Σεξουαλική Υγεία

Μυκητίαση κόλπου: Μπορώ να κάνω σεξ όταν έχω μόλυνση από μύκητα;

Μυκητίαση κόλπου: Μπορώ να κάνω σεξ όταν έχω μόλυνση από μύκητα;

Μυκητίαση κόλπου: Εάν έχω μόλυνση από μύκητες, μπορώ ακόμα να κάνω σεξ ή πρέπει να το αποφύγω μέχρι να εξαφανιστεί η μόλυνση; Ο γυναικολόγος - μαιευτήρας της Cleveland Clinic απαντά.

“Είναι καλύτερο να αποφύγετε να κάνετε, στοματικό, κολπικό σεξ ή να βάλετε οτιδήποτε στον κόλπο σας μέχρι να υποχωρήσει η μόλυνση, απαντά ο γυναικολόγος Oluwatosin Goje, MD, από την Κλινική Cleveland. Συνήθως, όταν έχετε μόλυνση από μύκητες είναι πιθανό να εμφανίσετε μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα όπως κολπικό ερεθισμό, κνησμό και λευκές άοσμες κολπικές εκκρίσεις. Οι μολύνσεις από μύκητα προκαλούν επίσης οίδημα και ερυθρότητα του αιδοίου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν επηρεάζεται το αιδοίο, μπορεί να μην έχετε καθόλου εκκρίσεις, αλλά να αναπτύξετε μικροσκοπικά «κοψίματα» γύρω από την κλειτορίδα, το άνοιγμα του κόλπου ή το αιδοίο. Η τριβή από το σεξ μπορεί να προκαλέσει ακόμη περισσότερο ερεθισμό σε αυτές τις περιοχές, κάνοντας το σεξ και την ούρηση πιο επώδυνα. Μπορεί επίσης να κάνει τη λοίμωξη σας πολύ πιο δύσκολη στην επούλωση.

Ένας άλλος λόγος για να αποφύγετε το σεξ ενώ έχετε μολύνσεις από μύκητες είναι ότι ορισμένα τοπικά διαλύματα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία τους περιέχουν λάδι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο ή φθορά του προφυλακτικού. Οι μολύνσεις από μύκητες, λέει ο Dr. Goje, γενικά δεν είναι μεταδοτικές, αλλά όταν σπάει ένα προφυλακτικό αυξάνετε τον κίνδυνο να μείνετε έγκυος ή να μολυνθείτε από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Για αυτούς τους λόγους, είναι καλύτερο να αφήσετε πρώτα τη μόλυνση σας να επουλωθεί, προτού επιστρέψετε στο σεξ. Παράλληλα, με τα φάρμακα που ενδεχομένως σας έχει συστήσει ο γιατρός σας για την μόλυνση, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την περιοχή της μόλυνσης πάντα καθαρή, ξεπλένοντας μόνο με νερό. Αποφύγετε τα γυναικεία προϊόντα καθαρισμού, καθώς πολλά από αυτά μπορούν να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο ερεθισμό, προσθέτει ο Dr. Goje.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μύκητας νυχιών: Πώς να τον προλάβετε

Κορωνοιός : Ενισχύει την εξάπλωση ανθεκτικών στα φάρμακα υπερμυκητών

Πώς να προφυλαχθείτε από τις πιο συχνές γυναικολογικές λοιμώξεις στη θάλασσα

Όταν το μπάνιο κρύβει κινδύνους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.