Σεξουαλική Υγεία

Λάδι καρύδας: Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ λάδι καρύδας ως λιπαντικό; [vid]

Λάδι καρύδας: Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ λάδι καρύδας ως λιπαντικό; [vid]

Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα αγαπημένο προϊόν πολλαπλών χρήσεων (ενδείκνυται για το μαγείρεμα και χρησιμεύει ως μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα) και πιθανώς η πιο δημοφιλής επιλογή φυσικού λιπαντικού. Αλλά πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας κατά το σεξ;

Σύμφωνα με έρευνες, πολλές είναι οι γυναίκες που αναφέρουν πρoκλήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως κολπική ξηρότητα, που μπορούν να καταστήσουν την ερωτική επαφή επώδυνη. Η φυσική λίπανση στις γυναίκες μπορεί να μειωθεί για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα εξαιτίας της λήψης ορισμένων φαρμάκων ή της εμμηνόπαυσης. Η χρήση λιπαντικού είναι ένας απλός τρόπος για να επαναφέρετε τα επίπεδα υγρασίας στον κόλπο και να κάνετε το σεξ πιο άνετο και απολαυστικό.

Ενώ υπάρχουν τόνοι επιλογών λιπαντικών προϊόντων στην αγορά, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να ακολουθήσουν τη φυσική διαδρομή για να αποφύγουν την έκθεση σε ορισμένα συστατικά όπως τα parabens. Πρώτο στη λίστα των ενδεδειγμένων φυσικών επιλογών είναι το λάδι καρύδας. Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, εάν επιλέξετε να δοκιμάσετε τις ενυδατικές και λιπαντικές του δράσεις κατά τη διάρκεια του σεξ.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση ελαίου καρύδας ως λιπαντικού

Το λάδι καρύδας είναι γενικά μια ασφαλής επιλογή για λιπαντική χρήση, χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες. Ειδικότερα, το λάδι καρύδας καταπραΰνει και ενυδατώνει τον κόλπο και μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά για την ξηρότητα κατά την διάρκεια της σεξουαλικής τριβής.

Υπάρχουν ωστόσο 3 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αν πρόκειται να δοκιμάσετε λάδι καρύδας ως λιπαντικό:

  • Πρώτον, επιλέξτε μη επεξεργασμένο, κατά προτίμηση βιολογικό, λάδι καρύδας και να θυμάστε να χρησιμοποιείτε καθαρό κουτάλι – αντί των δακτύλων σας – κάθε φορά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν, προκειμένου να αποφύγετε τις βακτηριακές λοιμώξεις.
  • Δεύτερον, εάν είστε επιρρεπείς σε βακτηριακές μολύνσεις ή μολύνσεις από μύκητες, δεν συνίσταται η χρήση λαδιού καρύδας ως λιπαντικού. Τούτο διότι, ενώ το φυσιολογικό pH του κόλπου είναι όξινο, το λάδι καρύδας μπορεί να το κάνει πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα τη διαταραχή των φυσιολογικών επιπέδων των βακτηρίων που μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή κολπίτιδα.
  • Τρίτον, ένας άλλος σημαντικός περιορισμός που αφορά εν γένει τα λιπαντικό με βάση το λάδι είναι ότι δεν θεωρούνται συμβατά με τα προφυλακτικά. Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι η χρήση τους δεν θεωρείται ασφαλής ως προς την αποφυγή των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ). Επιπλέον, αν βασίζεστε στο προφυλακτικό για να αποφύγετε την εγκυμοσύνη, το λάδι καρύδας και κάθε λιπαντικό με βάση το λάδι δεν είναι ασφαλής επιλογή, καθώς μπορούν να αποικοδομήσουν το λατέξ.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινωνικός Τουρισμός: Καταληκτική ημερομηνία για τις υποβολές αιτήσεων του 2021

Η άθληση ενισχύει την υγεία του δέρματός σας

Φέρτε τη μαγεία του ωκεανού στο σπίτι σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ADHD, η οποία είναι επίσης γνωστή ως διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD), αν και αυτό θεωρείται παρωχημένος όρος. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων μπορεί να αναγνωρίσει τον όρο, αλλά δεν ξέρει τι συνεπάγεται ή ακόμα και τι σημαίνει.

Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Κολπικές μολύνσεις : Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι αρκετά κοινός η κατάσταση της υγείας. Μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κολπική απόρριψη , δυσφορία κατά την ούρηση και φαγούρα και κάψιμο στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να το καθιστούν άβολο να κάνουμε σεξ.

Συμβουλές για να χαρείτε το σεξ στην τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον/την σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.

Σεξουαλική ζωή : Tips για να αποκτήσετε απόγονο

Σεξουαλική ζωή : Εάν δεν έχετε συλλάβει ακόμα, μπορεί να έχετε ακούσει φήμες για πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να επηρεάσετε το φύλο του μωρού σας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε λύσεις για να το πετύχετε.