Σεξουαλική Υγεία

Λάδι καρύδας: Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ λάδι καρύδας ως λιπαντικό; [vid]

Λάδι καρύδας: Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ λάδι καρύδας ως λιπαντικό; [vid]

Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα αγαπημένο προϊόν πολλαπλών χρήσεων (ενδείκνυται για το μαγείρεμα και χρησιμεύει ως μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα) και πιθανώς η πιο δημοφιλής επιλογή φυσικού λιπαντικού. Αλλά πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας κατά το σεξ;

Σύμφωνα με έρευνες, πολλές είναι οι γυναίκες που αναφέρουν πρoκλήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως κολπική ξηρότητα, που μπορούν να καταστήσουν την ερωτική επαφή επώδυνη. Η φυσική λίπανση στις γυναίκες μπορεί να μειωθεί για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα εξαιτίας της λήψης ορισμένων φαρμάκων ή της εμμηνόπαυσης. Η χρήση λιπαντικού είναι ένας απλός τρόπος για να επαναφέρετε τα επίπεδα υγρασίας στον κόλπο και να κάνετε το σεξ πιο άνετο και απολαυστικό.

Ενώ υπάρχουν τόνοι επιλογών λιπαντικών προϊόντων στην αγορά, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να ακολουθήσουν τη φυσική διαδρομή για να αποφύγουν την έκθεση σε ορισμένα συστατικά όπως τα parabens. Πρώτο στη λίστα των ενδεδειγμένων φυσικών επιλογών είναι το λάδι καρύδας. Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, εάν επιλέξετε να δοκιμάσετε τις ενυδατικές και λιπαντικές του δράσεις κατά τη διάρκεια του σεξ.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση ελαίου καρύδας ως λιπαντικού

Το λάδι καρύδας είναι γενικά μια ασφαλής επιλογή για λιπαντική χρήση, χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες. Ειδικότερα, το λάδι καρύδας καταπραΰνει και ενυδατώνει τον κόλπο και μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά για την ξηρότητα κατά την διάρκεια της σεξουαλικής τριβής.

Υπάρχουν ωστόσο 3 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αν πρόκειται να δοκιμάσετε λάδι καρύδας ως λιπαντικό:

  • Πρώτον, επιλέξτε μη επεξεργασμένο, κατά προτίμηση βιολογικό, λάδι καρύδας και να θυμάστε να χρησιμοποιείτε καθαρό κουτάλι – αντί των δακτύλων σας – κάθε φορά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν, προκειμένου να αποφύγετε τις βακτηριακές λοιμώξεις.
  • Δεύτερον, εάν είστε επιρρεπείς σε βακτηριακές μολύνσεις ή μολύνσεις από μύκητες, δεν συνίσταται η χρήση λαδιού καρύδας ως λιπαντικού. Τούτο διότι, ενώ το φυσιολογικό pH του κόλπου είναι όξινο, το λάδι καρύδας μπορεί να το κάνει πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα τη διαταραχή των φυσιολογικών επιπέδων των βακτηρίων που μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή κολπίτιδα.
  • Τρίτον, ένας άλλος σημαντικός περιορισμός που αφορά εν γένει τα λιπαντικό με βάση το λάδι είναι ότι δεν θεωρούνται συμβατά με τα προφυλακτικά. Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι η χρήση τους δεν θεωρείται ασφαλής ως προς την αποφυγή των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ). Επιπλέον, αν βασίζεστε στο προφυλακτικό για να αποφύγετε την εγκυμοσύνη, το λάδι καρύδας και κάθε λιπαντικό με βάση το λάδι δεν είναι ασφαλής επιλογή, καθώς μπορούν να αποικοδομήσουν το λατέξ.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινωνικός Τουρισμός: Καταληκτική ημερομηνία για τις υποβολές αιτήσεων του 2021

Η άθληση ενισχύει την υγεία του δέρματός σας

Φέρτε τη μαγεία του ωκεανού στο σπίτι σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε χρόνια μετά, πώς το #MeToo συγκλόνισε τον κόσμο

Η οργάνωση Times Up, η οποία διεξάγει εκστρατείες για την κακοποίηση στην κινηματογραφική βιομηχανία, δημιουργεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την εξέταση καταγγελιών, παρόμοια με τις αρχές προτύπων για τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.