Σεξουαλική Υγεία

Οι βάρδιες και οι πολλές ώρες αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού

Οι βάρδιες και οι πολλές ώρες αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού

«Αυτή η μελέτη είναι σημαντική επειδή ο πρόωρος τοκετός έχει συνδεθεί με επιπλοκές στην υγεία των παιδιών, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, οι πνευμονικές και καρδιακές παθήσεις αργότερα στην ενήλικη ζωή».

Η εργασία με βάρδιες και η πολύωρη εργασία αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Monash. Οι ερευνητές λένε ότι ενώ τα ευρήματα εγείρουν ανησυχίες, οι περισσότεροι εργασιακοί ρόλοι μπορούν να τροποποιηθούν για να μειωθεί ο κίνδυνος. Στο Public Health Reviews, η συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 37 μελετών από 21 χώρες διερεύνησε τη σχέση μεταξύ των σωματικών κινδύνων εργασίας και του πρόωρου τοκετού πριν από τις 37 εβδομάδες.

Τι δείχνει η μελέτη για την εγκυμοσύνη και τον πρόωρο τοκετό;

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι έγκυες γυναίκες που δούλευαν πολλές ώρες, εργασία με βάρδιες, σωματικά απαιτητικές εργασίες ή σε εργασίες που τις εκθέτουν σε δονήσεις ολόκληρου του σώματος, διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Μεταξύ των γυναικών που εργάζονται, ο κίνδυνος ήταν 63 τοις εκατό υψηλότερος για τις γυναίκες των οποίων οι θέσεις εργασίας περιλαμβάνουν εργασία με βάρδιες. Ήταν 44 τοις εκατό υψηλότερο για τις γυναίκες που εργάζονταν περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα από εκείνες που εργάζονταν λιγότερο από 40 ώρες.

Η ανασκόπηση βρήκε επίσης μέτρια μη μετρήσιμα στοιχεία ότι οι εργασίες που περιλαμβάνουν υψηλή σωματική καταπόνηση ή δόνηση ολόκληρου του σώματος συνδέονται με πρόωρο τοκετό. Δεν υπήρξαν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου για τις γυναίκες που στέκονταν στη δουλειά για μεγάλες περιόδους ή των οποίων οι εργασίες απαιτούσαν άρση βαρέων, που ορίζεται ως η άρση βάρους άνω των 5 κιλών κάθε φορά ή άνω των 50 κιλών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρώτος συγγραφέας και Ph.D. Ο φοιτητής Haimanot Abebe Adane, είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη ανασκόπηση που αξιολογεί ένα τόσο ευρύ φάσμα φυσικών απαιτήσεων εργασίας.

Ο κ. Adane, της Ερευνητικής Ομάδας της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Monash, είπε ότι η μελέτη παρείχε πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη του πρόωρου τοκετού και των επιπλοκών του. «Αυτή η μελέτη είναι σημαντική επειδή ο πρόωρος τοκετός έχει συνδεθεί με επιπλοκές στην υγεία των παιδιών, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, οι πνευμονικές και καρδιακές παθήσεις αργότερα στην ενήλικη ζωή», είπε.

Τα ποσοστά πρόωρων γεννήσεων κυμαίνονται από πέντε έως 18 τοις εκατό σε 184 έθνη. Εκτιμάται ότι 15 εκατομμύρια πρόωροι τοκετοί συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα 1,1 εκατομμύρια θανάτους βρεφών. Ο συν-συγγραφέας της μελέτης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Monash Alex Collie, είπε ότι είχε σημαντικές επιπτώσεις τόσο για τις έγκυες γυναίκες όσο και για τους εργοδότες τους. “Γνωρίζουμε ότι η εργασία είναι γενικά καλή για την υγεία. Δεν προτείνουμε ότι οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να εργάζονται”, είπε.

Αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι εργοδότες εγκύων γυναικών θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο τροποποίησης θέσεων εργασίας που έχουν βαριές σωματικές απαιτήσεις. Οι περισσότερες θέσεις εργασίας μπορούν να τροποποιηθούν με κάποιο τρόπο για να μειωθεί η έκθεση σε σωματικές εργασίες. “Είναι επίσης σημαντικό οι έγκυες γυναίκες που εργάζονται σε σωματικά απαιτητικές εργασίες να γνωρίζουν αυτά τα ευρήματα. Ενώ η δουλειά του καθενός είναι διαφορετική, ελπίζουμε ότι η μελέτη μπορεί να υποστηρίξει τις συζητήσεις μεταξύ εργοδοτών και εγκύων γυναικών σχετικά με τρόπους μείωσης των κινδύνων”, είπε.

Πάνω από τα τρία τέταρτα των γυναικών της Αυστραλίας εργάζονται σε όλη την αναπαραγωγική τους ηλικία, αριθμός που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια καθώς περισσότερες γυναίκες εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό. “Καθώς ο αριθμός των Αυστραλών γυναικών στο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί, το ίδιο και ο αριθμός των γυναικών σε σωματικά απαιτητικές θέσεις εργασίας. Χρειαζόμαστε πολιτική και διαδικασίες στο χώρο εργασίας που εξισορροπούν αυτούς τους κινδύνους, ενώ δεν περιορίζουν τη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό”, είπε η καθηγήτρια Collie.

Οι συγγραφείς ζήτησαν περισσότερη έρευνα σχετικά με τους κινδύνους και τις πιθανές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας. “Βρήκαμε μια ενιαία μελέτη στην Αυστραλία και αυτή μια μελέτη ανέφερε δεδομένα που συλλέχθηκαν τον περασμένο αιώνα. Οι θέσεις εργασίας έχουν αλλάξει ουσιαστικά τα τελευταία 20 χρόνια και χρειαζόμαστε ενημερωμένα στοιχεία για να αναπτύξουμε αποτελεσματική πολιτική στο χώρο εργασίας”, είπε ο κ. Adane.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1 στα 10 μωρά παγκοσμίως γεννιούνται νωρίς

Φροντίστε τον εαυτό σας σε όλη την εγκυμοσύνη σας

Πώς τα βρεφικά κύτταρα στο σώμα της μητέρας συμβάλλουν στις μελλοντικές εγκυμοσύνες της;

Γιατί οι μητέρες και τα μωρά θα υποφέρουν πιο πολύ καθώς η Αφρική θερμαίνεται όλο και περισσότερο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Είναι η ούρηση μετά το σεξ απολύτως απαραίτητη;

Μετά το σεξ: Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τη σεξουαλική επαφή, βακτήρια από τα γεννητικά όργανα και τις περιοχές του πρωκτού μπορούν να εισαχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να μείνετε έγκυος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τραβήγματος;

Εγκυμοσύνη μέθοδος: Η μέθοδος τραβήγματος γνωστή και ως απόσυρση ή διακοπή συνουσίας, περιλαμβάνει τον άνδρα να αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για να αποτρέψει την είσοδο του σπέρματος στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση στην κρεβατοκάμαρά σας

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές στη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να εμβαθύνετε την οικειότητα και να εξασφαλίσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία.

Είναι ο ανανάς απαγορευμένο φρούτο για τις εγκύους;

Εγκυμοσύνη ανανάς: Πολλά φρούτα και λαχανικά συνιστώνται ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Ο ανανάς όμως;