στην Αγία Οικογένεια.

Στο ίδιο πνεύμα, η οργάνωση Pro-Vita & Famiglia τη χαρακτηρίζει ντροπιαστική και βλάσφημη και καλεί τον επίσκοπο του Αβελίνο να παρέμβει, υποστηρίζοντας ότι αυτή η φάτνη έρχεται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες της Εκκλησίας για την οικογένεια και νομιμοποιεί την ανατροφή παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου, καθώς και την παρένθετη μητρότητα. Η απόκτηση παιδιών με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας θεωρείται παράνομη στην Ιταλία, όπου μάλιστα η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο νόμο που θα ποινικοποιεί όσους πηγαίνουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν μια τέτοια προοπτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα τεχνολογία για τα αναπαραγωγικά προβλήματα στα ομόφυλα ζευγάρια

Παρένθετη Μητρότητα - Tι ακριβώς ισχύει στην Ελλάδα όσον αφορά τη διαδικασία

Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά

Η Ινδία μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη χώρα που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφύλων

Ο νόμος της Ιαπωνίας για τη δωρεά σπέρματος προκαλεί διαμάχη

Η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου αυξάνεται στα ομόφυλα ζευγάρια

Οι Κουβανοί θα ψηφίσουν για γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρένθετη μητρότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος θεωρείται ο τέλειος σεξουαλικός σύντροφος;

Σεξουαλικός σύντροφος: Η έννοια του «τέλειου σεξουαλικού συντρόφου» είναι εξαιρετικά υποκειμενική και ποικίλλει ευρέως μεταξύ των ατόμων, επηρεαζόμενη από προσωπικές προτιμήσεις, πολιτισμικό υπόβαθρο και ατομικές εμπειρίες.

Τι να πείτε στον γιο σας αν καταλάβετε ότι πρόκειται να κάνει σεξ πρώτη φορά;

Σεξ αγόρι: Η συζήτηση με τον γιο σας για το σεξ, ειδικά αν υποψιάζεστε ότι πρόκειται να έχει την πρώτη του σεξουαλική εμπειρία, είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ασφάλειά του

Κάνει καλό το σεξ σε στρεσογόνες στιγμές;

Σεξ άγχος: Η ενασχόληση με τη σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ανακούφιση από το στρες, προσφέροντας πολλά οφέλη για τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική υγεία.

Πώς να δείξετε σε κάποιον ότι σας ελκύει σεξουαλικά μεσα από τα social;

Social ενδιαφέρον: Η έκφραση σεξουαλικού ενδιαφέροντος μέσω των social απαιτεί μια ισορροπία λεπτότητας και αμεσότητας, διασφαλίζοντας ότι οι προθέσεις σας είναι σαφείς χωρίς να ξεπερνάτε κανένα όριο.

Close Icon