Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Ενδοκυβερνητική γκρίνια για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Ενδοκυβερνητική γκρίνια για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο τη νομοθετική πρωτοβουλία της Θεανώς Φωτίου για το νομοσχέδιο που δίνει δυνατότητα αναδοχής – και σε ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης – εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Παρά τις αντιδράσεις ενός σημαντικού αριθμού βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μαξίμου κυριαρχεί η πεποίθηση ότι σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας, από τα οποία κρίνεται η προοδευτική ταυτότητα της κυβέρνησης, δεν χωρούν εκπτώσεις.

Ακόμα περισσότερο τώρα που στο πεδίο της οικονομίας η κυβέρνηση δέχεται διαρκή πίεση από τους θεσμούς, δεν προτίθεται να υποχωρήσει πριν έρθει η ώρα της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια.

Αντιδράσεις και ζυμώσεις

Θυμίζουμε πως αρχικά την απόσυρση της διάταξης για την ανάδοχη και από ομόφυλα ζευγάρια ζητούσαν με επιστολή τους προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια και η βουλευτής Γεωργία Γεννιά, που αντιδρούσε στο παρελθόν και στη διερεύνηση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών.

Τι λένε στην επιστολή τους οι διαφωνούντες

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η κοινωνία είναι ανέτοιμη για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και διερωτούνται: «Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη. Γιατί επιδιώκουμε να πάμε κόντρα; Ειδικά αυτήν τη στιγμή;». Ταυτόχρονα, επικαλούνται «πιθανές αντιδράσεις του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου απέναντι σε αυτό το παιδί που μεγαλώνει σε ανάδοχους ομόφυλους γονείς» αναφέροντας: «Αναλογίζεστε τον πιθανό χλευασμό και τον εκφοβισμό μιας κοινωνίας ανέτοιμης να αποδεχτεί αυτό το θεσμό; (…) Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού αυτού. Διότι οι αρνητικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, όχι επειδή τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ακατάλληλα-κάθε άλλο, η ικανότητα ορίζεται και εξαρτάται από την ποιότητα του κάθε ατόμου, ξεκάθαρα- αλλά εξαιτίας της αντίδρασης του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου».

Υπέρ η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ 

Υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια τάσσεται άλλωστε με ανακοίνωσή της και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. “Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις Συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δε νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες”, ανέφερε η Νεολαία.

Το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία εισάγεται σήμερα το μεσημέρι προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική απόφαση για το θέμα που κλυδωνίζει τον ΣΥΡΙΖΑ θα παραπεμφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΙΚΟΘΕΝ: Παρουσία του Υπουργού Υγείας τα εγκαίνια του προγράμματος στο νοσοκομείο Μεταξά

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία Τραπεζών Ιστών και Κυττάρων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρέμβαση του προέδρου του Δ.Σ.Α για ακραία βία δικηγόρου κατά της συζύγου του

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα δεν δέχθηκε την εκδοχή του ζευγαριού. Επέμεινε ότι η γυναίκα έχει τραυματιστεί και ότι τα τραύματά της προέρχονται από ανθρώπινο χέρι.

Ωδείο Αθηνών: Αύριο η Διεθνής Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Ωδείο Αθηνών: Η απαγόρευση είναι απαραίτητη λόγω σημαντικών κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια και ενδεχόμενης σοβαρής διαταραχής των κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Διάσκεψη για την Ουκρανία: Η σύνοδος κορυφής προσπαθεί για συναίνεση

Διάσκεψη για την Ουκρανία: Πολλοί δυτικοί ηγέτες εξέφρασαν την καταδίκη της εισβολής και απέρριψαν τις απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τμήματα της Ουκρανίας ως προϋπόθεση για την ειρήνη.

Άδωνις Γεωργιάδης - Βήματα προόδου της χώρας μας στην εισαγωγή των ψηφιακών υπηρεσιών στην υγεία

Πριν από 10 χρόνια, παραδείγματος χάριν, τα νοσοκομεία είχαν τόσο διαφορετικά μεταξύ τους ψηφιακά συστήματα και κυρίως τελείως διαφορετικά η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια με την άλλη, που δεν μπορούσε να συνδεθεί το ένα νοσοκομείο με το άλλο ψηφιακά».

Close Icon